Για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καταδικάστηκαν τελικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Έλληνας διαχειριστής του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου τον Απρίλιο του 2014 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.

Το Δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Οι δικαστές υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ένοχους τους δύο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμελείας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

Νωρίτερα στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

“Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης.

Οι δύο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας”,ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 1129 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.