του Θάνου Κατσώνη

Σκυθρωπός και φανερά καταβεβλημένος ο Βασίλης Βαλασόπουλος.

Η στάση και οι εκφράσεις του προσώπου του, σε τίποτα δεν θυμίζουν την γνωστή αυτοπεποίθηση.

Ο δημοσιογράφος μπαίνει κατευθείαν στο θέμα, διαβάζοντας την γνωστή παλιά του δήλωσή, ότι:
«όποιος παραμένει στην ίδια θέση δύο θητείες φθείρεται και διαφθείρεται και αποκτά καθεστωτικά χαρακτηριστικά»

Η απάντηση τραγική…
Την επιβεβαιώνει, τονίζοντας ότι «η δήλωση αυτή έχει παρόν και μέλλον…»

Δηλαδή, τι εννοεί;

Αύξησε το χρονικό κριτήριο διαφθοράς, από τις δύο θητείες στις τρεις, για τις «ανάγκες» του σήμερα; Παρελθόν και παρόν έχει μόνο… Μέλλον δεν έχει…

Οι παλιοί του συνεργάτες έκπληκτοι δηλώνουν:

…«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την φυσικότητα, με την οποία παρουσίασε ανύπαρκτα γεγονότα σαν πραγματικά, φανταστικούς διαλόγους με συνεργάτες, μέσα σε διαδικασίες της Δημοτικής Ομάδας «Του» και της παράταξής «Του», που φυσικά ποτέ δεν έγιναν.

Είμαστε όμως και ικανοποιημένοι, γιατί έμμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο ίδιος επιβεβαίωσε, όσα εμείς καταγγείλαμε!
Τον ευχαριστούμε, αφού αν τα λέγαμε εμείς, αυτά που είπε, ίσως δεν θα μας πίστευαν οι συνδημότες μας»…

Κάλεσε, λέει, την δημοτική «Του» ομάδα.

Όλοι του είπαν «κάτσε», γιατί μόνο «Αυτός» έχει την εμπειρία και την τόλμη να συγκρουστεί με οποιανδήποτε κυβέρνηση και συμφέροντα για να ολοκληρώσει το έργο «Του»…

Μα, πότε συγκρούστηκε και με ποιόν;  Με ποιά κυβέρνηση και ποιά συμφέροντα;;; Και πότε συνεδρίασε η παράταξη και αποφάσισε;

Είπε: «Σε συμφωνία με την δημοτική ομάδα και την παράταξη, συμφώνησα και «Εγώ», να παραμείνω, για μία ακόμη 4ετία στην πόλη»…

Στις παρατάξεις, όπως και στην δημοκρατία, οι επικεφαλής επιλέγονται από τα μέλη τους και τον λαό, όχι από τον «Εαυτό» τους.

Είχε την συναίνεση από …όλους, αλλά οι έξι βασικοί συνεργάτες του, έφυγαν και τον άφησαν!

Και αφού, με συννεφιασμένο βλέμμα, «στόλισε» τους πρώην συνεργάτες του, ως «διασπαστές και υπηρέτες κάποιων αόρατων δυνάμεων, που θέλουν να εμποδίσουν το μέλλον της πόλης», δήλωσε «μεγαλόψυχα» και με στόμφο ότι: «Οι ηγέτες ποτέ δεν κατηγορούν τους πρώην συνεργάτες τους!»

Μόλις άρχισε να μιλάει για τον πακτωλό των εκατομμυρίων, που «έφερε ή θα φέρει» και θα απορροφήσει ο Δήμος, το πρόσωπό του λάμπει…

Όλα τα ποσά, που προέρχονται από την κυβέρνηση, την Ε.Ε, την Περιφέρεια, τα ΕΣΠΑ, κλπ παρελαύνουν μπροστά στα μάτια και τα αυτιά των «ζαλισμένων» θεατών, σαν προσωπική του επιτυχία!

Διπλομετρημένα με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο και ενοχλώντας την περιφέρεια, αφού «οικειοποιείται» την χρηματοδότηση της, με δημαγωγικούς στροβιλισμούς καταλήγει, ότι αυτά τα ποσά τελικά θα καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, που ήδη κάποιες από αυτές είναι καλυμμένες από θεσμούς, που λειτουργούν με χρήματα της ΕΕ, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, κλπ.

Όταν όλοι οι δήμοι προχωρούν σε εγκατάσταση λαμπτήρων LED, ο δήμος Ηλιούπολης πασχίζει βιαστικά να ολοκληρώσει τον φορτωμένο με σκιές διαγωνισμό, που ήδη μια φορά έχει ακυρωθεί με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών.

