Νίκος Ι. Καραβέλος

Δικηγόρος-Συγγραφέας

nkaravelos@gmail.com

Ο "Επαφίας"!

Ίσως το πλέον σημαντικό πρόσωπο, ακόμη κι από τον "Ηγέτη", για τον οποίο θα αφιερώσουμε ειδικό κεφάλαιο.

Υπάρχει και μεγαλουργεί, αμέσως με την προκήρυξη των εκλογών, καθώς τότε καρποφορούν τα άνθη των ικανοτήτων του.

Κανένας εκλογικός σχηματισμός δεν επιβιώνει στη άγρια Δύση της εκλογικής μάχης χωρίς την βοήθεια ενός τουλάχιστον "Επαφία".

Είναι, θα τολμούσαμε να πούμε, όπως ο βασικός "πιστολέρο" κάθε αξιοπρεπούς συμμορίας που σέβεται τον εαυτό της!

Ένα κόμμα μπορεί να ζήσει ακόμη και να μεγαλουργήσει χωρίς νερό, χωρίς μόρφωση, χωρίς την αναγκαία κατάρτιση των στελεχών του. Δεν βλάπτει αν υπάρχει παιδεία, χωρίς αυτό να είναι και απαραίτητο.

Κόμμα, όμως, χωρίς άτομα που να διαθέτουν "επαφές", είναι έννοια αδιανόητη.

Ακατανόητη, όπως η σκορδαλιά δίχως το σκόρδο, όπως έρωτας δίχως το κλάμα, ψάρι χωρίς το νερό, ο χειμώνας χωρίς το κρύο και η ελληνική πολιτική χωρίς το ψέμα και το ρουσφέτι!

Κόμμα, χωρίς αρχηγό είναι νοητό. Όμως χωρίς τον "Επαφία" είναι πράγμα αδύνατο.

Αυτός θα φέρει τον Αρχηγό σε επαφή με την χρήσιμη συνομοταξία των ατόμων που έχουν την ευγενική καλοσύνη να τριγυρνούν άσκοπα όπως οι κοπρίτες έξω από τα σουβλατζίδικα.

Αυτός θα κινητοποιήσει, για το "Καλό", τις μάχιμες ομάδες των εργολάβων, των μεσαζόντων, των καταφερτζήδων των δικηγόρων, των ιατρών, των οικονομολόγων και των λοιπών ευαίσθητων συμπολιτών μας, οι οποίοι, μόλις μυρίσει η άνοιξη των εκλογών, σπεύδουν να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του πλέον ιερού σκοπού, δηλαδή του κόμματος, άρα της τσέπης τους, και επομένως της αγαπητής πατρίδος!

Αυτός, τέλος, θα συνεγείρει τα πατριωτικά αισθήματα όλων εκείνων, χωρίς τους οποίους οι εκλογές θα ήταν ίσως προσφορότερες για το συμφέρον των πολιτών, δεν θα είχαν όμως, αληθινά, κανένα ενδιαφέρον και ούτε θα υπηρετούσαν την μεγάλη κοινωνική πραγματικότητα, και τη σημασία για την οποία προκηρύσσονται εδώ και διακόσια σχεδόν χρόνια: Την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων των ολίγων ισχυρών και το βαθύ αποκοίμισμα των πολλών μέσα στο γλυκό και μαλακό κρεβάτι της "δημοκρατίας" .

Προβλήθηκε 309 φορές

Από την ελαστικότητα εργασίας στην ελαστικότητα της κοινωνίας (Χαρά Καφαντάρη)

Άρθρο της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας, αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα KONTRA (Κυριακή 31/05).

Πανδημία:  «Ευκαιρία» οπισθοδρόμησης και στην Παιδεία (Τούλα Πάντου)

Η πανδημία και ο εγκλεισμός όλων μας στα σπίτια υπήρξε ο τέλειος σύμμαχος της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση όλων, όσα είχαν προεκλογικά σχεδιάσει επί χάρτου για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»