Παλιό Αεροδρόμιο: Ξανά στα «μαχαίρια» οι Δήμοι Ελληνικού -Αργυρούπολης και Αλίμου

Στα πέριξ 03 Μαρτίου 2019

www.aftodioikisi.gr

Την άποψη ότι ο Δήμος Αλίμου με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του Φορέα Κοινοχρήστων στην ανάπλαση του Ελληνικού στρέφεται εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και κατά της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο διατυπώνει ο Γιάννης Κωνσταντάτος σε δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική», έπειτα από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο κ. Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Φορέα, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, σημειώνοντας αρχικά: «Πριν από 2 χρόνια ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο υπουργείο Εσωτερικών για να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας και να υφαρπάξει μέσα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δημοτική μας γη. Φυσικά, η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, καθώς στηριζόταν σε έωλα στοιχεία.

Σήμερα, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, πάλι με μία εμμονή, προσφεύγει κατά του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, είναι νομικά και τεχνικά άρτια διατυπωμένος, έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και των όμορων δήμων στον βαθμό που τους αναλογούν».

Ο ίδιος στη συνέχεια προσθέτει: «Ο δήμαρχος Αλίμου, χρησιμοποιώντας στρεψόδικα μέσα, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος έχει την πλειοψηφία στον Φορέα και δικαιωματικά, καθώς το 90% της επένδυσης θα γίνει μέσα στα χωροταξικά και διοικητικά μας όρια.

Θα πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος έχει μία έδρα αναλογικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, καθώς μόνο το 4% της νέας επένδυσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης του, να συνειδητοποιήσει ότι σε κάτι που δεν του ανήκει δεν μπορεί να έχει αξιώσεις. Δεν μπορεί το 4% να αξιώνει ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία της νέας πόλης μας.

Με την προσφυγή του αυτή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά μπλοκάρει ουσιαστικά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς η λειτουργία του Φορέα θεωρείται αναβλητική αίρεση προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα».

Ο εν λόγω Φορέας συστάθηκε πέρσι στο τέλος Σεπτεμβρίου και αποτελεί μία από τις αναβλητικές αιρέσεις προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για το Ελληνικό, από το Δημόσιο και τους επενδυτές, με επικεφαλής τη Lamda Development, ώστε το έργο να ξεκινήσει.

Σκοπός του είναι η διαχείριση και λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων, καθώς και η είσπραξη και διαχείριση των ανταποδοτικών τελών.

Η αίτηση ακύρωσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τον Οργανισμό του Φορέα και τον Εσωτερικό κανονισμό του κατατέθηκε από τον Δήμο Αλίμου στο Δ’ Τμήμα του ΣτΕ τέλος Νοεμβρίου 2018 και θα συζητηθεί στις 21 Μαΐου 2019 (εφόσον δεν υπάρξει αίτημα αναβολής της συζήτησης).
 

Προβλήθηκε 1284 φορές

Τρόμος στην Αργυρούπολη: Οδηγοί τσακώθηκαν στον δρόμο - Ο ένας απείλησε τον άλλο με τσεκούρι και συνελήφθη

Ο 59χρονος οδηγός, κατόπιν διένεξης σε άλλο οδηγό στη συμβολή των Λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης, τον απείλησε επιδεικνύοντας του τσεκούρι και αποχώρησε.

Αργυρούπολη: Σύλληψη 17χρονου για ξυλοδαρμό και ληστεία διανομέα - Tαυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ανήλικοι

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στην Ηλιούπολη όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία