Σάββατο της Αναστάσεως του Λαζάρου και με τι άλλο πρέπει να ασχοληθείς παρά με τα μνήματα και τα περί αυτών.

Ένας περίπατος δίπλα στις καινούργιες πολυόροφες οικοδομές τις οποίες η δημοτική αρχή ανήγειρε εντός του κοιμητηρίου, θα αποκαρδιώσει τον κάθε διαβάτη, που για να έχει μνήμη θανάτου, επιλέγει να κάνει τον περίπατό του ανάμεσα σε μνήματα και οστεοθήκες.

Άλλωστε ο άνθρωπος που δεν περπατά στα μνήματα, δεν μπορεί να είναι ποτέ χαρούμενος, γιατί δεν έχει την αίσθηση της ημερομηνίας λήξης του.

Τα εκασταχού αστικά κοιμητήριο, είναι από τις πιο προσοδοφόρες δημοτικές επιχειρήσεις, αφού από ζωντανούς και κεκοιμημένους, άθαφτους και θαμμένους, ξεθαμένους και αδιάλυτους, οστεοφυλάκια και οστεοθήκες, εισπράτουν.

Αν ξέραν πως θα κάνουν αντίστοιχα και σε όσους θέλουν να καούν, θα είχαμε από παλιά φούρνους για ανθρώπους για ψήσιμο.

Όπως εισπράττουν ακόμα και από το κεράκι του πιστού αλλά και τη χρήση του ναού για μνημόσυνα και κηδείες και στηριγμένη πάνω στην εκκλησιαστική τάξη και την Ορθόδοξη πίστη, κερδοφόρουν. Αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

Σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με τον εργολάβο και τις προχειροδουλειές που έκανε στις καινούργιες κατοικίες των Ηλιουπολίτων.

Δεν ξέρουμε αν πήρε εντολή ή το σκέφτηκε από μόνος του, πάντως οι κεκοιμημένοι δεν θα νιώθουν διαφορετικά από τους ζωντανούς, αφού και τα δικά τους σπίτια όπως οι δρόμοι της πόλης, όταν θα βρέχει, θα είναι γεμάτα νερό.

Δεν υπήρξε μέριμνα να υπάρχει παροχέτευση για την έξοδο του νερού από τις νέες οστεοθήκες.

Δεν είναι μόνο το πρόβλημα ότι θα κολυμπάνε τα κουτια με τα οστά, αλλά και το ότι τα οικήματα τους είναι γεμάτα κακοτεχνίες και οι πόρτες των σπιτιών τους ότι χειρότερο υπάρχει στην αγορά.

Αυτό μπορεί ο κάθε διαβάτης να το συγκρίνει με τα υπάρχοντα και τα παλαιότερα, που καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν με αυτά τα τωρινά, από κάθε άποψη.

Δε μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο εργολάβος, αλλά ελπίζουμε να μην πληρωθεί για τις κακοτεχνίες του, οι οποίες κάνουν ένα προβληματικό κοιμητήριο πιο προβληματικό.

Το ότι με τις νέες πολυκατοικίες δεν θα υπάρχει φως και ήλιος στο κοιμητήριο, δεν το συζητάμε.

Όπως δεν συζητάμε τα όσα καταγράψαμε παλαιότερα και μπορεί ο καθένας να τα αναζητήσει για τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής στο κοιμητήριο.

Όμως εδώ θα πρέπει να μας δώσουν απαντήσεις, είναι θέμα τιμής στου νεκρούς.

Γιατί τόσο προχειρότητα και γιατί τόσο ανευθυνότητα;

Σάββατο του Λαζάρου, 20/4/2019

πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου 

 

Περί πιθανής διαμαρτυρίας Δημάρχου για το Κοιμητήριο

''Πρός
τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον
Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κύριον μου κ. Ιερώνυμον.
Αθήνα.

Μακαριώτατε πάτερ και Δέσποτα ευλογείτε,

επειδή ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως ως ενθυμίστε από το παρελθόν λειτουργεί με την λογική «θα το πω στο πατέρα του», και πιθανόν να απευθυνθεί σε Εσάς εγγράφως παραπονούμενος ότι τον ενοχλούν δημόσιες δηλώσεις μου σχετικά με το ατύχημα στο Κοιμητήριο Ηλιουπόλεως την 28η Ιουνίου, θεωρώ υποχρέωση μου να Σας αναφέρω ότι τίποτα προσωπικά δεν με απασχολεί περί του προσώπου του σημερινού Δημάρχου, τον οποίον τιμώ κατά τα πρέποντα, αναγνωρίζοντας την βούληση των δημοτών και αποδίδοντας τα του καίσαρος τω καίσαρι.

