Του Στάθη (www.topontiki.gr)

Λίγες μόνον ώρες αφού ο κ. Παππάς εξήγγειλε το πρόγραμμα «πρώτη φορά Αριστερά στη Σελήνη» η ΝΑΣΑ έδινε σε πλανητική δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία Μαύρης Τρύπας ever!

Μη μου πείτε ότι είναι σύμπτωση. Συμπτώσεις δεν υπάρχουν. Ήταν γραμμένο (απ’ το χέρι του Θεού; από κάποιο πράσινο ανθρωπάκι; απ’ τη μαύρη μας τη μοίρα;) η κυρία Μεγαλοοικονόμου να συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο (αντί της Σκάρλετ Γιόχανσον) και η κυβέρνηση να μείνει σταθερή, η Δημοκρατία σταθερότερη και το Προτεκτοράτο ακλόνητο.

Δεν θέλω να πω ότι «όλοι ίδιοι είναι» – μακριά από μένα τέτοια (φασιστική) γενίκευση –, αλλά τουλάχιστον στα ευρωψηφοδέλτια των κυρίαρχων κομμάτων πρυτανεύουν τύποι που θα μπορούσαν να είναι στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο – και τούμπαλιν.

Κάτι σαν να συνωστίζονται ετερόκλητοι όχλοι αλλά στη βάση μιας όμοιας και ομογενοποιημένης πολιτικής.

Δεν πρόκειται για πρόσωπα εθνικής αποδοχής (αυτό θα ήταν ευκταίο) αλλά για απότοκα (και συχνά απόνερα) ιδιοτελών συναλλαγών. Συναλλαγών που «βγάζουν μάτι». Πλην Λακεδαιμονίων τα ψηφοδέλτια βρίθουν Αβδηριτών, Συβαριτών και Κλαζομενίων.

Ουδείς μπορεί να κρυφτεί πίσω απ’ το δάχτυλό του και κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε την πραγματικότητα και την αλήθεια. Ίσως για αυτό παρατηρούμε αυτές τις εκλογές που έρχονται με κάποιαν αδιαφορία, ασυγκίνητοι και απρόθυμοι να επιλέξουμε και να λάβουμε θέση.

Πλην εκείνων που θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, πλην εκείνων που θέλουν να ωφελούνται από την κυβέρνηση (ή την επόμενη) και πλην εκείνων που φοβούνται (τα πάντα και γενικώς), όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται από την απογοήτευση, χωρίς ο θυμός τους ή η οργή τους να βρίσκουν εμφανή εναλλακτική λύση.

Βεβαίως, κατά βάθος (και πάλι) όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά ως γνωστόν, αυτές θέλουν «αρετήν και τόλμη». [Στο σημείο αυτό ο κυνισμός τον οποίον όλοι μας έχουμε συνηθίσει να ακούμε τα τελευταία χρόνια, καγχάζει!] Ε, λοιπόν, όλη η λογοτεχνία, όλη η ιστορία, όλες οι τέχνες και οι φιλοσοφίες μας διαβεβαιώνουν ότι όταν ο καγχασμός του κάθε τζιτζιφιόγκου, τρώει τη μπούφλα του, ο Αη Γιώργης σκοτώνει τον δράκο…

 

 

twitter: @st_stavropoulos

email: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 109 φορές

Ο 12λογος κατά του ψεύτη (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Παρακολουθώ καθημερινά τις εκπομπές στην Τι Βι όπου αντιμάχονται υποψήφιοι βουλευτές. Και μού ‘ρχεται να ορμήσω μέσα από την οθόνη, να κάτσω στη θέση απέναντι από τον συριζέο και να του βγάλω ξινά τα ψέματα που αραδιάζει ανενόχλητος

Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα. (της Θεοπίστης Πάντου)

Δεν είναι ούτε μία (Γιουγκοσλαβία 1991-1999), ούτε δύο (Αφγανιστάν 2001) ούτε τρεις (Ιράκ 2003), ούτε τέσσερις (Λιβύη, Συρία 2011) φορές στο πρόσφατο παρελθόν που, πριν από μία μεγάλη ή μικρή πολεμική σύρραξη, τα ΜΜΕ ευθυγραμμίσθηκαν με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και προλείαναν το έδαφος, καταδικάζοντας τον «Κακό»,

Υποχωρήσεις στο Αιγαίο α λα Σκόπια, με πίεση ΗΠΑ! (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στις εκλογές, οι Αμερικανοί σπεύδουν να προλάβουν να ρυθμίσουν τα θέματα του Αιγαίου, ευνοώντας καταφανώς την Τουρκία, με όχημα την πάντα πρόθυμη yes men ελληνική κυβέρνηση, πριν αλλάξει και πριν έρθει άλλη που θα ακολουθεί την μέχρι προ 5 ετών σταθερά ανυποχώρητη στάση στα εθνικά θέματα.