Το ''Ηλιούπολη για όλους'' έχει στη διάθεσή του, το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Μπαλτά

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ»
“πάντα παρών στη κοινή δράση και το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο”.

Μετά από δωρεάν παραχώρηση, για δημοσίευση, αποσπασμάτων του βιβλίου που αναφέρονται στην ιστορία των Δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη, προχωράμε στη δημοσίευση προσφέροντας στους αναγνώστες μας, μια «γεύση» ιστορίας της πόλης μας!

Εκλογές 1990

Το 1990 ο Κώστας Κονδύλης συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας με το Δημήτρη Κιντή.

Μέσα στη σύγχυση που προκαλεί η κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού, κυρίως, όμως, η πρόσφατη διάσπαση στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κιντής με τη «Δημοκρατική Ενότητα» καταβάλλει προσπάθεια να διεκδικήσει τη τέταρτη εκλογή του, επικεφαλής ενός ενωτικού για την Αριστερά ψηφοδελτίου.

Δεν κατορθώνει όμως να περάσει στο Β΄ γύρο των εκλογών και χάνει τις εκλογές από τον νεαρό Δικηγόρο Θόδωρο Γεωργάκη.

Ο Θόδωρος Γεωργάκης εκφράζει μια ανανεωτική ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ που βγαίνει μέσα από μια σειρά λαθών των αντιπάλων του με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό Δικαστήριο αποκτά μια νέα δυναμική που λίγο αργότερα θα το φέρει στην εξουσία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών διαμορφώνουν ένα τριπαραταξιακό Δημοτικό Συμβούλιο ως εξής:

Έτος: 1990 Έδρες : 31 Εγγεγραμμένοι : 39013 Ψήφισαν : 32503 / 31911 Έγκυρα : 30983 / 30143

Μετά τις Δημοτικές εκλογές του 1990, στη Δημοτική Παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα» του Δημήτρη Κιντή εκφράζονται όλες οι διασπαστικές τάσεις που κυριαρχούν στην ευρύτερη Ελληνική Αριστερά όπως αυτή εκφραζότανε με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της Αριστεράς και της Προόδου.

Το ΚΚΕ αποχωρεί από τον Ενιαίο Συνασπισμό και μια μεγάλη ομάδα στελεχών της Αριστεράς στην Ηλιούπολη κινούνται για τη συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης μιας και ο Δημήτρης Κιντής ναι μεν παραμένει στο ΚΚΕ αλλά ο ίδιος αποσύρεται από την ενεργό Αυτοδιοικητική Πολιτική σκηνή!

Ο Κώστας Κονδύλης συμπαρατάσσεται με την Ριζοσπατική Αριστερά και συμμετέχει στις διεργασίες για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης που θα εκφράσει τις αρχές και τις αξίες της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

 (συνεχίζεται)

Προβλήθηκε 1047 φορές