Κωνσταντίνος Ράπτης (www.abola.gr)

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε ομάδες παλεύουν για την αποφυγή της 9ης θέσης που οδηγεί και πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα!

Η φετινή μάχη της παραμονής στον 7ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχει… κόψει την ανάσα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική πέντε ομάδες παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Ιερόθεος, Χαραυγιακός, Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα θέλουν τη νίκη την τελευταία αγωνιστική ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, αν και η τελευταία δεν περιμένει μόνο δική της νίκη, αλλά και κάποιο στραβοπάτημα ενός εκ των τεσσάρων που προπορεύονται.

Το "ABOLA" ετοίμασε το θέμα της παραμονής και σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, όσον αφορά τις ισοβαθμίες και για το τι ψάχνει κάθε ομάδα για να τα καταφέρει και με το τελευταίο σφύριγμα της σεζόν να πανηγυρίζει.

Άγιοι Ανάργυροι (5οι, 28β.)

Υποδέχονται την ήδη υποβιβασμένη Κόρινθο.

Τι θέλουν: Με νίκη παραμένουν στην κατηγορία.

Με ισοπαλία θα θέλουν να μην κερδίσει ένας εκ των Αγίου Ιεροθέου, Χαραυγιακού, Θύελλας Καμαρίου ή Καλλιθέα ώστε να μην μπλέξουν σε σενάρια τετραπλής ισοβαθμίας στους 29 β. με τις τελευταίες τρεις ομάδες που προαναφέραμε (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει).

Σε περίπτωση ήττας ισχύει το ίδιο με την ισοπαλία με τη διαφορά πως αν κερδίσουν όλοι όσοι βρίσκονται από κάτω τους, σίγουρα υποβιβάζονται! Εκτός αν υπάρξει ισοβαθμία με τον Άγιο Ιερόθεο στους 28 β (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει).

Άγιος Ιερόθεος (6ος, 27 β.):

Υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα Ερέτριας.

Τι θέλει: Με νίκη παραμένει στην κατηγορία.

Με ισοπαλία, του αρκεί απλά ένας εκ των Χαραυγιακού, Θύελλας Καμαρίου ή Καλλιθέας να μην κερδίσει. Υπάρχει και το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τους Αγίους Αναργύρους στους 28 β. (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει).

Στην ήττα, ισχύουν τα ίδια με την ισοπαλία, με τη διαφορά πως μπορεί να μπλέξει σε σενάρια τετραπλής ισοβαθμίας στους 27 β. με τις τελευταίες τρεις ομάδες που προαναφέραμε, ή τριπλής, ή διπλής (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει).

Χαραυγιακός (7ος, 26 β.):

Υποδέχεται την ήδη πρωταθλήτρια ομάδα του Αιγάλεω.

Τι θέλει: Με νίκη παραμένει στην κατηγορία.

Με ισοπαλία θα θέλει να μην κερδίσει η Θύελλα Καμαρίου ή η Καλλιθέα ή και οι δύο (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει στις ισοβαθμίες):

Σε περίπτωση ήττας θα θέλει οπωσδήποτε ήττα της Θύελλας Καμαρίου ή της Καλλιθέας ή και των δύο (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει στις ισοβαθμίες):

Θύελλα Καμαρίου (8η, 26β.):

Φιλοξενείται στην έδρα του αδιάφορου βαθμολογικά Ηλυσιακού (3ος).

Τι θέλει: Με νίκη παραμένει στην κατηγορία.

Με ισοπαλία θα θέλει να μην κερδίσει ο Χαραυγιακός ή η Καλλιθέα ή και οι δύο (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει στις ισοβαθμίες):

Σε περίπτωση ήττας θα θέλει οπωσδήποτε ήττα του Χαραυγιακού ή της Καλλιθέας ή και των δύο (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει στις ισοβαθμίες):

Καλλιθέα (9η, 26 β.):

Φιλοξενείται στην έδρα του αδιάφορου βαθμολογικά Πανθηραϊκού (4ος).

Τι θέλει: Νίκη και να μην κερδίσει ένας εκ των Αγίων Αναργύρων, Αγίου Ιεροθέου, Χαραυγιακού, ή Θύελλας Καμαρίου. Υπάρχει πάντα το σενάριο τετραπλής, τριπλής ή και διπλής ισοβαθμίας σε αυτή την περίπτωση (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει):

Με ισοπαλία θα θέλει οπωσδήποτε ήττα ενός εκ των Αγίου Ιεροθέου, Χαραυγιακού ή Θύελλας Καμαρίου. Υπάρχει πάντα το σενάριο τριπλής ή διπλής ισοβαθμίας αν Χαραυγιακός ή Θύελλα Καμαρίου έρθουν ισόπαλοι στις αναμετρήσεις τους (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει).

