www.ereportaz.gr

Σε παραίτηση εξωθήθηκε ο προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Όπως καταγγέλει ο ίδιος σε επιστολή του, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» απομακρύνθηκε από τη θέση και υποβιβάστηκε και μετατέθηκε σε άλλη μονάδα της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα.

Ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταγγέλλει: «Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα».

Επιστολή παραίτησης

«Οι υποθέσεις αυτές» συνεχίζει ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απεθυνόμενος στην εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη «έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπενα με απομακρύνετε».

«Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω με την παρούσα την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για την διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή» συνεχίζει ο τέως προϊστάμενος ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οπως σημείωνει στο υπόμνημα προς την πρόεδρο της Αρχής εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη, τον αναπληρωτή πρόεδρο Ιωάννη Αγγελη και τα μέλη της Α’ Μονάδας της Αρχής στους οποίους κοινοποιεί την επιστολή του, στις αρχές του 2019 η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα τον είχε αξιολογήσει με Άριστα (10).

Όπως γράφει στην επιστολή του, πριν από λίγο καιρό η κυρία Ζαϊρη είχε γράψει για τον τέως προϊστάμενο Ερευνών: «Πρόκειται για υπάλληλο που διαθέτει υψηλό βαθμό εχεμύθειας, τεχνικές ικανότητες, προθυμία και αποδοτικότητα στην εκτέλση των καθηκόντων της υπηρεσίας. Είναι πειθαρχημένος και ταυτόχρονα αναλαμβάνει σωστές πρωτοβουλίες, όταν και όπου χρειάζεται.

Είναι ικανότατος στη συλλογή πληροφοριών και απόλυτα αξιόπιστος στην τήρηση της μυστικότητας και τη μη διαρροή πληροφοριών της Αρχής.

Διαθέτει διοικητικές ικανότητες και εκτελεί τα καθήκοντα του προϊσταμένου του Τμήματος Ερευνών με σεμνότητα, διάκριση, ηρεμία και πνεύμα υπηρεσιακής συνοχής.

Μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ευθύνες που αναλαμβάνει και έχει δυνατότητες εξέλιξης». 

Προβλήθηκε 564 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.