Το ''Ηλιούπολη για όλους'' έχει στη διάθεσή του, το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Μπαλτά

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ»
“πάντα παρών στη κοινή δράση και το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο”.

Μετά από δωρεάν παραχώρηση, για δημοσίευση, αποσπασμάτων του βιβλίου που αναφέρονται στην ιστορία των Δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη, προχωράμε στη δημοσίευση προσφέροντας στους αναγνώστες μας, μια «γεύση» ιστορίας της πόλης μας!

Εκλογές 1982

Το 1982 στις Δημοτικές εκλογές ο Δημήτρης Κιντής επανεκλέγεται, κερδίζοντας την Β΄ θέση από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο με 361 ψήφους διαφορά. Στις επαναληπτικές εκλογές μια εβδομάδα αργότερα κερδίζει τον Κώστα Δελλαπόρτα με 4.538 ψήφους! Δείτε τα αποτελέσματα εκείνων των εκλογών.

Έτος: 1982 Έδρες : 31 -  Εγγεγραμμένοι : 29820 - Ψήφισαν : 25086 / 24906 -   Έγκυρα : 24665 / 24320

Τα αποτελέσματα των εκλογών καθορίστηκαν από δύο βασικές παραμέτρους.

Η πρώτη παράμετρος ήταν η πλήρης απουσία άσκησης συγκροτημένης αντιπολίτευσης από την παράταξη του Χαρίλαου Μηχιώτη ο οποίος ουδέποτε απέκτησε επαφή με την Ηλιούπολη και κυρίως με την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης, από την οποία άλλωστε δεν έγινε ποτέ αποδεκτός.

Στις εκλογές του 1982 οι Πασοκογενείς δυνάμεις ήρθαν να καλύψουν την αδυναμία τους και κυρίως να επουλώσουν τις πληγές που άφησε η ατυχής επιλογή του Χαρίλαου Μηχιώτη, με την υποψηφιότητα του Γιώργου Βασιλακόπουλου «σαρξ εκ της σαρκός» της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος με τον Μηχιώτη, επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή προκειμένου η παράταξη να διεκδικήσει τη Διοίκηση του Δήμου.

Από την άλλη μεριά το άνοιγμα του Δημήτρη Κιντή σε προσωπικότητες αστικής ιδεολογίας, κυρίως όμως η κεντρική του επιλογή για υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και οι αγώνες του γι αυτή, του εξασφάλισαν ένα σημαντικό προβάδισμα στην Ηλιουπολίτικη κοινωνία.

Οι αγώνες για τη διάσωση της Δημόσιας περιουσίας, δεν περιορίστηκαν σε μια αστικού τύπου διαδικασία διεκδίκησης που εκ των πραγμάτων ήταν και επιβεβλημένη αλλά εξελίχθηκε και σε πραγματικές δράσεις που είχαν μια άμεση επίδραση στη ζωή των πολιτών.

Παιδικές χαρές, αλσύλια, και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι αποδόθηκαν στους Πολίτες και αυτό εκτιμήθηκε ιδιαίτερα.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει και μια άλλη σημαντική «λεπτομέρεια»! Το μεγάλο πρόβλημα της Ηλιούπολης της περιόδου εκείνης είναι το αποχετευτικό!

Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τεράστια ποσά διαθέτονται για το αποχετευτικό σε όλα τα προάστια της Αθήνας και μεταξύ αυτών και στην Ηλιούπολη.

Η πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατήσουν οι Δήμοι στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αποχέτευσης με ίδια Δημοτικά έργα έδωσε μια ιδιαίτερη ώθηση στους Δήμους, προκειμένου να ανταποκριθούν στη νέα αναπτυξιακή πολιτική.

Από την σχεδιαζόμενη εκτεταμένη κατασκευή του αποχετευτικού στην Ηλιούπολη ο Δημήτρης Κιντής εισπράττει πολιτικό όφελος που τον επανεκλέγει Δήμαρχο Ηλιούπολης.

Βέβαια, δίνει τις ανάλογες μάχες του για την ένταξη της Ηλιούπολης στα προγράμματα κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Πόλης και το πετυχαίνει!

(συνεχίζεται...)

 

Προβλήθηκε 861 φορές