Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Στις 26 Μαίου έχομε εκλογές. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι λογικό να «υπολειτουργούν» και να χειρίζονται θέματα καθημερινότητας ή να «κλείνουν» «εκκρεμότητες»!

Στις 27. 3. 2019 με αριθμό απόφασης 578 η ΕΤΑΔ αποφασίζει να προχωρήσει στην οριστική κατάσχεση, στα μουλωχτά, της Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Ηλιούπολης.

Πατώντας πάνω στην δήθεν αφελή αλλά ύπουλη διαδικασία των δήθεν διαπραγματεύσεων, τεκμηρίωσε το κλεπταποδοχικό δικαίωμα ιδιοκτησίας του (του κράτος) επί των κτημάτων Νάστου με συγκεκριμένες πράξεις.

Η Διοίκηση και η συνδιοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης, προσήλθαν στις δήθεν διαπραγματεύσεις ως οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» με προμετωπίδα την δήθεν προσωπική αγωνιστικότητα και ικανότητα του Δημάρχου αφ ενός αλλά και το ιδεολογικό επίχρισμα των συνδιοικούντων.

Οι «δήθεν επαφές και συζητήσεις» πίσω από «κλειστές πόρτες», με το λαϊκό παράγοντα «αποκοιμισμένο» και «απονευρωμένο», οδήγησαν στην απόφαση της 27 Μαρτίου 2019 «Βλέπε εδώ»

Χωρίς κανένα αίτημα για θεσμικό διάλογο , με προσβολή του Δημοτικού Συμβουλίου και αθέτηση προσέλευσης σε συμφωνημένη δημόσια συζήτηση, χωρίς κανένα κανόνα πολιτικών παραδοχών, αλλά πατώντας επάνω σε μια συγκυρία συμπτώσεων και αισχρής πολιτικής εκμετάλευσης αντικειμενικών πολιτικών αδυναμιών όπως είναι το προεκλογικό περιβάλλον, αποφασίζει να αποβάλει το Δήμο από τα οικόπεδα Νάστου «πουλώντας» του και δήθεν εκδούλευση!

Η ΕΤΑΔ προχωράει σε μιαν αισχρή μεθόδευση, με υποκρυπτόμενη συνεργασία πολιτικών παραγόντων της Ηλιούπολης, οι οποίοι, καιρό τώρα, ή «ποιούν την νύσσαν» ή πουλάνε «δήθεν νταηλίκι» για τα μάτια του λαού.

Αφήσανε λοιπόν να περάσουν 18 ημέρες να κοινοποιήσουν την απόφαση η οποία παίρνει ημερομηνία κοινοποίησης την 15η Απριλίου 2019 οπότε και ενεργοποιούνται οι δεσμευτικές ημερομηνίες της απόφασης. 18 ημέρες και ο Δήμος κοιμάται τον ύπνον του δικαίου!

Από την κοινοποίηση 15 Απριλίου 2019, μένουν 20 ημέρες μέχρι την, νομικά, προκήρυξη των εκλογών.. !

Για τόσες ημέρες «όλοι ξέρουν» αλλά για να κάνουμε κάτι πρέπει να έρθει το γράμμα.

Το γράμμα αυτό όμως αργεί το γ…!

Το «νταηλίκι» πως θα ξυπνήσει ; Πρέπει να έρθει ο Ταχυδρόμος να φέρει το γράμμα!

Κανονικό δούλεμα δηλαδή!

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, οι κυβερνώντες, κοινοποιούν την απόφαση τους και δίνουν περιθώριο ενός μηνός, μέχρι τις 15 Μαίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης να απαντήσει αν δέχεται ή όχι την περιορισμένη παραχώρηση σε μέρος της περιουσίας.

15 Μαίου λήγει η προθεσμία , 26 Μαίου έχομε εκλογές !!!

Μας δουλεύουν ή δεν μας δουλεύουν;

Έχομε ήδη μπει στη προεκλογική περίοδο και το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που εξελέγη με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, καλείται να πάρει μια απόφαση δεσμεύοντας το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί με την απλή αναλογική, στην οποία οι κυβερνώντες αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα!

Δύσκολα θέματα δεν θέλουν να τα αφήσουν στην εξουσία της απλής αναλογικής. Φαίνεται εμπιστεύονται περισσότερο την ενισχυμένη αναλογική!!

