Το Σάββατο 20 Απρίλη 2019 πραγματοποιήθηκε το σημαντικότερο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης. Το θέμα που συζητήθηκε ήταν « Συζήτηση για την Δημόσια Περιουσία –Τελευταίες εξελίξεις».

Στη πραγματικότητα το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να συζητήσει ένα θέμα πραγματική ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ για την Ηλιούπολη!

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Απριλίου 2019, εκτός ημερήσιας διάταξης, η Κα Τσατσούλη ζήτησε να μάθει, τι γίνεται με τη Δημόσια περιουσία και πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο πως, σύμφωνα με πληροφορίες της, η ΕΤΑΔ πήρε απόφαση για την Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος, εξεπλάγη, δήλωσε πλήρη άγνοια αλλά ιδιαίτερα ήρεμος, αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως:  «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο αλήθεια;» συμπληρώνοντας πως αν και όταν ενημερωθεί επισήμως για όσα καταγγέλλονται, θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν πέρασαν παρά 14-15 ημέρες και στις 18 Απριλίου οι τραγικές καταγγελίες, επιβεβαιώθηκαν πλήρως και στη χειρότερη εκδοχή τους.

Π Α Ν Ω Λ Ε Θ Ρ Ι Α !!!!

Παρά ταύτα, είναι εντυπωσιακή και εύγλωττη η αδιαφορία του Δήμου για 10 -12 ημέρες που «περίμενε το γράμμα»!

Το γράμμα, την «απανταχούσα» που λέει και ο λαός την έφερε τελικά ο ταχυδρόμος από την ΕΤΑΔ με την άνεσή του. Ευτυχώς προέκυψε ανάγκη για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για άλλο θέμα, αυτό της καταβολής ή όχι των αναδρομικών των εργαζόμενων και η Διοίκηση του Δήμου, ο κ. Βαλασόπουλος, «υποχρεώθηκε» να φέρει προς συζήτηση και το θέμα της απόφασης της ΕΤΑΔ !

Την Π Α Ν Ω Λ Ε Θ Ρ Ι Α !!

Εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται η τραγική αντιμετώπιση του θέματος.

Ο κ. Βαλασόπουλος, ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο πως ήρθε στο Δήμο μια επιστολή-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ, την οποία όμως επέστρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ ως «απαράδεκτη», «κατάπτυστη», «προσβλητική» και αφού λοιπόν την στολίζει με σειρά «κοσμητικών επιθέτων» συνεχίζει διαβάζοντας, την δική του απαντητική επιστολή σε πνεύμα μεγάλου επαναστάτη!

Η, φραστικά, επαναστατική γυμναστική του κ. Βαλασόπουλου είναι προσαρμοσμένη απόλυτα στις προεκλογικές μεγαλόστομες διακηρύξεις του.

Ένα θέμα τόσο κρίσιμο για τη Ηλιούπολη, μια πραγματική πανωλεθρία για την Ηλιούπολη, για την οποία ευθύνεται στο ακέραιο, προσπαθεί να το μετατρέψει σε μια απλή φάση του όλου δρόμου που ακολουθήθηκε και προσπαθεί να μείνει οδηγός αυτού του δρόμου!

Αρκεί να περάσουν οι εκλογές!

Τα ερωτήματα που γεννιόνται και παραμένουν αναπάντητα είναι σαφή και αμείλικτα για τον κ. Βαλασόπουλο.

Τα ίδια ερωτήματα απευθύνονται και σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και πρέπει να τα απαντήσουν όλες πριν από τις Δημοτικές εκλογές στις 26 Μαίου 2019!

Όποιες δεν το πράξουν θα είναι συνυπεύθυνες έναντι της ιστορίας της Ηλιούπολης.
Πως φτάσαμε σ αυτή τη πανωλεθρία γιατί περί πανωλεθρίας πρόκειται;

Τι συζητούσε ο κ. Βαλασόπουλος και ο κ Κοκοτίνης στις αλλεπάλληλες επισκέψεις τους στα γραφεία της ΕΤΑΔ;

Πόσες συζητήσεις έγιναν και με ποια σύνθεση συμμετεχόντων;

Κρατήθηκαν πρακτικά στις συζητήσεις ή τουλάχιστον υπογράφτηκαν memorandum of understanding (m.o.u), «ελληνιστί» μνημόνιο αλληλοκατανόησης, για το περιεχόμενο των συζητήσεων;

Εκτός των συζητήσεων με την ΕΤΑΔ υπήρξαν δομημένες τεχνικά, συζητήσεις με την Κυβέρνηση, τα κόμματα και άλλους θεσμικούς πολιτειακούς και συμβουλευτικούς παράγοντες;
Υπάρχουν εσωτερικά memorandum στο Δήμο, των εμπλεκομένων στις διαπραγματεύσεις και ποιοι έχουν γνώση αυτών;

Ποιες είναι οι έγγραφες εισηγήσεις της Νομικής Υπηρεσίας και των Νομικών Συμβούλων για τον χειρισμό και την πορεία της υπόθεσης μετά την οριστική δικαίωση της πρώτης φάσης;

Η απαντητική επιστολή του κ. Δημάρχου συντάχτηκε με σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας;

Γιατί βιάστηκε ο κ. Δήμαρχος να «επιστρέψει» την επιστολή την Παρασκευή, αφού την επόμενη ημέρα, το Σάββατο, θα συζητούσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ποιο είναι το πολιτικό βάρος αυτής της πράξης δηλαδή να αγνοηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο που κλήθηκε απλά να μάθει την απόφαση του Μεγάλου Τιμονιέρη για τη δικαιολόγηση της μεγάλης ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΣ;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, οφείλει να τα απαντήσει ο κ. Βαλασόπουλος όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά στον ίδιο το λαό της Ηλιούπολης.

Ο λαός της Ηλιούπολης του ανέθεσε την ευθύνη διαχείρισης της τελικής φάσης ενός μεγάλου αγώνα και τώρα βλέπει πως ξαναφορτώνεται στις πλάτες του καινούργιους αγώνες για τη Δημοτική περιουσία.

Βλέπει να χάνεται η Δημοτική Περιουσία από χειρισμούς πίσω από κλειστές πόρτες και κατεβασμένες κουρτίνες!

Για τα ίδια ερωτήματα οφείλουν απαντήσεις και όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Ηλιουπολιτών.

Τελειώνοντας εκτιμώ αναγκαίο, οι Δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Ηλιουπολιτών αλλά και το ίδιο το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να συνυπογράψουν διάβημα διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, την Περιφέρεια και να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία, μέχρι την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Δήμου που θα προκύψει από τις εκλογές στις 26 Μαίου 2019!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 22.4.2019

 

Προβλήθηκε 598 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...