www.iatropedia.gr

Ένα απίστευτο περιστατικό, που φέρνει στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές και συντήρηση στα ελληνικά νοσοκομεία, έγινε στο Ιπποκράτειο της Αθήνας πριν από μερικές μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε ένα από τα ασανσέρ στο Ιπποκράτειο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός που επέβαινε σε αυτό.

Το ασανσέρ φέρεται να έπεσε από τον 4ο όροφο και ο γιατρός έπαθε, ευτυχώς, μόνο κατάγματα από την πτώση αυτή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το περιστατικό από μόνο του για να κάνει κάθε υπεύθυνο να ντρέπεται για την εικόνα, την λειτουργικότητα και την συντήρηση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων στο Ιπποκράτειο (και όχι μόνο φυσικά), το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι προσφέρθηκαν μεν επιτόπου στον γιατρό οι πρώτες βοήθειες, αλλά αναγκάστηκε να διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό, διόιτι το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Τα Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου στηρίζουν και εύχονται ταχεία ανάρρωση στον γιατρό.

Η σύμβαση του Ιπποκρατείου με εταιρεία συντήρησης των ασανσέρ φέρεται να είναι σε ισχύ, ενώ πραγματοποιείται τακτικός μηνιαίος έλεγχος τόσο από την εταιρεία όσο και από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Σήμερα, πραγματογνώμονες θα μεταβούν στο Ιπποκράτειο για τεχνικό έλεγχο των ασανσέρ, που καλύπτουν σε 24ωρη λειτουργία τις ανάγκες του νοσοκομείου, για την εξακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος. 

Προβλήθηκε 1584 φορές