Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ηλιούπολη στη γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Τασία Τσατσούλη κατά την ομιλία της στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ της περιοχής τόνισε: «Η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει όπλο για τον αγώνα. Η ενίσχυση του θα φέρει στο προσκήνιο πιο δυνατό το κίνημα, για να αποσπάσει ο λαός μικρές ή μεγαλύτερες κατακτήσεις, για να ανοίξει ο δρόμος σε ριζικές ανατροπές».

Αναφερόμενη στις γενικότερες εξελίξεις και αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, στις όποιες συνδράμει αποφασιστικά η κυβέρνηση Σύριζα ανέφερε ότι:

«… η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποιος όμως κερδίζει από αυτούς τους σχεδιασμούς; Τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας που δεν έχει πατρίδα, αλλά οδηγό τα κέρδη, το πως θα ανοίξουν οι αγορές στο πετρέλαιο, στους ενεργειακούς πόρους. Τα παιχνίδια πολέμου στην περιοχή, τόνισε, συνεχίζονται και δεν βλέπουν τα δίκαια των λαών, αλλά τεμαχίζουν και τσακίζουν λαούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει ψηλά την σημαία του ΝΑΤΟ, έχει μετατρέψει την χώρα σε μια απέραντη Αμερικανο-Νατοϊκή βάση».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας η Τασία Τσατσούλη αναφέρθηκε στις ανατροπές που έχουν γίνει στους δήμους, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «… εδώ και 25 χρόνια έχουν γίνει σοβαρές ανατροπές σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, σε αυτό που λέγεται τοπική διοίκηση.

Η τοπική διοίκηση έχει ευθυγραμμιστεί νύχι – κρέας με το κράτος, με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ.

Ο Δήμος έχει γίνει ένας φορομπηχτικός μηχανισμός, παίρνει αρμοδιότητες, όλο και περισσότερες κρίσιμες κεντρικές αρμοδιότητες, όπως οι υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας, Παιδεία, αυτές που θέλει να πετάξει το κράτος από πάνω του και τις μεταφέρει ως ατομική ευθύνη στην οικογένεια.

Στο δήμο μας έχουν ενταθεί οι κατασχέσεις λογαριασμών και το μπλοκάρισμα ΑΦΜ συνδημοτών μας από την Δημοτική Αρχή …»

«… Με τι κριτήριο θα πάμε σε αυτή τη μάχη των τοπικών, περιφερειακών και των ευρωεκλογών; Για το ΚΚΕ κριτήριο είναι οι ανάγκες του λαού. Έχει σημασία να αναδειχθούν περισσότεροι, κομμουνιστές Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερικοί Σύμβουλοι, γιατί θα αναδείξουν μέσα και από αυτούς τους μηχανισμούς τις λαϊκές ανάγκες, θα οργανώσουν την πάλη, πλάι στο εργατικό λαϊκό κίνημα….»

Συνέχισε λέγοντας ότι «Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν και οι 17αριδες, η νέα γενιά, με τι κριτήριο όμως θα ψηφίσει, που το σύστημα την θέλει μακριά από την πολιτική δράση, έρμαιο μιας πολιτικής που τσακίζει την ζωή το μέλλον της και τα δικαιώματα της; Έχει σημασία η νέα γενιά σήμερα να μπει στην πάλη, με την συμμετοχή και την ψήφο της να δηλώσει παρόν στην ενίσχυση της λαϊκής πάλης …»

Ο Δημήτρης Ζήσης που πήρε το λόγο (φοιτητής και υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση) τόνισε:

«Σε αυτές τις εκλογές μπορούμε, σαν νέα γενιά, να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αντίστασης, Εμείς είπε χαρακτηριστικά, θα δώσουμε τη μάχη και την δίνουμε καθημερινά, στην προσπάθεια μας να σπουδάσουμε. Μέσα απ’ τη μάχη των εκλογών θα στείλουμε μήνυμα, ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά και πρέπει να παλέψει για τη ζωή που δικαιούται, ζωή που δεν χωράει σε αυτό το σύστημα και η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει αυτό, είναι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην συνέχεια κάλεσε τους νέους, να μη σηκώσουν τα χέρια ψηλά στο παραμύθι που ακούγεται, ότι όλοι είναι ίδιοι, αυτό τόνισε «… το έχει πλασάρει καλά το σύστημα στους νέους και η νεολαία δεν πρέπει να το ανεχθεί άλλο …»

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα, την υγεία και την παιδεία. 

lsilioupolis.wordpress.com

Προβλήθηκε 460 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.