Σε περίπτωση ήττας θα θέλει οπωσδήποτε ήττα της Θύελλας Καμαρίου (θα δούμε παρακάτω τι ισχύει στις ισοβαθμίες).

Οι ισοβαθμίες

Τώρα θα εξετάσουμε τι γίνεται στις ισοβαθμίες καθώς είναι πιθανό, ίσως και το πιθανότερο σενάριο, να κριθεί η παραμονή σε αυτές. Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και τριπλή, άλλωστε αυτό συμβαίνει μέχρι στιγμής, ή και τετραπλή!

Κατ’αρχάς τα κριτήρια στις περιπτώσεις ισοβαθμιών βάση του νέου ΚΑΠ (άρθρο 20) είναι τα εξής:

α) Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν στα ΜΕΤΑΞΥ τους ματς οι ομάδες που ισοβάθμησαν

β) Η διαφορά τερμάτων που προέκυψε από τα ΜΕΤΑΞΥ τους ματς οι ομάδες που ισοβάθμησαν

γ) Η διαφορά τερμάτων στο ΣΥΝΟΛΟ των αγώνων του πρωταθλήματος

δ) Η καλύτερη επίθεση στο ΣΥΝΟΛΟ των αγώνων του πρωταθλήματος

ε) Η καλύτερη άμυνα στο ΣΥΝΟΛΟ των αγώνων του πρωταθλήματος

Εφόσον προκύψει ισοβαθμία ομάδων μετά από αυτά τα πέντε κριτήρια τότε μόνο οι ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν δίνουν αγώνα κατάταξης.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Τετραπλή ισοβαθμία στους 29, "πέφτουν" οι Άγιοι Ανάργυροι!

Αν νικήσουν Άγιος Ιερόθεος, Χαραυγιακός, Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα και ταυτόχρονα οι Άγιοι Ανάργυροι μείνουν στην ισοπαλία με την Κόρινθο τότε συμβαίνουν τα εξής:

Τους προσπερνάνε στη βαθμολογία ο Άγιος Ιερόθεος και έτσι έχουμε τετραπλή ισοβαθμία στους 29 βαθμούς μαζί με Χαραυγιακό, Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα!

Στην ειδική βαθμολογία που δημιουργείται έχουμε την εξής κατάταξη:

Χαραυγιακός 10 β.

Θύελλα Καμαρίου 9 β.

Καλλιθέα 7 β.

Άγιοι Ανάργυροι 5β.

Άρα οι Άγιοι Ανάργυροι υποβιβάζονται!

Ισοβαθμία Αγίων Αναργύρων και Αγίου Ιεροθέου

Αν χάσουν οι Άγιοι Ανάργυροι από την Κόρινθο, ο Άγιος Ιερόθεος μείνει στην ισοπαλία με τον Απόλλωνα Ερέτριας και την ίδια στιγμή κερδίζουν Χαραυγιακός, Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα τότε ισοβαθμούν στους 28 βαθμούς οι Άγιοι Ανάργυροι με τον Άγιο Ιερόθεο.

Σε αυτό το σενάριο οι Άγιοι Ανάργυροι παραμένουν στην κατηγορία.

*Δεν χρειάζεται να εξετάσουμε όλες τις ισοβαθμίες των Αγίων Αναργύρων καθώς δεν συντρέχει λόγος. Με λίγα λόγια αν υπάρξει διπλή ισοβαθμία στους 29, ή ακόμα και τριπλή, σημαίνει ότι μία ή ακόμα και δύο από τις ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά δεν κέρδισαν, άρα δεν ξεπέρασαν τους 28 βαθμούς και άρα παρέμειναν από κάτω τους).

Τα αποτελέσματα των Αγίων Αναργύρων με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 1-0

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ-ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 2-2

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 1-0

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1-0

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 4-1

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1-0

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 1-1

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Τετραπλή ισοβαθμία στους 27, πέφτει ο Άγιος Ιερόθεος!

Αν χάσει ο Άγιος Ιερόθεος και έρθουν ισόπαλοι, Χαραυγιακός, Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα τότε στην ειδική βαθμολογία που δημιουργείται έχουμε την εξής κατάταξη:

Θύελλα Καμαρίου 9 β.

Χαραυγιακός 8 β.

Καλλιθέα 7 β.

Άγιος Ιερόθεος 6 β.

