Νίκος Ι. Καραβέλος

Δικηγόρος-Συγγραφέας

[email protected]

 

Ένα χαρακτηριστικό των εκλογών, από ιδρύσεως του κράτους είναι πως δεν υπήρξε ούτε ένας Έλλην πολιτικός που να κατέβηκε στα κοινά, από ιδιοτέλεια!

Τα κίνητρα όλων ήταν πάντα ανιδιοτελή.

Απόδειξη το γεγονός ότι στα 200 περίπου χρόνια του ελεύθερου βίου, ελάχιστοι πολιτικοί καταδικάστηκαν κι αυτοί για λίγο, η δε αδικία τάχιστα αποκαταστάθηκε.

Μάλιστα υπήρξε και παλαιά πρόταση, που υιοθετήθηκε και εφαρμόζεται και σήμερα, να ασχολούνται με τα κοινά μόνο όσοι "το φυσάνε" οικονομικώς.

Μια ακόμη απόδειξη ότι ουδείς των ευπατριδών πατέρων του Έθνους, είδε την πολιτική ως επικερδή επιχείρηση, είναι ότι ουδείς εξ αυτών βγήκε φτωχότερος απ΄ όταν μπήκε, όπως συνέβαινε κάποτε. Αυτό αποδεικνύει ότι οι σημερινοί πολιτικοί ξέρουν επιτέλους να διαχειρίζονται καλύτερα τα οικονομικά τους από τους παλιότερους συναδέλφους τους, άρα και τα Δημόσια τοιαύτα!

Επομένως είναι αναληθές ότι "τα παίρνουν" κατά το χυδαίως λεγόμενο και ότι αφιππεύοντας γεμίζουν οι τσέπες τους.

Η πιο τρανή, όμως, απόδειξη πως δεν υπάρχει Έλλην ιδιοτελής, είναι ότι η κυβέρνησή μας καταργεί τον νόμο "περί καταχραστών δημοσίου χρήματος", όχι για να βολέψει ιδίους και αλλοτρίους απατεώνες, όπως θα ισχυριζόταν κάποιος κακεντρεχής, αλλά απλούστατα ελλείψει ποινικού υποκειμένου...γιατί δεν υπάρχουν πλέον απατεώνες!

Είναι γνωστό δε ότι για να εξαλείψεις μια έννοια, εξαλείφεις τη λέξη που την σημαίνει και για να εξαλείψεις την απάτη, καταργείς απλά τον νόμο που την προβλέπει και την τιμωρεί.

Από την ανάλυση αυτή, λοιπόν, προκύπτει ότι και μόνη η "κάθοδος" κάποιου στις εκλογές, ως πράξη έσχατης ανιδιοτέλειας, προσδίδει σε αυτόν την ιδιότητα του "Ανιδιοτελούς".

Δια ταύτα,

Η λέξη "Κάθοδος" θα πρέπει να πάψει να χαρακτηρίζει την σπουδαία ασχολία με τα κοινά και να αντικατασταθεί αμέσως με την λέξη "Άνοδος". Να λέμε, δηλαδή: "Αυτός "ανεβαίνει" στις εκλογές"!

Πολύ περισσότερο που ο "Υποψήφιός" μας ανεβαίνει τον Γολγοθά του, ως άλλος "Νυμφίος", προκειμένου μόνο να υπηρετήσει ανιδιοτελώς μέχρι τέλους, αυτούς που τον ψηφίζουν, τους οποίους, βεβαίως, εκλαμβάνει, και δικαίως, ως υπηρέτες του!
 

Προβλήθηκε 605 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...