www.alfavita.gr

Το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Γυναίκα της Ελλάδας - Γυναίκα της Ευρώπης", την Παρασκευή 8 Μαρτίου ώρα 9:00 που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" στο οποίο συμμετέχει το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές και τους νέους γενικότερα, μέσα από διάφορες δράσεις, να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως ευρωπαίοι πολίτες. Να γνωρίσουν, επίσης, το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πώς μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημόσιου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην ΕΕ.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Δ’ ΔΔΕ Αθήνας κ. Αριστοτέλης Βαρελάς, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας κ. Κων/νος Ντουνιάς καθώς και εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, όπου θα συμμετέχουν και μαθητές από άλλα σχολεία της περιοχής, οι μαθητές junior ambassadors του προγράμματος θα παρουσιάσουν την έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει για τη θέση και το ρόλο της Γυναίκας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν Ελληνίδες που διαπρέπουν και χαρακτηρίζονται από την προσφορά τους, όπως καθηγήτριες Πανεπιστημίου, ερευνήτριες, εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κοινωνικοί επιστήμονες από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, καθώς και γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακός διαγωνισμός γνώσεων για τους μαθητές μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα σε πραγματικό χρόνο. Ο διαγωνισμός θα είναι σχετικός με θέματα που αναπτύχθηκαν στην Ημερίδα γύρω από τη θέση και το ρόλο της Γυναίκας σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ θα δοθούν δώρα στους νικητές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (εδώ)

Προβλήθηκε 544 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.