Άρα υποβιβάζεται ο Άγιος Ιερόθεος.

Ισοβαθμία Αγίων Αναργύρων και Αγίου Ιεροθέου

Αν χάσουν οι Άγιοι Ανάργυροι από την Κόρινθο, ο Άγιος Ιερόθεος μείνει στην ισοπαλία με τον Απόλλωνα Ερέτριας και την ίδια στιγμή κερδίζουν Χαραυγιακός, Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα, τότε ισοβαθμούν στους 28 βαθμούς οι Άγιοι Ανάργυροι με τον Άγιο Ιερόθεο.

Σε αυτό το σενάριο ο Άγιος Ιερόθεος επίσης υποβιβάζεται.

Τριπλές ισοβαθμίες

Αν χάσει ο Άγιος Ιερόθεος, κερδίσει ο Χαραυγιακός και έρθουν ισόπαλοι, Καλλιθέα και Θύελλα Καμαρίου τότε στην ειδική βαθμολογία που δημιουργείται έχουμε την εξής κατάταξη:

Θύελλα Καμαρίου 6 β.

Καλλιθέα 6 β.

Άγιος Ιερόθεος 2 β.

Σε αυτό το σενάριο ο Άγιος Ιερόθεος επίσης υποβιβάζεται.

Αν χάσει ο Άγιος Ιερόθεος, κερδίσει η Θύελλα Καμαρίου και έρθουν ισόπαλοι, Καλλιθέα και Χαραυγιακός τότε στην ειδική βαθμολογία που δημιουργείται έχουμε την εξής κατάταξη:

Χαραυγιακός 5 β. (τερμ. 5-4) +1

Καλλιθέα 5 β. (τερμ. 3-3) 0

Άγιος Ιερόθεος 5 β. (τερμ. 3-4) -1

Σε αυτό το σενάριο ο Άγιος Ιερόθεος επίσης υποβιβάζεται.

Αν χάσει ο Άγιος Ιερόθεος, κερδίσει η Καλλιθέα και έρθουν ισόπαλοι, Χαραυγιακός και Θύελλα Καμαρίου τότε στην ειδική βαθμολογία που δημιουργείται έχουμε την εξής κατάταξη:

Θύελλα Καμαρίου 7 β.

Άγιος Ιερόθεος 6 β.

Χαραυγιακός 4 β.

Σε αυτό το σενάριο ο Άγιος Ιερόθεος παραμένει στην κατηγορία.

Διπλές ισοβαθμίες

Δεν ευνοείται: Με Αγίους Αναργύρους, Καλλιθέα και Θύελλα Καμαρίου.

Ευνοείται: Με Χαραυγιακό.

Τα αποτελέσματα του Αγίου Ιεροθέου με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 1-0

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ-ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 2-2

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 2-0

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 0-0

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ - ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 3-2

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 1-1

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 2-0

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ

Όπως αναφέραμε πιο πάνω σε τετραπλή ισοβαθμία με Αγίους Αναργύρους στους 29, ή Άγιο Ιερόθεο στους 27, ο Χαραυγιακός παραμένει στην κατηγορία.

Πάμε να δούμε τι γίνεται στις τριπλές.

Σε τριπλή ισοβαθμία με τον Άγιο Ιερόθεο και τη Θύελλα Καμαρίου στους 27 βαθμούς και την Καλλιθέα να κερδίζει στη Σαντορίνη, έχουμε τα εξής:

Θύελλα Καμαρίου 7 β.

Άγιος Ιερόθεος 6 β.

Χαραυγιακός 4 β.

Σε αυτό το σενάριο ο Χαραυγιακός υποβιβάζεται.

Σε τριπλή ισοβαθμία με τον Άγιο Ιερόθεο και την Καλλιθέα στους 27 βαθμούς και τη Θύελλα Καμαρίου να κερδίζει στου Ζωγράφου τον Ηλυσιακό, έχουμε τα εξής:

Χαραυγιακός 5 β. (τερμ. 5-4) +1

Καλλιθέα 5 β. (τερμ. 3-3) 0

Άγιος Ιερόθεος 5 β. (τερμ. 3-4) -1

Σε αυτό το σενάριο ο Χαραυγιακός παραμένει στην κατηγορία.

Σε τριπλή ισοβαθμία με Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα, είτε στους 26, 27 ή 29 βαθμούς, έχουμε τα εξής:

Χαραυγιακός 7 β.

Θύελλα Καμαρίου 5 β.

Καλλιθέα 3 β.

Σε αυτό το σενάριο ο Χαραυγιακός παραμένει στην κατηγορία.

