www.esamea.gr

Επιστολή - καταπέλτη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση όλου του αναπηρικού κινήματος, για τις απαράδεκτες ενέργειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα από την Κυβέρνηση ώστε να αποκλεισθούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από το δικαίωμα στην εργασία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 84 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας-Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας-Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ» που είναι υπό ψήφιση στη Βουλή, τροποποιείται το άρθρο 14 του ν.2190/94, και εξαιρείται η ποσόστωση 10% για τα άτομα με αναπηρία από τις προκηρυσσόμενες θέσεις των ΟΤΑ Α΄ βαθμού!

Επιπρόσθετα στην Προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδων και ειδικοτήτων κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας, δεν συμπεριλαμβάνεται η ποσόστωση του άρθρου 25 του ν. 4440/2016, που αφορά στην πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, πολυτέκνων, τριτέκνων κ.α.

Ο νόμος 4440/2016, τον οποίο χαιρέτησε με πολύ θερμό τρόπο η ΕΣΑμεΑ ως μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της τελευταίας δεκαετίας στο χώρο των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, είναι έργο της σημερινής Κυβέρνησης και του τότε αναπληρωτή υπουργού Δ. Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη.

Η ίδια Κυβέρνηση που τον ψήφισε τώρα τον καταργεί!

Ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από την εργασία συνιστά διάκριση, συνιστά κατάφωρη παραβίωση θεμελιωδών δικαιωμάτων, συνιστά εμπαιγμό, έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας μας και το αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστεί για να πάψει διαπαντός! 

Προβλήθηκε 605 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας