To Tσάμπιονς Λιγκ ολοκλήρωσε εχθές (17/4) την προημιτελική του φάση, σήμερα τελειώνει και η αντίστοιχη στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τέσσερις σημαντικές ρεβάνς υπάρχουν απόψε, οι οποίες θα κρίνουν τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών της διοργάνωσεις και τα προγνωστικά στο betmasters.gr είναι ήδη έτοιμα για να σε βάλουν στο… σωστό δρόμο.

Mία από τις πιο ενδιαφέρουσες ρεβάνς του σημερινού προγράμματος διεξάγεται στη Φρανκφούρτη, όπου η τοπική Άιντραχτ υποδέχεται τη Μπενφίκα.

Οι Πορτογάλοι στο πρώτο ματς παρουσιάστηκαν πιο προσηλωμένοι από όσο θα περίμενε κανείς, έχοντας στο μυαλό του τη μεγάλη μάχη που δίνουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, και με τη νίκη τους 4-2 πήραν προβάδισμα για την πρόκριση. Στο 54' το σκορ ήταν 4-1 για τους γηπεδούχους και αν δεν ερχόταν το γκολ του Πασιένσια για τους φιλοξενούμενους τώρα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα.

Μπορεί οι Γερμανοί να δείχνουν ντεφορμέ ύστερα και από την ήττα με 1-3 από την Άουγκσμπουργκ, όμως αυτό δεν αλλάζει την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα μέσα στη σεζόν και τους έχει φέρει να διεκδικούν την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην αμέσως επόμενη ενδιαφέρουσα αναμέτρηση βρίσκουμε το ζευγάρι Νάπολι - Άρσεναλ.

Κανονικά είναι το ζευγάρι της προημιτελικής φάσης, όμως το 2-0 υπέρ των "κανονιέρηδων" στο πρώτο ματς, τους καθιστά… καθαρό φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Στο "Έμιρεϊτς", οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και με γκολ του Ράμσεϊ (15') και αυτογκόλ του Κουλιμπαλί (25') έθεσαν τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση.

Η Νάπολι, όλα δείχνουν, πως θα κρατήσει μόνο την τετράδα της Serie A που θα τη βγάλει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού για να καταφέρει κάτι σήμερα θέλει νίκη με τρία γκολ διαφορά.

Στον ισπανικό "εμφύλιο" Βαλένθια - Βιγιαρεάλ, όλα φαίνεται να έχουν πάρει το δρόμο τους, καθώς οι "νυχτερίδες" με το 3-1 υπέρ τους αυτό που έχουν να κάνουν είναι απλά να διασφαλίσουν το σκορ μέσα στην έδρα τους, εκεί που δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει ήττα για 19 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις (14-5-0).

Στο Μαδριγάλ, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6', ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μισή ώρα αργότερα με πέναλτι του Καθόρλα. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 1-1 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, η Βαλένθια σκοράρε δύο φορές στο 91' και στο 93' για να πάρει το προβάδισμα της πρόκρισης.

Πάντως, αν το "κίτρινο υποβρύχιο" καταφέρει και σώσει την κατηγορία, πολύ λίγο θα το πειράξει αν αποκλειστεί.

Τέλος, υπάρχει και η αναμέτρηση Τσέλσι - Σλάβια Πράγας.

Άνιση μάχη, όμως στην Πράγα οι "μπλε" δυσκολεύτηκαν πολύ να κάμψουν την μαχητική Σλάβια. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 86' από τον Μάρκος Αλόνσο και αν οι Λονδρέζοι ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, τώρα μπορούμε να πούμε πως βρίσκονται ήδη με το… ενάμιση πόδι στα ημιτελικά.

Προβλήθηκε 493 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.