Διπλές ισοβαθμίες

Δεν ευνοείται: Με Άγιο Ιερόθεο.

Ευνοείται: Με Καλλιθέα.

*Ερωτηματικό αποτελεί η ισοβαθμία με τη Θύελλα Καμαρίου. Και αυτό γιατί έχουν τους ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους ματς (από τρεις) και τα ίδια τέρματα (3-3).

Άρα πάμε στο τρίτο κριτήριο που είναι η συνολική διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα με τις δύο ομάδες να είναι στο +2 (27-25 το Καμάρι και 20-18 ο Χαραυγιακός), οπότε υπάρχει και εδώ η απόλυτη ισορροπία!

Οπότε πάμε στο τέταρτο κατά σειρά κριτήριο που είναι η καλύτερη επίθεση την οποία και έχει το Καμάρι (27 έναντι 20).

Για να συμβεί όμως η παραπάνω ισοβαθμία, η οποία και θα κρίνει την παραμονή, σημαίνει πως η Καλλιθέα θα έχει κερδίσει, άρα για να ισοβαθμήσουν οι δύο ομάδες θα πρέπει να έρθουν και οι δύο ισόπαλες ή να ηττηθούν (αφού αν νικήσουν και οι δύο, δεν τους νοιάζει τι κάνει η Καλλιθέα, την οποία και αφήνουν από κάτω τους).

Αν έρθουν και οι δύο ομάδες ισόπαλες στις αναμετρήσεις τους, ουσιαστικά ευνοείται η Θύελλα, αφού αποκλείεται να την πιάσει ο Χαραυγιακός στα γκολ (εκτός αν έρθει κάποια εντελώς απίθανη ισοπαλία 7-7, ή 8-8 και το Καμάρι μείνει στο 0-0).

Άρα το σενάριο που θέλει να πετύχει σε διπλή ισοβαθμία το Καμάρι ο Χαραυγιακός, είναι η περίπτωση ήττας και των δύο, οπότε αν οι νερατζούρι ηττηθούν με ένα γκολ διαφορά λιγότερο, απ’ ότι το Καμάρι στο δικό του παιχνίδι, τότε θα βελτιώσουν το συντελεστή τερμάτων τους, άρα θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική και τη νέα χρονιά.

Τα αποτελέσματα του Χαραυγιακού με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 1-0

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 1-0

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 0-0

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ - ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 3-2

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 3-1

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 2-0

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-0

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 1-1

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Όπως αναφέραμε πιο πάνω σε τετραπλή ισοβαθμία με Αγίους Αναργύρους στους 29, ή Άγιο Ιερόθεο στους 27, η Θύελλα Καμαρίου παραμένει στην κατηγορία.

Επίσης σε τριπλή ισοβαθμία με τον Άγιο Ιερόθεο μέσα, η Θύελλα Καμαρίου παραμένει στην κατηγορία.

Σε τριπλή ισοβαθμία με Χαραυγιακό και Καλλιθέα, είτε στους 26, 27 ή 29 βαθμούς, έχουμε τα εξής:

Χαραυγιακός 7 β.

Θύελλα Καμαρίου 5 β.

Καλλιθέα 3 β,

Σε αυτό το σενάριο η Θύελλα Καμαρίου παραμένει στην κατηγορία.

Διπλές ισοβαθμίες

Δεν ευνοείται: Με Καλλιθέα (0-0 και τα δύο ματς, άρα πάμε στη συνολική διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα με την Καλλιθέα να είναι στο +8 και τη Θύελλα Καμαρίου στο +2. Μόνη περίπτωση να ευνοηθεί είναι να χάσει με διαφορά εφτά τερμάτων και πάνω η Καλλιθέα στο παιχνίδι της με τον Πανθηραϊκό).

Ευνοείται: Με Άγιο Ιερόθεο.

*Όπως αναφέραμε και πιο πάνω αποτελεί ερωτηματικό η ισοβαθμία με το Χαραυγιακό, αφού υπάρχει απόλυτη ισορροπία βαθμών (3) και τερμάτων στα μεταξύ τους ματς (3-3). Με νίκη παραμένει στην κατηγορία ότι και να γίνει άρα δεν τη νοιάζουν οι ισοβαθμίες. Με "Χ" θα πρέπει να φέρει κάποια απίθανη ισοπαλία ο Χαραυγιακός με το Αιγάλεω για να έχει πρόβλημα (7-7,8-8,9-9 κ.α.). Άρα ουσιαστικά ευνοείται.

