Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
Φίλες και φίλοι

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τη στιγμή που έπεσε το τυραννικό καθεστώς στην Αλβανία. Αυτές τις 3 δεκαετίες πολλά άλλαξαν στον τόπο μας, πολλά άλλαξαν στις ζωές μας, πολλά άλλαξαν στον κόσμο.

Εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι η αδικία εις βάρος των Βορειοηπειρωτών, η συνεχής πίεση, η προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης και ξεριζωμού των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Πλέον, τα εργαλεία που χρησιμοποιεί το αλβανικό κράτος δεν είναι η ωμή βία, οι φυλακίσεις και οι εξορίες, αλλά οι αρπαγές περιουσιών, η άρνηση αναγνώρισης και σεβασμού βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η απαξίωση των υποδομών στον χώρο της ελληνικής μειονότητας ώστε η διαβίωση να καταστεί αδύνατη.

Δυστυχώς, ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός σβήνει στον τόπο μας και οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στον ελλαδικό χώρο έχουμε πετύχει πολλά σε προσωπικό επίπεδο και είμαστε σε μεγάλο βαθμό ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία πρέπει ακόμη να αγωνιστούμε ώστε η ένταξή μας να είναι πλήρης και ισότιμη. Ένα από αυτά αφορά τη συλλογική μας αντιπροσώπευση με τρόπο που θα αποτρέπει από το να υφίστανται τα μέλη της κοινότητάς μας αδικίες και δυσανάλογες επιβαρύνσεις. Μια τέτοια αδικία είναι η διακοπή χορήγησης των συντάξεων στους γερόντους μας παλαιότερα, αλλά και η “κουτσουρεμένη” επαναφορά τους προσφάτως.

Συνεχώς γινόμαστε όλοι μας μάρτυρες της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα μας όσο και για τις αδικίες που μάς αναγκάζει να υποστούμε στην Ελλάδα.

Έχοντας αυτό ως γνώμονα, και αναζητώντας τη βέλτιστη λύση, λάβαμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε τη Συμμαχία Ομογενών Αττικής και να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπατριωτών μας στις προσεχείς εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής, στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των Βορειοηπειρωτών, είναι μια οργανωμένη δομή εξουσίας που επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή όλων μας.

Επιπλέον, λόγω της σημασίας που έχει η συγκεκριμένη Περιφέρεια, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουμε κατά τον προεκλογικό αγώνα τα ζητήματα που μάς αφορούν και να διεκδικήσουμε την εκπόνηση μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη Βόρειο Ήπειρο.

Η Συμμαχία Ομογενών Αττικής αποτελεί μία αυθόρμητη, ακομμάτιστη, συλλογική και ανεξάρτητη από κάθε είδους συμφέροντα πρωτοβουλία.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ενότητας.

Πιστεύουμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την κοινότητά μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, είμαστε πρόθυμοι να τις παραμερίσουμε και να προτάξουμε αυτό που μας ενώνει, και που εν τέλει είναι και το πιο σημαντικό: την πατρίδα!

Γνωρίζαμε εξ αρχής πως μια τέτοια πρωτοβουλία, που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ στο παρελθόν, θα έγειρε υποψίες, καλοπροαίρετες και βάσιμες τις πιο πολλές φορές, αλλά και κακόβουλες κατηγορίες, και ψεύδη, και συκοφαντίες. Δεν μας πτόησαν, δεν μας πτοούν και δεν θα μας κάνουν να δειλιάσουμε.

Με καθαρότητα, αλτρουισμό, με ενθουσιασμό και πατριωτικό καθήκον, θα δώσουμε έναν έντιμο αγώνα για όλους τους Βορειοηπειρώτες. Χωρίς αρχηγούς, φέουδα και φεουδάρχες.

Με ξεκάθαρους κανόνες, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς πάτρωνες, συλλογικά, ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό.

Η παράταξή μας αποτελείται από έμπειρα στελέχη που έχουν δώσει αγώνες για την κοινότητά μας αλλά και από ανθρώπους της νεότερης γενιάς. Ανθρώπους με γνώση, πάθος, φρέσκιες ιδέες, που πονούν τη Βόρειο Ήπειρο.

Ο συμπατριώτης μας, κ. Ανδρέας Κούρτης, δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, επελέγη από τα μέλη της ως κατάλληλος επικεφαλής του Ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Αττικής.

Έχουμε πίστη στο σπουδαίο ανθρώπινο κεφάλαιο της κοινότητάς μας και θέλουμε αυτό να αναδειχθεί.

Σκοπός μας είναι η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Ομογενών με στόχο να συναποφασίσουμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, σκόρπιοι και ευάλωτοι.

Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Ό,τι μπορεί να κερδηθεί θα κερδηθεί από τον κοινό αγώνα, την έντονη και συλλογική προσπάθεια.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
Αυτός ο αγώνας είναι ο δικός σας αγώνας! Η νίκη θα είναι η δική σας νίκη!

Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική 

Προβλήθηκε 1571 φορές

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Η Πόλη που θέλω

Την Τετάρτη 16-9-20 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, μετά από σχεδόν ένα χρόνο από τον ορισμό των μελών του Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν o προϋπολογισμός για το έτος 2020 (!), ο ορισμός Αντιπροέδρου και η λειτουργία του Μουσείου.

Χαμόγελο του Παιδιού: Οδοιπορικό αγάπης με Bazaar…εν κινήσει και στην Ηλιούπολη

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με χαρά σας προσκαλεί στο Οδοιπορικό Αγάπης που θα πραγματοποιήσει σε περιοχές, δήμους και γειτονιές της Αττικής, με την Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού.

Α.Σ.Ηλιούπολης: ''Κληρώσεις Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γυναικών και Κορίτσια Κ18''

Η γυναικεία μας ομάδα στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις 7/10/20 όπου θα υποδεχθεί στο Α’ Κλειστό Ηλιούπολης την ομάδα ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ.

ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη: Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 18/09/20 στο Κερατσίνι

Πριν από 7 χρόνια – 18/09/13 – ο Παύλος Φύσσας δέχεται επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και δολοφονείται από τον ταμία της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά, παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας.

Κι.Π.Η.: ''Αυθαίρετο κτίσμα-ναός στον Προφήτη Ηλία (Β Ζώνη Υμηττού)- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ''

17 Σεπτεμβρίου 2020, Σήμερα, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) Β’ Περιφερειακής Ενότητας Αθηνών, η ένσταση – ενδικοφανής προσφυγή του ιερέα Στυλιανού Καρπαθίου...

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα και μάλιστα αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο, ο «Ιανός», ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, ένας μεσογειακός κυκλώνας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη προσοχή από όλους μας.