Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η)

1. Λάβαμε Τεχνικό Υπόμνημα από τον κ. Δημ. Ζαρρή, πολιτικό μηχανικό, με ειδίκευση στην Υδρολογία, σχετικά με την αναγκαιότητα φραγής της εισόδου του καλυμμένου τμήματος της Πικροδάφνης.

Τον ευχαριστούμε πολύ για την αφιλοκερδή προσφορά του και τη συνεισφορά του στη συλλογική προσπάθεια!

 

2. Από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος -Κλιματικής Αλλαγής και Αντιπλημμυρικής Προστασίας κ. Αναγνωστόπουλο, λάβαμε επιστολή σχετικά με τον κλειστό αγωγό της Πικροδάφνης και τις αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικήςπου είναι:

- η απομάκρυνση των φερτών υλικών και κατασκευών, που εμποδίζουν την απρόσκοπτη ροή του νερού και βρίσκονται εντός της κοίτης του ρέματος

- σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Δήμο Ηλιούπολης εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του ρέματος κατάντη του σημείου φραγής και μέχρι τα όρια του σχεδίου πόλης της Ηλιούπολης

ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ.

 

3. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, μετά από συζήτηση του θέματος του κλειστού αγωγού της Πικροδάφνης, η πλειοψηφία των Δημοτικών Παρατάξεων & Συμβούλων αναγνώρισε το πρόβλημα.

Μετά την ανάγνωση της απάντησης της Περιφέρειας για τις επικείμενες ενέργειες στις 4 Απριλίου συμφώνησε να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση του θέματος, με τον χαρακτηρισμό του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρίστατο και ο Ηλιουπολίτης Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πατσαβός, στις ενέργειες του οποίου οφείλεται και η άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής.

Περισσότερα: https://kipi.gr/?p=11317

--
Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

Προβλήθηκε 1095 φορές