Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης
 Αναδίπλωση, είναι η λέξη που αποτυπώνει το πνεύμα της συζήτησης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Αναδίπλωση για την Δημοτική Αρχή, αναδίπλωση και για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Έριξαν μέχρι τώρα όλα τα χαρτιά τους στην διαπραγμάτευση με την ηγεσία της ΕΤΑΔ ΑΕ, μη και καταφέρουν να πάρουν όπως λέγανε κάτι από την δημόσια γη, «έστω και με μικρό αντίτιμο».
 
Η ΕΤΑΔ με τις προκλητικές αποφάσεις ξεγύμνωσε την πολιτική τους και έριξε στα βράχια την τακτική τους, με την εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης που είναι στο κέντρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης σήμερα στην Αττική και ολόκληρη την χώρα.
 
Η απόρριψη των κατάπτυστων αποφάσεων της ΕΤΑΔ, σε αυτή την φάση, ήταν αναπόδραστος δρόμος για όλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μην πέσουν σε πλήρη ανυποληψία μπροστά σε ένα μεγάλο μέρος του λαού, που έχει δώσει αγώνες για την Δημόσια γη στην πόλη.
 
Του λαού που γνωρίζει, θυμάται και δεν ξεχνά ότι η Ηλιούπολη διαμόρφωσε τις υποδομές και την φυσιογνωμία της, με αιχμή την Δημόσια Γη, κάτω από την αποφασιστική σφραγίδα του κομμουνιστή Δημάρχου Δημήτρη Κιντή.
 
Γνωρίζουν, ότι ο λαός της πόλης δεν αποδέχεται να γίνει ενοικιαστής  στην γη της πόλης του. Δεν καταπίνει αμάσητη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ρίχνει στο παγκάρι του Υπερταμείου για τους δανειστές, ακόμη και τις υποδομές της πόλης.
 
Έτσι όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν θέση ενάντια στις κατάπτυστες αποφάσεις της ΕΤΑΔ, όλοι εκτός από του κύριο Αραμπατζή που παραβρέθηκε μεν αλλά δεν ένοιωσε την υποχρέωση να πει  κουβέντα…
 
Καλούμε τον λαό της πόλης να μην εφησυχάζει. Ο αγώνας για να απαγκιστρωθεί η Δημόσια γη από το Υπερταμείο είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός.
 
Χρειάζεται να συγκρουστεί με τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν την υπογραφή και την στήριξη όλων των αστικών κομμάτων –ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.
 
Απαιτεί την πολιτική αποδυνάμωση τους σε κεντρικό και τοπικό  επίπεδο. Θέλει δυνατό ΚΚΕ για την οργάνωση και ενίσχυση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

 

Δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση για Αντεπίθεση στο Δήμο. 

Προβλήθηκε 127 φορές

«Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» Ηλιούπολη: Πρόγραμμα δωρεάν στέγασης για φοιτήτριες από την ΧΕΝ Ελλάδος

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ», στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Δίκη για ''Συνεργείο'': Βολές Μίχου κατά Χρυσής Αυγής και Λαγού

Σημάδια διάλυσης στη Χρυσή Αυγή καταδεικνύει η απολογία του Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιουπολη, τον Ιούλιο του 2013. Στράφηκε κατά του κόμματος και του νυν ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγού, αποδίδοντάς τους σοβαρότατες ευθύνες.