Η απόφαση σημειώνει: « Η παραχώρηση τελεί υπό την προϋπόθεση της έγγραφης ανεπιφύλακτης αποδοχής από τον «Παραχωρησιούχο» όλων των παραπάνω όρων εντός μηνός από την κοινοποίηση σε αυτόν της Απόφασης Παραχώρησης»!

Αυτός ο όρος τι κρύβει;

Τι λάθη και παραλείψεις και σκοπιμότητες κρύβει η βιασύνη, να δοθεί μια δήθεν λύση που χρειάστηκαν 40 χρόνια αγώνων του λαού της Ηλιούπολης και ανάλογων αστικών διαδικασιών;

Τι φοβάται η κυβέρνηση ;

Τι και ποιόν διευκολύνει η ΕΤΑΔ με την βιασύνη της «να στήσει, προ 20 ημερών» και μάλιστα προεκλογικών ημερών, το λαό της Ηλιούπολης σε μια χρονική περίοδο με ένα Δημοτικό Συμβούλιο περιορισμένης πολιτικής δυναμικής;

Ποια βαρύτητα δίνουν στην απόφαση και καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα «αδύναμο» Δημοτικό Συμβούλιο, να την υπογράψει «νύκτωρ» και στα στα κλεφτά;

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εκλέχτηκε πριν από 5 χρόνια και παραδίνει την εξουσία του Δήμου Ηλιούπολης στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές σε 39 ημέρες;

Τι σεβασμό δείχνουν στο λαό Ηλιούπολης που δίνει ένα αγώνα 40 χρόνια τώρα για την δική του περιουσία;

Ξεκαθαρίσαμε και αποδεχτήκαμε τίνος είναι τα κτήματα Νάστου;

Είναι ή δεν είναι του Δήμου Ηλιούπολης και το κράτος λειτούργησε ως «παρένθετος» ιδιοκτήτης για συγκεκριμένους λόγους;

Τι διαπραγματεύσεις και τι παζάρια έγιναν ερήμην του λαού, πίσω από κλειστές πόρτες και κατεβασμένες κουρτίνες;

Ακόμα και αυτήν την επαίσχυντη παράδοση των οικοπέδων του Δήμου Ηλιούπολης να την θεωρήσουμε «νόμιμη» , γιατί ηθική δεν είναι , είναι τόσο σημαντική ώστε ανάμεσα στα 10.000 (δέκα χιλιάδες) κτήματα της ΕΤΑΔ αποκτούν τέτοια προτεραιότητα;

Ποια συμφέροντα κινούν τα νήματα με τόση βιασύνη;

Ποια συμφέροντα από τη μεριά του Δήμου Ηλιούπολης, επιδεικνύουν τα τελευταία χρόνια, μια ξεδιάντροπη παρελκυστική πολιτική;

Ποια συμφέροντα από τη μεριά του Δήμου και των Δημοτικών παρατάξεων, έχουν βάλει στη γωνία το λαϊκό παράγοντα, αυτόν που έσωσε τη κατάσταση;

Το πρόβλημα της Δημοτικής Περιουσίας της Ηλιούπολης, γιατί περί Δημοτικής Περιουσίας πρόκειται, είναι πολιτικό θέμα και ως πολιτικό θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάνω σ αυτή τη βάση πρέπει να πάρουν θέση όλες οι Παρατάξεις που διεκδικούν σήμερα την ψήφο των Ηλιουπολιτών.

Βέβαια από τις περισσότερες παρατάξεις γνωρίζουμε τις θέσεις τους, γνωρίζουμε τις ολιγωρίες που επέδειξαν, γνωρίζουμε την αφέλεια που επέδειξαν, γνωρίζουμε την απέχθεια παραγόντων στον λαϊκό παράγοντα!

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στη κρισιμότερη φάση .

Οι νέες Δημοτικές Παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Ηλιουπολιτών η «Η πόλη που θέλω» , η «Συνεργοί με την Ηλιούπολη», η «Μαχόμενη Ηλιούπολη» και κυρίως η «Ηλιουπόλοι μαζί» του Γιώργου Χατζηδάκη κυρίως ο Γιώργος Χατζηδάκης που αναδεικνύεται στο σοβαρότερο διεκδικητή του Δημαρχιακού αξιώματος, οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση!

Για τους παράξενους ήχους που ακούγονται στη πόλη, λένε πως είναι από τα κόκκαλα κάποιων που τρίζουν !

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 17.4. 2019

 

Προβλήθηκε 807 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...