Κλειδί Βοιωτίας, εσπέρας 14ης Απριλίου 2019.

Πρίν το Δι' ευχών έφυγαν από το ναό της Αγίας μας, σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ο δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλης Βαλασόπουλος και ο πάλαι ποτέ αντιδήμαρχος Λευτέρης Σαπουντζής.

Δεν άντεξαν να ακούσουν την αλήθεια και να δώσουν απαντήσεις, εάν είχαν κάτι να πουν.

Εφορμούμενος από την Ευαγγελική περικοπή στο σημερινό κήρυγμα, μίλησα για τις αρχές και τις εξουσίες που καταδυναστεύουν τον λαό και αναφερθήκαμε στην πολιτική εξουσία και την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα την οποία ενεργεί η κατέχουσα την εξουσία, χωρίς την λαϊκή αποδοχή πλέον μετά την διάλυση της συνεργασίας Συ.Ριζ.Α - Αν.Ελ., Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσία του Δημάρχου, μας έδωσε την αφορμή να στρέψουμε τον λόγο επί του θέματος και προς το πρόσωπό του και να θέσουμε εν πρώτοις το θέμα του ακόμα απλήρωτου προσκηνυταρίου στην πλατεία Ανεξαρτησίας και εν συνεχεία την υπόθεση του Πάσχα του 2014, στην οποία αντί για απάντηση διαμαρτυρήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του, δεν ξέρουμε και εμείς τι, κατά του προσώπου μας. Έχοντας σκοπό να αναφερθούμε σε όλα εκείνα τα πράγματα τα οποία ενώ είναι εκκλησιαστικά, ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συνεργαστεί και ακόμα και με παραβίαση των νόμων ενήργησε.

Ο Λευτέρης Σαπουντζής διέκοψε την ροή του κηρύγματος και φωνάζοντας αποχώρησε από το ναό ακολουθούμενος από τον Δήμαρχο, την διδασκάλισσα Αντιδήμαρχο και έναν συνταξιούχο δάσκαλο, μόνον από τους εκκλησιαζομένους.

Ο Δήμαρχος ζήτησε ευγενικά το κλειδί του αφεδρώνα πρίν εξέλθει από τον ναό, το επέστρεψε και στάθηκε για λίγα λεπτά στο προαύλιο με την παραπάνω παρέα του.

Μετά την αποχώρησή τους προσφεύγοντας την άμεση δημοκρατία, με την θέληση των εκκλησιαζομένων συνεχίσαμε το κήρυγμα, αφού μόνο δύο ήταν εκείνοι οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσει, εγείροντας τα χέρια τους κατά την ώρα της ψηφοφορίας, ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνοι που σήκωσαν τα χέρια τους για να συνεχίσει η αναφορά στις εκκλησιαστικές υποθέσεις τις οποίες η δημοτική αρχή εμπλεκόμενη, ευρέθη ανίκανη να απαντήσει σε ερωτήματα και επιστολές, συνεχίζοντας να δίδει χρήματα για συσσίτια σε ναούς χωρίς συσσίτια, να αγιογραφεί το ναό του κοιμητηρίου παραβιάζοντας κάθε νομό, να μην αποδίδει τα οστά που κατρακύλησαν στους δρόμους μετά την πλημμύρα και καταστροφή του κοιμητηρίου στους οικείους τους, και άλλα.

Προσκαλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο της πόλης και όποιον άλλον επιθυμεί σε δημόσιο διάλογο επάνω σε αυτά τα θέματα και μόνο, που άπτονται εκκλησιαστικών πραγμάτων, διαθέτουμε χώρο και χρόνο και τους περιμένουμε να συζητήσουμε για όσα έγιναν κακώς επί Δημαρχίας του και όσα πρέπει να γίνουν.

Τούτο να γίνει ώστε να μην κάνουμε παράλληλους μονολόγους ο ένας στο δημοτικό συμβούλιο και ο άλλος στο ναό, χωρίς αντίλογο και τελικά διάλογο, κάτι το οποίο δεν θα μας φέρει να συναντηθούμε ποτέ.

πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου

Προβλήθηκε 555 φορές

Η μεγάλη απάτη του Οικογενειακού Γιατρού και της παρεχομένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. (2) - Θεοπίστη Πάντου.

Σε συνέχεια του άρθρου μου (εδώ) για τον Οικογενειακό Γιατρό και την Υγεία της 11ης Απριλίου, θα ήθελα να συμπληρώσω τα παρακάτω στοιχεία, των οποίων πρόσφατα έλαβα γνώση, για να αποδοθούν κατά το ρητό «τα του Καίσαρος…»

Δημόσια Περιουσία: Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, δεν παίζονται !! (του Γιώργου Μπαλτά)

Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Στις 26 Μαίου έχομε εκλογές. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι λογικό να «υπολειτουργούν» και να χειρίζονται θέματα καθημερινότητας ή να «κλείνουν» «εκκρεμότητες»!