Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών
Χρήστος Καπάταης

Ξεκίνησαν οι ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών στη Νότια Αθήνα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7/3 πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων σε επιλεγμένα σημεία της Νότιας Αθήνας καθώς και εντομολογική επιτήρηση για την καταγραφή πληθυσμών των προνυμφών των κουνουπιών.

Με βάση τόσο τα καιρικά δεδομένα όσο και το αποτέλεσμα των μετρήσεων, αποφασίστηκε η έναρξη των ψεκασμών και η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας.

Σημειώνεται ότι κύκλοι ψεκασμών πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις οδηγίες εξειδικευμένων επιστημόνων και θα διαρκέσουν έως το φθινόπωρο του 2019. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώτος κύκλος ψεκασμών θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως 19 Μαρτίου 2019.

“Ξεκινάμε για ακόμη μια χρονιά, με σχέδιο και προγραμματισμό, έγκαιρα τη διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Παράλληλα καλούμε και όλους αρμόδιους φορείς, Δήμους κλπ, να προχωρήσουν στα αντίστοιχα προγράμματα που αφορούν περιοχές αρμοδιότητάς τους”  

Προβλήθηκε 811 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.