Μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε η συνεργασία Βαλασόπουλου με το «Πράσινο Κίνημα Ηλιούπολης» της Κας Βρέκου.

Θυμήθηκα την ιστορία του 2015 όταν για λόγους καθαρά τυπικούς, απορρίφτηκαν οι ενστάσεις πολιτών του οικολογικού κινήματος της Ηλιούπολης για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης.

Η αντίδραση του κ. Βαλασόπουλου υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτική του πολιτικού του επιπέδου του και αξίζει να ρίξετε μια ματιά!

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αναφωνούσε»!!! Και συνέχιζε.

«Θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση στην περιοχή για ενημέρωση των κατοίκων ώστε εκεί, δημόσια, να ανακοινωθούν τα ονόματα αυτών που επιχείρησαν να σταματήσουν το έργο».

Διαβάστε την πομπώδη ανακοίνωσή του με τον τίτλο «Ο Αγώνας της Δημοτικής Αρχής δικαιώθηκε». (εδώ)

Σήμερα και μπροστά στις εκλογές, έχει σημασία να θυμούμαστε μερικές λεπτομέρειες. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Την ίδια περίοδο είχαμε τη μεγάλη πυρκαγιά που επί Δημαρχίας του κ. Βαλασόπουλου κατάκαψε το πανέμορφο δάσος της Ηλιούπολης.

Πέρα από την καταστροφική πυρκαγιά και με αφορμή τους μετέπειτα χειρισμούς, ήρθε να προστεθεί μια ακόμα αποκαλυπτικότατη πτυχή «της περί διοίκησης και Δημοκρατίας» αντίληψής του κ. Βαλασόπουλου.

Σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατηγόρησε την Κα Πίκουλα για «πεμπτοφαλαγγίτισα» και ως επικοινωνούσα με το Δασαρχείο, χωρίς την άδειά του.

Να γιατί στα εγκαίνια για το «ξεκάρφωτο» Περιβαντολογικό Κέντρο, δεν παρέστη ο υπεύθυνος Δασάρχης!!

Για τη πολιτική συμπεριφορά και το ύφος του κ. Βαλασόπουλου στα δύο αυτά περιστατικά, δημοσίευσα τότε, το 2015 άρθρο με τίτλο «Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο Δήμαρχος Δημότη» (εδώ)

Σήμερα, είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούν πολλοί για τις πολιτικές λειτουργίες και το μεγάλο έλλειμμα Δημοκρατίας στην Ηλιούπολη .

Τα δύο κείμενα αποκτούν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον για δύο λόγους:

- για το Πράσινο Κίνημα Ηλιούπολης και την Κα Βρέκου!

- για να εξηγηθεί ο, καθόλου τυχαίος, «συγκεντρωτικός – εγωκεντρικός» τρόπος Διοίκησης που με τη σειρά του:

- σου διασφαλίζει «ευελιξία»!

- σε «καθιστά» αναντικατάστατο!

Σε ποιόν θα παραδώσω;

Που θα στρέψει τη πόλη, τη προσοχή του ο επόμενος;

Το Πράσινο Κίνημα της Κας Βρέκου στην Ηλιούπολη δεν έχει να φέρει στον κ. Βαλασόπουλο τίποτα κα ο κ. Βαλασόπουλος το ξέρει αυτό!!!


Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 13.4. 2019

 

Προβλήθηκε 202 φορές

Ο 12λογος κατά του ψεύτη (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Παρακολουθώ καθημερινά τις εκπομπές στην Τι Βι όπου αντιμάχονται υποψήφιοι βουλευτές. Και μού ‘ρχεται να ορμήσω μέσα από την οθόνη, να κάτσω στη θέση απέναντι από τον συριζέο και να του βγάλω ξινά τα ψέματα που αραδιάζει ανενόχλητος

Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα. (της Θεοπίστης Πάντου)

Δεν είναι ούτε μία (Γιουγκοσλαβία 1991-1999), ούτε δύο (Αφγανιστάν 2001) ούτε τρεις (Ιράκ 2003), ούτε τέσσερις (Λιβύη, Συρία 2011) φορές στο πρόσφατο παρελθόν που, πριν από μία μεγάλη ή μικρή πολεμική σύρραξη, τα ΜΜΕ ευθυγραμμίσθηκαν με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και προλείαναν το έδαφος, καταδικάζοντας τον «Κακό»,

Υποχωρήσεις στο Αιγαίο α λα Σκόπια, με πίεση ΗΠΑ! (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στις εκλογές, οι Αμερικανοί σπεύδουν να προλάβουν να ρυθμίσουν τα θέματα του Αιγαίου, ευνοώντας καταφανώς την Τουρκία, με όχημα την πάντα πρόθυμη yes men ελληνική κυβέρνηση, πριν αλλάξει και πριν έρθει άλλη που θα ακολουθεί την μέχρι προ 5 ετών σταθερά ανυποχώρητη στάση στα εθνικά θέματα.