Καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή των στελεχών της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού και Νίκου Μίχου (πλέον «ανεξάρτητος») καθώς και των συγκατηγορούμενων τους για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Η δίκη για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο τον Ιούλιο του 2013 συνεχίστηκε χτες στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Οι καταθέσεις δύο αστυνομικών, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο «καίγοντας» τους χρυσαυγίτες.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, που βρισκόταν στο χώρο του «Συνεργείου» μετά την επίθεση, επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του τα όσα αμφισβήτησαν στην προηγούμενη δικάσιμο οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών.

Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε στην κατάθεση του ότι ο αριθμός των πινακίδων των μοτοσικλετών και του αυτοκινήτου του Ι. Λαγού τούς είχαν δώσει οι περίοικοι στην Αστυνομία.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι ο χώρος του «Συνεργείου» είχε βανδαλιστεί και ο εκμισθωτής του χώρου είχε τραυματιστεί.

Υπενθυμίζεται, ότι οι χρυσαυγίτες είχαν επιτεθεί με λοστούς στον κοινωνικό χώρο την ώρα που πραγματοποιούνταν μάθημα Αγγλικών σε μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεκάδες μηχανές σταμάτησαν έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο κοινωνικός χώρος.

Οι δράστες κατέβηκαν από τις μηχανές και επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο σπάζοντας τζαμαρίες, ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μην πλησιάζουν, καθώς οι δράστες ήταν υπεράριθμοι.

Οι αστυνομικοί κατά την κατάθεση τους έκαναν λόγο για «συμπαγή ομάδα».

www.in.gr 

Προβλήθηκε 625 φορές