www.alfavita.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ! Το Υπουργείο προχωρά, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ! ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Όλοι τη Δευτέρα 1η Απρίλη στις 12:30 στο υπουργείο Παιδείας!


Σήμερα το πρωί, το Υπουργείο Παιδείας έβαλε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό. Θέλει να το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα. Έχουμε καταφέρει, έως τώρα, με τους αγώνες μας να καθυστερήσουμε την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου. Τώρα…

…Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Είναι βαθιά γελασμένοι, εκεί στο Υπουργείο, αν νομίζουν πως θα δεχτούμε ένα νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα. Με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, ακόμα και για να πάρουμε απολυτήριο. Με αύξηση της ύλης των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων ακόμα και για του χρόνου. Με λιγότερη γνώση, λιγότερη μόρφωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΡΧΕΣ. Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου, ο Υπουργός της -κατά τα άλλα- Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, δήλωσε: “Το πρόβλημα δεν είναι τα φροντιστήρια. Τα φροντιστήρια έχουν φερθεί με συνεπή τρόπο απέναντι στους μαθητές”…

Συνεχίζουμε – Έχουμε δίκιο – Δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Προχωράμε σε:

Συνεδριάσεις των 15μελών και των 5μελών, των Συντονιστικών Επιτροπών, σε κάθε σχολείο και πόλη για να συζητήσουμε, να συντονίσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα την απάντησή μας.
Δευτέρα 1η ΑΠΡΙΛΗ προχωράμε σε μέρα πανελλαδικής δράσης εναντίωσης στο νομοσχέδιο σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα κινητοποιούμαστε στο Υπουργείο Παιδείας. Καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να κινητοποιηθούν εκείνη τη μέρα στις αντίστοιχες Δευτεροβάθμιες.

Στέλνουμε μαζικά όλοι μας στο https://www.minedu.gov.gr/, την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο. Αν το Υπουργείο θέλει τη γνώμη μας, θα την πάρει!

Γεμίζουμε αυτοκόλλητα, συνθήματα, γκράφιτι, αφίσες, πανό κάθε σχολείο, γειτονιά και πόλη. Να γίνουν γνωστά τα αιτήματά μας.

Κάνουμε viral το hashtag: #ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ_ΤΡΕΜΕ

Οργανώνουμε συναυλίες, κλείνουμε δρόμους, διαδηλώνουμε με πολλούς τρόπους.

Προειδοποιούμε, ξανά, τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αν τολμήσετε να καταθέσετε το νομοσχέδιο θα είμαστε πολλοί και θα είμαστε απέναντί σας! Είμαστε αποφασισμένοι!

#ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ_ΤΡΕΜΕ

mathites.gr 

Προβλήθηκε 438 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας