Συνεργοί με την Ηλιούπολη.
 
Η ‘’δημοτική’’ περιουσία ως αποικία της ΕΤΑΔ.
 
Η σιωπηλή εμπιστοσύνη πολλών θεσμικών παραγόντων στους χειρισμούς της ΕΤΑΔ, κατέρρευσε τις τελευταίες ημέρες, μετά και την δημοσίευση της απόφασής της για την παραχώρηση, μόνο για 20 χρόνια και όχι οριστικά, του χώρου Χαλικάκι, για κοινωφελείς δράσεις στον Δήμο Ηλιούπολης.
 
Η προσβλητική για την δημοκρατία και την ιστορία της πόλης μας, αυτή απόφαση, έρχεται να προστεθεί και να κορυφώσει μια σειρά από δυσάρεστες εξελίξεις που ξεκινούν μετά τη δικαστική νίκη του Δήμου Ηλιούπολης και την υπαγωγή των 94 ακινήτων στο Υπερταμείο.
 
Δεν μας προκαλεί έκπληξη που η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου αγνοεί τους αγώνες δεκαετιών του λαού της Ηλιούπολης, ούτε που δεν προσήλθε μετά από πρόσκληση σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, θα έπρεπε να συμπληρώσει όμως στην πολιτική απόφαση που εξέδωσε πως όπου αποτυγχάνουν τα καταστατικά και οι διαπραγματεύσεις επιβάλλονται όροι ιταλικής μαφίας. Και μάλιστα λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές.
 
Όπως πολύ σωστά διαπίστωσε ο συμπολίτης μας Θάνος Κατσώνης, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, τα ακίνητα, για των οποίων η κυριότητα γίνεται λόγος, αποτελούν μέρους της ‘’δημοτικής’’ και όχι της δημόσιας περιουσίας μας και ανήκουν στον Δήμο Ηλιούπολης.
 
Ο ασαφής ορισμός περί δημοσίων ακινήτων, αν και νομικά αποδεκτός, άφησε όλα αυτά τα χρόνια το περιθώριο μεταβίβασης των ακινήτων σε εταιρείες παρά τω δημοσίω, με αμφίβολες σκοπιμότητες και ανεξέλεγκτους σχεδιασμούς.
 
Η κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας στους Ηλιουπολίτες και η οριστική παραχώρηση της κυριότητας των ακινήτων στον Δήμο Ηλιούπολης αποτελεί το μοναδικό διακύβευμα για το μέλλον της πόλης.
 
Τα τελευταία χρόνια γνωρίσαμε στον τόπο μας, πλείστες πρακτικές μιας νέας αποικιοκρατίας. Αυτή τη λογική προσπαθεί να επιβάλλει με την κοινοποίηση της απόφασής της η ΕΤΑΔ και στον δήμο μας.

Τα κοινωνικά κινήματα της πόλης και οι ζωντανές κοινωνικές της δυνάμεις δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτές τις μεθοδεύσεις.

Οι θεσμοί της πόλης μαζί με τους πολίτες της έχουν καθήκον να αποδώσουν στις νέες γενιές τη δημοτική περιουσία για χρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Ελπίζουμε οι δημοτικές παρατάξεις που πήραν θέση στο τελευταίο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να μείνουν πιστές στις αποφάσεις τους και να μην δεσμεύσουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους της Ηλιούπολης στην πιο δυσάρεστη προοπτική. 

Προβλήθηκε 531 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.