Έτσι, στο μόνο σενάριο που μπορεί να έχει πρόβλημα η Θύελλα Καμαρίου, είναι η ήττα. Αν για παράδειγμα χάσει με 2-0 από τον Ηλυσιακό και ο Χαραυγιακός την ίδια ώρα ηττάται με 1-0 από το Αιγάλεω, τότε το Καμάρι υποβιβάζεται.

Τα αποτελέσματα της Θύελλας Καμαρίου με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1-0

ΑΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 1-1

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 1-1

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 2-0

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 3-1

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 2-0

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 0-0

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η Καλλιθέα είναι η μόνη ομάδα που δεν κρατάει αποκλειστικά την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική, αφού δεν της αρκεί μόνο δική της νίκη, αλλά και κάποιος από τους από πάνω να μην κερδίσει. Τουλάχιστον έχει πολλά σενάρια να περιμένει, τα οποία και της αρκούν ακόμα και αν η ίδια δεν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στη Σαντορίνη τον Πανθηραϊκό.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω σε τετραπλή ισοβαθμία με Αγίους Αναργύρους στους 29, ή Άγιο Ιερόθεο στους 27, η Καλλιθέα παραμένει στην κατηγορία.

Επίσης σε τριπλή ισοβαθμία με τον Άγιο Ιερόθεο μέσα, η Καλλιθέα παραμένει στην κατηγορία.

Αντίθετα σε τριπλή ισοβαθμία με Χαραυγιακό και Θύελλα Καμαρίου, είτε στους 26, 27 ή 29 βαθμούς η Καλλιθέα υποβιβάζεται, αφού έχουμε τα εξής:

Χαραυγιακός 7 β.

Θύελλα Καμαρίου 5 β.

Καλλιθέα 3 β.

Διπλές ισοβαθμίες

Δεν ευνοείται: Με Χαραυγιακό.

Ευνοείται: Με Άγιο Ιερόθεο και Θύελλα (0-0 και τα δύο ματς με την τελευταία, άρα πάμε στη συνολική διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα με την Καλλιθέα να είναι στο +8 και τη Θύελλα Καμαρίου στο +2. Μόνη περίπτωση να μην ευνοηθεί είναι να χάσει με διαφορά εφτά τερμάτων και πάνω η Καλλιθέα στο παιχνίδι της με τον Πανθηραϊκό).

Εν κατακλείδι το πιθανότερο σενάριο για να παραμείνει στην κατηγορία η Καλλιθέα είναι: Να νικήσει και να μη νικήσει ή ο Χαραυγιακός ή η Θύελλα Καμαρίου.

Αν έρθει ισοπαλία ή χάσει θα θέλει να… φύγει από την εξίσωση ο Χαραυγιακός και να μην κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτή το Καμάρι.

Με λίγα λόγια ακόμα και αν χάσει η Καλλιθέα στη Σαντορίνη και την ίδια ώρα το Καμάρι έχει χάσει από τον Ηλυσιακό και ο Χαραυγιακός δεν έχει ηττηθεί από το Αιγάλεω, τότε παραμένει στην κατηγορία!

Άρα συμβαίνει το εξής μοναδικό για την Καλλιθέα: Μπορεί από τη μία να κερδίσει τον Πανθηραϊκό και τελικά να υποβιβαστεί, αλλά μπορεί από την άλλη να χάσει, αλλά τελικά να «σωθεί»!

Τα αποτελέσματα της Καλλιθέας με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 4-1

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ 2-0

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-0

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 1-1

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 0-0

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0

Η τελευταία αγωνιστική (22η)

Χαραυγιακός-Αιγάλεω

ΑΟ Χαλκίδας-Αιολικός

Ηλυσιακός-Θύελλα Καμαρίου

Πανθηραϊκός-Καλλιθέα

Άγιος Ιερόθεος-Απόλλων Ερέτριας

Άγιοι Ανάργυροι-Κόρινθος

 

Βαθμολογία (21 αγωνιστικές)

 

1.Αιγάλεω 53 40-14

-------------------------

2.Αιολικός 40 32-17

-------------------------

3.Ηλυσιακός 35 25-17

4.Πανθηραϊκός 33 27-18

5.Άγιοι Ανάργυροι 28 22-22

6.Άγιος Ιερόθεος 27 28-25

7.Χαραυγιακός 26 20-18

8.Θύελλα Καμαρίου 26 27-25

-------------------------

9.Καλλιθέα 26 22-14

10.ΑΟ Χαλκίδας 19 12-27

11.Κόρινθος 18 15-32

12.Απόλλων Ερέτριας 9 11-52 

Προβλήθηκε 1187 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.