Προς
Όλα τα σχολεία του 4ου ΠΕΚΕΣ

Η Παιδαγωγική Επιτροπή του άτυπου σχολικού δικτύου Το Ρέμα της Πικροδάφνης, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κκ Νίκο Στεφανόπουλο και Θάνο Ιωάννου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να καθιερώσει το Ρέμα ως χώρο διδασκαλίας, μάθησης και αναψυχής, διοργανώνει την 1η Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Στη διάρκεια αυτής της ημέρας σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να επισκεφτούν μια θέση του ρέματος (διαφορετική για το καθένα) και θα πραγματοποιήσουν κάποια δράση-δραστηριότητα (ίσως επιλέγοντας από τον κατάλογο, παρακάτω).

Η ημέρα αυτή προσδιορίστηκε για την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Τα σχολεία που θα πάρουν μέρος, θα εξασφαλίσουν όλες τις απαιτούμενες διατυπώσεις σύμφωνα με τους νόμους.

Κάθε σχολείο μπορεί να αποφασίσει ποιες διδακτικές ώρες θα διατεθούν για την επίσκεψη (προ-τείνονται τουλάχιστον δύο), με ποια μέσα θα γίνει η μετάβαση στο ρέμα, ποιες δραστηριότητες θα πραγματοποιήσει, με ποιο τρόπο θα τις αποτυπώσει προκειμένου να δημοσιοποιηθούν κτλ.

Παρακαλούμε φροντίστε για τις άδειες φωτογράφισης των παιδιών εκ μέρους των γονέων.

Προκειμένου να βοηθηθούν τα σχολεία παρουσιάζουμε έναν μη πλήρη κατάλογο πιθανών δράσεων των σχολείων στο Ρέμα της Πικροδάφνης, από τον οποίο μπορούν να επιλέξουν μια ή περισσότερες δραστηριότητες.

Είμαστε στη διάθεση των σχολείων να βοηθήσουμε για το στήσιμο και την προετοιμασία των δραστηριοτήτων και ενημερώνουμε ότι σχετική εμπειρία διαθέτουν αρκετά σχολεία (7ο Δ.Σ. Αγ. Δημητρίου, 10ο Δ. Σ. Αγ. Δημητρίου, 1ο Γυμν. Αγίου Δημητρίου κα).

Προσωπικά εγώ ως ΣΕΕ και οι δύο Υπεύθυνοι Π.Ε. της Διεύθυνσης, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή βοήθεια.

Στη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ θα καταχωρίσει κάθε σχολείο τα στοιχεία της συμμετοχής του στην Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης, μέχρι τις 10-5 2019.

Ο ΣΕΕ ΕγΑ
Δημήτρης Καλαϊτζίδης

Παρακάτω θα βρείτε κατάλογο με τις προτεινόμενες δραστηριότητες

Α. Τι μπορεί να κάνει μια μαθητική ομάδα στο Ρέμα της Πικροδάφνης;

1. Παρατήρηση του τοπίου
2. Ζωγραφική-σκιτσάρισμα
3. Κατασκευή μακέτας
4. Παρατήρηση πουλιών
5. Καταγραφή χαρακτηριστικών (πλάτος, βάθος, ταχύτητα νερού, όχθη κτλ)
6. Μελέτη της βλάστησης-χλωρίδας
7. Μελέτη της πανίδας του ρέματος
8. Μελέτη-παρατήρηση των ανθρώπινων επεμβάσεων
9. Καθαρισμό της όχθης
10. Περπάτημα-αναψυχή στις όχθες
11. Μελέτη της ποιότητας του νερού-Βιολογικοί Δείκτες
12. Μελέτη της ποιότητας του νερού-Χημικοί Δείκτες
13. Μελέτη-καταγραφή της παροχής σε ετήσια βάση
14. Συγκριτικές μελέτες θερμοκρασίας αέρα
15. Διαδήλωση-διαμαρτυρία

Σε όσα σχολεία δηλώσουν συμμετοχή, μπορούμε να στείλουμε έτοιμα φύλλα εργασίας, αν μας το ζητήσουν

 https://eef.gr (Ένωση Ελλήνων Φυσικών)

Προβλήθηκε 225 φορές

Παραλιακή: Έρχεται μήνας ταλαιπωρίας οδηγών - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής πεζογέφυρας θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά το χρονικό διάστημα από 18/11/2019 έως 17/12/2019 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε οδικό δίκτυο, περιοχής Δήμου Αλίμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δίνεται λύση στο ζήτημα της κυριότητας των Κοινοχρήστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώρων εντός της επένδυσης του Ελληνικού

Οι χώροι περιέρχονται στην κυριότητα των δήμων αμέσως μετά τη διανομή του ακινήτου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτή, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους και όχι σε αόριστο μελλοντικό χρόνο.

4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΘΩΩΘΕΙ!

Ενώ έχει μεσολαβήσει η 2016/21-3-2018 τελεσίδικη και αμετάκλητη αθωωτική για τον Χρήστο Κορτζίδη, απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που κρίνει οτι δεν υπάρχει η αντικειμενική υπόσταση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορήθηκε για την υπόθεση του Λούνα Παρκ.