Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει τονίσει επανειλημμένα τις θέσεις της για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα ξεσκεπάσει κάθε λογής απολογητές του συστήματος!

Βλέποντας κανείς την απάντηση των «Συνεργών» καταλαβαίνει το ρόλο τους και τι υπηρετούν καθώς και τα συμφέροντα αυτών που υπηρετούν.

Η επίθεση τους απέναντι στις Σοσιαλιστικές χώρες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποκαλύπτει απλά τις αξίες τις οποίες εμφορούνται.

Ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα που θα μπορούσε να το υπογράφει μέχρι και ο… Τζήμερος! Φτάνουν στο σημείο να αναφερθούν ακόμη και σε Κομμουνιστική Κίνα(!?!)

Αλήθεια τι είστε; Πολιτικά αμόρφωτοι ή ακολουθείτε το «Πες πες, κάτι θα μείνει…»;;;

Εν έτει 2019 λοιπόν:

Το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει υπό τον έλεγχο του το μισό παγκόσμιο πλούτο (50,8%).

Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο να κατέχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της Γης (3,5 δισεκατομμύρια).

Το πλουσιότερο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου. Αντίθετα, το 90% του πληθυσμού της Γης κατέχει μόλις το 10% του παραγόμενου παγκόσμιου πλούτου.

Η συνολική αξία του ιδιωτικού πλούτου παγκοσμίως σήμερα υπολογίζεται σε 232 τρισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 77 τρισεκατομμύρια δολάρια ανήκουν σε μόλις 16,5 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή στο 0,334% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, από το 2009 έως το 2014, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη διπλασιάστηκε: από 793 που ήταν το Μάρτη του 2009 έφτασε 1.645 το Μάρτη του 2014, ενώ η περιουσία τους υπερδιπλασιάστηκε.

Σε 780 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό-πόσιμο νερό, ενώ 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι (περισσότερο από το 35% του παγκόσμιου πληθυσμού) δεν έχουν πρόβαση σε εγκαταστάσεις υγεινής. Ως αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών, περίπου 2.200 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από σχετικές ασθένειες.

Όλα αυτά γιατί… «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε»!!!

Υ.Γ. Όσο για τον Κομμουνιστή Μπέρτολτ Μπρεχτ, μιας και το αναφέρατε, σας απαντάει ο ίδιος. «Μια διακήρυξη ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί να έχει ίχνος ειλικρίνειας, όταν μένουν ανέπαφες οι κοινωνικές καταστάσεις που τον παράγουν σαν φυσική αναγκαιότητα. Όποιος δεν θέλει να εγκαταλείψει την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, όχι μονάχα δεν θ’ απαλλαγεί από τον φασισμό, αλλά θα τον χρειάζεται».

Υ.Γ. 2 Όταν αναφέρεστε σε κάποιον, καλό είναι να ξέρετε σωστά τουλάχιστον το όνομά του και ειδικά όταν λέτε ότι τον …διαβάσατε!!!

Σχόλιο από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους με την Λαϊκή Συσπείρωση:

Μάκη Καπώνη, απόφοιτο ΑΣΟΕΕ, εργάζεται ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, ενώ διδάσκει στο Λαϊκό Φροντιστήριο Ηλιούπολης.

Παναγιώτη Λινάρδο, απόφοιτο ΑΣΟΟΕ, εργάζεται σε εταιρεία επισκευής κινητών τηλεφώνων. 

https://lsilioupolis.wordpress.com

 

Προβλήθηκε 940 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...