Και ο Δήμαρχος επιμένει, ότι αρχίζει σύντομα η εγκατάσταση…

Για τον διαγωνισμό των κάδων, αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα για την παρουσία συμμετέχοντος προμηθευτή, στο γραφείο δημάρχου την ώρα του διαγωνισμού καθώς και η κλήση μελών της επιτροπής διαγωνισμού στο γραφείο του, παρουσία του ίδιου προμηθευτή.

Αρκέστηκε στα γενικόλογα, ότι η δικαιοσύνη θα επιληφθεί (εν καιρώ…).

Οι δημότες όμως απαιτούν απαντήσεις ΤΩΡΑ, ώστε να «ψηφίσουν» κατάλληλα, αποδίδοντας «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»!!!

«Εγώ είμαι συναινετικός άνθρωπος», λέει…

Αρκεί ο ενδιαφερόμενος δημότης να δει στο ίντερνετ 2-3 δημοτικά συμβούλια στην τύχη και θα καταλάβει αμέσως το μέγεθος της συναινετικότητάς του.

Στην ερώτηση δημότη, τον οποίο έχει αποκλείσει από την σελίδα του στο fb, πώς έτσι μαγικά οι θέσεις του νέου παιδικού σταθμού από 70 γίνονται 120, απάντησε με θαυμαστή ευελιξία, αποκαλώντας τον δημόσια «αγαπητό συνδημότη», ότι «παρότι ο νόμος λέει άλλα, έτσι γίνεται…» .

Αοριστολογίες και ασάφειες δηλαδή, γνωρίζοντας ότι σε κάθε παιδάκι αντιστοιχεί συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών.

Όταν ερωτάται με ποιόν θα συνεργαστεί στην διοίκηση του Δήμου, «με μετριοφροσύνη» μιλάει για επικράτηση του, από τον πρώτο γύρο και συνεχίζει:

…«Εμείς θα συνεργαστούμε με αυτούς που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας»…
Ποιους εννοεί άραγε; Και έχει την εντύπωση, πως τον τιμά, το «απόφθεγμά» του;

Υποστηρίζει, ότι το μόνο λάθος, που έκανε στην πόλη είναι η εμπιστοσύνη, που έδειξε στους νέους ανθρώπους.

Εννοεί προφανώς αυτούς που συνέβαλαν, όχι μόνο να κερδίσει τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, αλλά και συνέβαλαν στην διοίκηση του Δήμου.

Άρα μπορούν από τώρα να φανταστούν οι ελάχιστοι νέοι, που παραμένουν στην παράταξή του, το μέλλον που διαγράφεται για αυτούς…

Εν τη ρύμη του λόγου του, «προδίδει» και τον οικοδεσπότη δημοσιογράφο, αφού ο δήμαρχος προσκαλεί τον κόσμο σε εκδήλωση αναδάσωσης, που έχει προηγηθεί της συνέντευξης.

Μαγνητοσκοπημένη ήταν λοιπόν και όχι live, η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη, υπό «ειδικούς σκληρούς όρους» για τον Δήμαρχο;

Η αλαζονεία και η υπεροψία, θα «τιμηθεί» ανάλογα, από τον δημότη της Ηλιούπολης την 26η Μάη.

Η πόλη θα αλλάξει!

Προβλήθηκε 406 φορές

H ''Δανάη του Πολυτεχνείου'' (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετά την συναγωνίστρια Δανάη Μωραΐτου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, 11 Νοέμβρη 2019, σε ηλικία 96 ετών. Η Δανάη Μωραΐτου ή αλλιώς η ''Δανάη του Πολυτεχνείου'', όπως έμεινε γνωστή στα χρόνια της Κατοχής, γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1923 στην Αθήνα.

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.

Βγάλτε την ουρά σας απ' έξω... (Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη)

Όλη η ενότητα του έθνους, μαζεύεται στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για να υποδείξει στους "ιθαγενείς" πώς τα συμφέροντα των αφεντικών τους ταυτίζονται με την καθημερινή μιζέρια της ζωής τους και σημαίνουν καταστροφή λαών, μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του κράτους και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε δεύτερο νησί ή κάθε τρίτη επαρχιακή πόλη.

Ηρακλής Τσιμέκας προς την Δημοτική Αρχή: ''Κάντε πράξεις που θα δώσουν χαμόγελα σε μικρούς αλλά και μεγάλους κατοίκους''

Πριν αρκετό καιρό η νέα διοίκηση ανακοίνωσε μέσω ενός δελτίου τύπου ότι τα προβλήματα της πόλης μας δεν λύνονται μέσω FB η προβολής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι ο ενεργός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνει την δημοτική αρχή για τα προβλήματα και αυτή να τα δρομολογεί με την σειρά της προς επίλυση ανάλογα με την περίπτωση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα..