Του Στάθη (www.topontiki.gr)
 
Είχαμε έναν λόφο κούφιον γεμάτον καύσιμα. Στην κορυφή του λόφου είχαμε φυλάκιο. Το φύλαγε ένας μόνος του. Εμείς πηγαίναμε και φεύγαμε, αυτός παρέμενε, σπανίως κατέβαινε στη μονάδα. Συνήθως μονόχνωτος, απόμακρος, αλλά πάντα ευγενής. Ενίοτε έμπαινε κι αυτός στις κουβέντες της φρουράς που πήγαινε κι ερχότανε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.
 
  Εκείνο το Μεγαλοβδόμαδο, Μεγάλη Παρασκευή, το Ρέο αγκομαχούσε στην ανηφόρα, όταν απ’ την κορφή του λόφου ακούσαμε να κατεβαίνουν μελωδίες σαν άγγελοι.
 
  Βρήκαμε τον ερημίτη ανάμεσα σε δυο γιγάντια επαγγελματικά ηχεία, να παίζει από ένα φτωχοκασετοφωνάκι συνδεδεμένο με έναν βρυχώμενο ενισχυτή, Πινκ Φλόιντ.
 
  Πάνω στον λόφο, καθώς ο ήλιος έγερνε, το Wish you were here ηχούσε σαν τις καμπάνες της Μεγάλης Παρασκευής. Έως βαθείας νυκτός ακούγαμε, κουκουλωμένοι στις χλαίνες μας, πίνοντας, καπνίζοντας και τρώγοντας απ’ τις κονσέρβες μας.
 
  Χαράματα, πριν να έρθει το Ρέο να μας μαζέψει, πλάκωσε η Αερονομία. Τα καρακόλια άρπαξαν τον φίλο μας, τον πλάκωσαν στις μάπες, φόρτωσαν τα δυο ηχεία στην καναδέζα που ακολουθούσε τα τζιπ και χάθηκαν κομβόι στον κατήφορο.
 
  Ο δικός μας είχε κλέψει για την περίσταση τα δυο ηχεία από μια κλειστή, ώσπου να ’ρθει το καλοκαίρι, ντισκοτέκ. Μάθαμε τα νέα στη μονάδα, μαντάτα απ’ τον ίδιο ή για τον ίδιο δεν μάθαμε ποτέ. Μόνο τα ρούχα του και τα λιγοστά πράγματα που είχε βλέπαμε κάθε φορά που ανεβαίναμε στο φυλάκιο. Τα τακτοποίησε ο ένας από μας, τα συνηθίσαμε, μετά ένας - ένας φύγαμε…
 
***
 
  Πολλά έτη μετά το σωτήριον έτος 1977, στη Σταδίου βραδιάζοντας, με γραπώνει απαλά και σταθερά ένα χέρι. Δεν τον γνώρισα. Σμηνία, μου λέει, φυλάνε ακόμα οι άγγελοι στο φυλάκιο; Τον φίλησα, με φίλησε. Τι γίνεσαι; τι κάνεις; Γάμησέ τα, δικηγόρος.
 
  Γελώντας, τραβήξαμε ο καθένας τον δρόμο του.
 
  Γύρω μου ο τόπος μοσχοβόλησε κονσέρβα, φθηνό κρασί και τσιγάρο…
 
 twitter: @st_stavropoulos
 

email: [email protected] 

Προβλήθηκε 371 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.