www.iefimerida.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν προγραμματίσει για σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται κατά των διατάξεων του νόμου για την υγεία, που ρυθμίζουν τον τρόπο απόκτησης του τίτλου της ειδικότητας.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί εναντιώνονται στα όσα δρομολογεί η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τα οποία θα αποτυπωθούν αναλυτικά σε επικείμενη υπουργική απόφαση.

Πλέον, σύμφωνα με το νόμο, οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν τα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα -το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος.

Οι υποψήφιοι για την ειδικότητα γιατροί θα κατανέμονται στις δυο περιοχές ανάλογα με το νοσοκομείο όπου ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους. 

Προβλήθηκε 592 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας