Γιώργος Χατζηδάκης

Οι δημόσιες τοποθετήσεις συνδημοτών μας που διαπνέονται από σεβασμό για την πόλη μας και δημοκρατικές ευαισθησίες ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο και μόνο να προσφέρουν μπορούν στην καθημερινότητα μας.

Είτε μας αρέσουν, είτε όχι αποτελούν για τη δημοτική μας παράταξη πηγή προβληματισμού και αφορμή για διεύρυνση των οριζόντων μας στην προσπάθεια να χτίσουμε την Ηλιούπολη της επόμενης μέρας.

Ο συμπολίτης μας Θάνος Κατσώνης άνοιξε μία κουβέντα μέσα από το άρθρο του στο site «Ηλιούπολη για όλους» και σε ότι με αφορά έχω να σημειώσω τα παρακάτω:

Οι λόγοι που οδήγησαν στην πολυσυζητημένη παραίτηση μου συμπυκνώνονται σε δύο από τις λέξεις που αποτέλεσαν τη βάση της ενασχόλησης μου με τα δημοτικά δρώμενα και είναι η ΠΙΣΤΗ και ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Σεβασμός απέναντι στους συμπολίτες μου, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν για σειρά ετών να τους εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και Πίστη στις αρχές της Δημοκρατίας και της Διαφάνειας.

Δεν θα μπορούσα λοιπόν να σιωπήσω όταν παρατήρησα έκνομες συμπεριφορές, που έπλητταν τις αξίες που υπηρετούσα. Είχα λοιπόν την υποχρέωση να γνωστοποιήσω τα γεγονότα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Όσο για την υποψηφιότητα μου, θέλω να διευκρινίσω πως δεν είναι του ΕΝΟΣ. Είναι αποτέλεσμα της ανάγκης μιας μεγάλης μερίδας των συνδημοτών μας να πρωταγωνιστήσουν ξανά μέσα από τις ιδέες τους και τη ενεργή συμμετοχή τους.

Εδράζεται στην προσπάθεια της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού που οφείλει να υπηρετεί ανιδιοτελώς το λαό της Ηλιούπολης, θίγοντας αυτά που πραγματικά τον απασχολούν.

Η συνεργασία με συνδημότες ακόμα και με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που έχουν απόψεις και ιδέες για να αλλάξει κάτι στην πόλη μας, μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Για εμάς τα ζητήματα που καλούμαστε να λύσουμε δεν είναι διαχειριστικού τύπου, είναι βαθιά πολιτικά και στοχεύουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Όσοι ζούμε και δουλεύουμε εδώ είδαμε μέσα στην τοπική κοινωνία την ανεργία και τη φτώχεια να καταστρέφουν φίλους ή συγγενείς μας. Μπορεί αυτό να μας αφήσει αδιάφορους; Με στοχευμένη κοινωνική πολιτική αλλά κυρίως με την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και της επαγγελματικής δραστηριότητας μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Σε αυτές τις σκληρές συνθήκες ερχόμαστε να συνομιλήσουμε και θέλουμε η κουβέντα αυτή να γίνει σε πλατιά βάση.

Ακόμα και αν διαφωνήσουμε, κάπου θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε…. 

Προβλήθηκε 711 φορές

Το διήγημα της Πέμπτης: ''Χωρίς στεφάνι'' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα διήγημα που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που αποκαλούμε «ατμόσφαιρα των ημερών», όμως θίγει ζητήματα της κοινωνίας μας διαχρονικά, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που τα προσεγγίζει ο μεγάλος Παπαδιαμάντης…