Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης
 Αναδίπλωση, είναι η λέξη που αποτυπώνει το πνεύμα της συζήτησης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Αναδίπλωση για την Δημοτική Αρχή, αναδίπλωση και για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Έριξαν μέχρι τώρα όλα τα χαρτιά τους στην διαπραγμάτευση με την ηγεσία της ΕΤΑΔ ΑΕ, μη και καταφέρουν να πάρουν όπως λέγανε κάτι από την δημόσια γη, «έστω και με μικρό αντίτιμο».
 
Η ΕΤΑΔ με τις προκλητικές αποφάσεις ξεγύμνωσε την πολιτική τους και έριξε στα βράχια την τακτική τους, με την εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης που είναι στο κέντρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης σήμερα στην Αττική και ολόκληρη την χώρα.
 
Η απόρριψη των κατάπτυστων αποφάσεων της ΕΤΑΔ, σε αυτή την φάση, ήταν αναπόδραστος δρόμος για όλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μην πέσουν σε πλήρη ανυποληψία μπροστά σε ένα μεγάλο μέρος του λαού, που έχει δώσει αγώνες για την Δημόσια γη στην πόλη.
 
Του λαού που γνωρίζει, θυμάται και δεν ξεχνά ότι η Ηλιούπολη διαμόρφωσε τις υποδομές και την φυσιογνωμία της, με αιχμή την Δημόσια Γη, κάτω από την αποφασιστική σφραγίδα του κομμουνιστή Δημάρχου Δημήτρη Κιντή.
 
Γνωρίζουν, ότι ο λαός της πόλης δεν αποδέχεται να γίνει ενοικιαστής  στην γη της πόλης του. Δεν καταπίνει αμάσητη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ρίχνει στο παγκάρι του Υπερταμείου για τους δανειστές, ακόμη και τις υποδομές της πόλης.
 
Έτσι όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν θέση ενάντια στις κατάπτυστες αποφάσεις της ΕΤΑΔ, όλοι εκτός από του κύριο Αραμπατζή που παραβρέθηκε μεν αλλά δεν ένοιωσε την υποχρέωση να πει  κουβέντα…
 
Καλούμε τον λαό της πόλης να μην εφησυχάζει. Ο αγώνας για να απαγκιστρωθεί η Δημόσια γη από το Υπερταμείο είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός.
 
Χρειάζεται να συγκρουστεί με τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν την υπογραφή και την στήριξη όλων των αστικών κομμάτων –ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.
 
Απαιτεί την πολιτική αποδυνάμωση τους σε κεντρικό και τοπικό  επίπεδο. Θέλει δυνατό ΚΚΕ για την οργάνωση και ενίσχυση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

 

Δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση για Αντεπίθεση στο Δήμο. 

Προβλήθηκε 211 φορές

Φώτης Χρυσουλάκης - Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης: ''Ανάγκη ενημέρωσης για το ζήτημα του νεκροταφείου Ηλιούπολης''

Οι προτάσεις, αλλά και ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος του νεκροταφείου στην Ηλιούπολη, φαίνονται μέχρι τώρα, μάλλον βιαστικές και δημιουργούν προβληματισμό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού ''Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά'' συναντήθηκαν και συζήτησαν για το θέμα ΚΥΤ - Διαδημοτικό Κοιμητήριο.

Συνάντηση Δημοτικών Συμβούλων "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά": Καρανδρέας Παναγιώτης, Κόκλας Παναγιώτης, Τσουκαλάς Ανδρέας, Κουρής Μιχάλης, Ταμβάκος Δημήτρης.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΩΜΑΤΑ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ''ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ''

Την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και το Ειδικό Σχολείο της πόλης μας θα είναι έτοιμα να επαναλειτουργήσουν, με όλα τα απαραίτητα μέτρα και κάθε μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων.

ΕΒΕ Ηλιούπολης: «Στις 28 Μάη στις 11 π.μ. διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα»

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 28 Μάη στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα απευθύνουν οι Ενώσεις ΕΒΕ Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Μενιδίου, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Α' Αθήνας, Καισαριανής, Ηλιούπολης.