Ενημέρωση Δημοτών και Κατοίκων Δήμου Ηλιούπολης

Καταθέσαμε κατάσταση ονομαστική με υπογραφές στο Δήμο Ηλιούπολης με Αριθμό Πρωτοκόλλου 5576/14.03.2019 για την έκδοση ψηφίσματος με θέμα «Καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών.»

Η πρόταση μας που υποβλήθηκε στις 14 Μαρτίου 2019 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 5576, οφείλουμε να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, είναι επόμενη 57 Δήμων που έχουν εκδώσει ήδη ψηφίσματα καταδίκης της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Επίσης είναι σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών σε 15 Δήμους από πολλές ακόμα ομάδες Δημοτών σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Ο Ελληνικός Λαός είναι αντίθετος με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» γιατί εξ αυτής αποστερείται κάθε έννοια ελεύθερης έκφρασης (και τελικά την Ελευθερία του) σε κεφαλαιώδες δικαίωμά του συνυφασμένο με την υπόσταση της εθνικής του κυριαρχίας, που είναι το όνομα μιας επιφανούς περιοχής της Ελλάδος – της Μακεδονίας. Και μάλιστα αυτή η δέσμευσή του έγινε με Πραξικοπηματικό Τρόπο, καθώς παραβιάστηκε η Ελληνική Νομοθεσία, το Σύνταγμα και οι κοινοβουλευτικοί κανόνες όπως καταγγέλθηκε μέσα στη Βουλή από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ως προς το Διεθνές Δίκαιο, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Με ποια νομολογία και με ποιες διεθνείς συμβάσεις επιτρέπεται η σύναψη μιας συμφωνίας κρατών για την οποία τουλάχιστον το 76% ενός λαού, (στην Ελλάδα), πιστεύει ότι είναι σε βάρος της χώρας του, και το 64%, (στα Σκόπια), ΔΕΝ πήγε καν να ψηφίσει στο εκεί δημοψήφισμα – παρωδία;

Πού ακριβώς αναφέρεται διεθνώς, ότι προκειμένου να ψηφιστεί μια «Συμφωνία» που η μεγίστη πλειοψηφία του λαού χαρακτηρίζει «προδοτική» επιτρέπεται να παρακάμπτεται έως καταργήσεως το Εθνικό Δίκαιο;

Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913, δεν αναφέρει ποτέ για το όρο "Μακεδονία", κάποιοι που λένε για μοιρασιά το 51% η Ελλάδα, 38% η Σερβία, 10% Βουλγαρία κ.λ.π, είναι ψευδές!

Η Συνθήκη ήτανε να προσδιορίσουν τα νέα σύνορα και η Μακεδονία ανήκει καθαρά 100% το ελλαδικό έδαφος.

Μπείτε και διαβάστε την Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913 στο ιστοχώρο Γ.Ε.ΕΘ.Α. του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. 

 Είναι πλέον κοινώς γνωστό στη χώρα μας, ότι καταπατήθηκε και το θεμελιώδες Συνταγματικό δικαίωμα περί Λαϊκής Κυριαρχίας, Άρθρο 1 παράγραφοι 2 και 3. Κατόπιν όλων αυτών, και όπως έχει καταγγελθεί από Συνταγματολόγους, η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν ανταποκρίνεται στους όρους της «διαφάνειας», της «αλήθειας» και της «ακρίβειας» του διεθνούς και εθνικού δικαίου.

Πρόσθετα η «Συμφωνία» δεν είναι έγκυρη και διότι με αυτήν αναγνωρίζει «εθνότητα» και «γλώσσα», οι οποίες δεν έχουν προηγουμένως αναγνωριστεί διεθνώς και είναι πλαστές. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» μπορεί να ακυρωθεί από μία επόμενη Κυβέρνηση. Είναι ζήτημα συναίσθησης Πατριωτικού καθήκοντος και ανάλογης Πολιτικής βούλησης.

Αποφασίσαμε ως Δημότες να υποβάλλουμε το αίτημα για ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό της Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου στο Άρθρο 14, παρ. 2 και 3, με τον προβλεπόμενο αριθμό υπογραφών και είναι υποχρεωμένος ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Πανταζόπουλος να φέρει το ψήφισμα επί του αιτήματος μας πριν τις Δημοτικές Εκλογές.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανεξαρτήτως παράταξης, ώστε να έχουμε πλειοψηφία προσώπων κατά την «Συμφωνία των Πρεσπών» στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ήδη έβαλαν οι πρώτοι υπ. Δημοτικοί Σύμβουλοι τις υπογραφές τους από διαφορετικές παρατάξεις.

Και θα ανακοινώσουμε τ’ ονόματα τους πριν τις Δημοτικές Εκλογές.

Εμείς ως Ελληνικός Λαός έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσουμε τον Αγώνα, διότι η προδοτική συμφωνία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα Κυριαρχίας της Ελλάδας.

Οι Υπογραφές συνεχίζονται, όποιος/α συμφωνεί με το ψήφισμα, μπορεί να υπογράψει.

Επικοινωνίας κινητό: 6907 626 215
Εκ της ομάδας Δημοτών,
Facebook: Δημήτρης Σταματόπουλος

Πρόταση Ψηφίσματος
«Καταδίκη της Συμφωνία των Πρεσπών
από τον Δήμο Ηλιούπολης»

Οι Δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων όσον αφορά στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε να εκδώσετε το παρακάτω ψήφισμα.

Εφόσον δε, κάποιος δεν δώσει απάντηση ή δεν λάβει καθαρή θέση καταδίκασης θα θεωρηθεί , ότι συναινεί με την συμφωνία.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι πολίτες του Δήμου Ηλιούπολης

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του:

1. Να καταδικάσει την Συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και του Σκοπιανού ομολόγου του.

2. Να φροντίσει για την δημοσίευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της αποφάσεως που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προβλήθηκε 760 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...