Στις 14 Απριλίου τρέχοντος, και ενώ θα γινόταν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο περί κοιμητηρίου κατέθεσα ένα υπόμνημα, (συνημμένο 1ο).

Τότε δεν κατανοήθηκε η καλή μου πρόθεση να δείξω τα προβλήματα και θεωρήθηκε, όπως είδα από διαδικτύου στην συνεδρίαση θεώρησαν εν πολλοίς, ότι αντιπολιτεύομαι τον Δήμαρχο.

Όταν την παρελθούσα Τρίτη, ημέρα της ξαφνικής νεροποντής, η οποία κατεδάφισε τον μανδρότοιχο του κοιμητηρίου και τα αποτμήματα του με την ορμή του ύδατος παρέσυραν τα χώματα του εκεί τμήματος του κοιμητηρίου, κάνοντας τους πυροσβέστες με φακούς να αναζητούν κάτω από τα αυτοκίνητα και τους κάδους απορριμμάτων τυχόν παρασυρθέντα από την καταστροφή οστά, αφού στις παρυφές του μανδρότοιχου υπήρχαν ταφές αδιάλυτων σωρών, σε δημοσίευμα αντιδημάρχου σε χώρο κοινωνική δικτύωσης το οποίο «άρεσε» σε 102 ανθρώπους και το κοινοποίησαν μόνο 36 έως σήμερα (συνημμένο 2ο) κατέγραψα την άποψη μου (συνημμένο 3ο).

Την επομένη της καταστροφής, στην σελίδα του Δημάρχο, στο ίδιο μέσο, η οποία εμφανίζεται ότι έχει 1.747 συνολικά ακολούθους, σε ανάρτηση κειμένου με τις δηλώσεις του Δημάρχου για την επόμενη μέρα και τα έργα που είχαν προγραμματιστεί, κείμενο το οποίο έχει μόνο 44 «μου αρέσει» και μόλις 15 κοινοποιήσεις και 2 μόνο σχόλια εκ των οποίων το 1 δικό μου κατέγραψα την άποψη μου (συνημμένο 4ο)

Θα μπορούσα να είχα κάνει δημόσια δήλωση και να την αναρτήσω στην προσωπική μου σελίδα, στο ίδιο μέσο, με 4.238 φίλους, αλλά και να την αποστείλω στα μέσα μαζικής πληροφόρησης, όπως έκανα με την υπόθεση της προκλητικής τοποθέτησης κάδου συλλογής ενδυμάτων ιδιωτικού φορέα, απέναντι από τον Ναό στον οποίο από 20ετίας αγωνιζόμαστε με την συγκέντρωση αναλόγων, όχι για κέρδος αλλά για φιλανθρωπία, αλλά δεν το έκανα.

Από των δημοσιευμάτων, ο Δήμαρχος με σοβιετική τακτική, ενώ όπως θα δείτε πουθενά δεν αναφέρομε στο πρόσωπο του, παρεκτός σε μία δημόσια δήλωσή του στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, διαλαλεί σε ανθρώπους που ποτέ δεν θα μάθαιναν τα σχόλια μου, όπως με πληροφόρησαν την 1η Ιουλίου στο ναό των Αγίων Αναργύρων συνάδελφοι, ότι έχω βάλει στο μάτι το παγκάρι του κοιμητηρίου.

Σίγουρα δεν με ενδιαφέρει η ηρωοποιήση που προκύπτει από αυτό για εμένα και φυσικά ουδόλως με ενοχλούν τα λεγόμενα του κατά του προσώπου μου.

Επιπλέον να είστε σίγουρος, ότι δεν θα εγείρω χείρας προσευχής ως Ησαΐας εις 26, 15.

Ταύτα μετά σεβασμού, προλαμβάνοντας την πιθανή ενημέρωση Σας, τη 1η Ιουλίου 2016.

Υιός Σας
Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου''

Προβλήθηκε 1112 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...