Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος-Συγγραφέας
[email protected]

"Sangre, mi sangre!"
("Αίμα, αίμα μου!")

Αυτό βόγκηξε η γιαγιούλα, η Περουβιανή, που νιώθει Ελληνίδα, δίχως να ξέρει από που!
"Αίμα, αίμα μου", θα φώναζε, αν ήξερε ελληνικά..όμως το κλάμα της, όταν, καθισμένη στο καροτσάκι της ανημπόριας πήρε και φίλησε τη σημαία μιας " άγνωστης " πατρίδας πασίγνωστης όμως στα γέρικα κύτταρά της, ήταν σε γλώσσα ελληνική.

"Sangre, mi sangre"!
Ποιο αίμα, ποιο παιδί, ποια μάνα θαμμένη,εκεί μακριά
ποιος ξενιτεμένος στον κάτω κόσμο αδελφός;

Μπορεί το αίμα να εννοούσε, που χύθηκε σε αυτή τη σκληρή γωνιά του πλανήτη, που έκανε σκέψη την ύπαρξη που ποτέ δεν την είδε, αλλά την ξέρει μέσα από το κλάμα της.
Που η γιαγιούλα το έχει μετρήσει,και το φυλάει σταγόνα σταγόνα.
Ίσως, να ανάβει το καντήλι της.

Sangre, mi sangre"!

https://www.youtube.com/watch?v=74UjNjCpVPQ

link: www.epixirimatias.gr 

Προβλήθηκε 690 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.