Το θέμα της Δημοτικής περιουσίας το χειρίστηκε ΟΜΑΔΑ νομικών από τους τρεις Δήμους συνεπικουρούμενοι, από την παρουσία νομικών του Δημοσίου και με τη παρουσία των κ.κ. Θόδωρου Γεωργάκη και Δημήτρη Ευσταθιάδη.

Μιλάμε λοιπόν για συλλογική δουλειά, δουλειά ΟΜΑΔΑΣ όπως γίνεται σε μεγάλες τέτοιες υποθέσεις !

Ο Αγώνας για τη Δημοτική περιουσία ξεκίνησε από τον Δημήτρη Κιντή, άνθρωπο με αυτοδιοικητικό πολιτικό κριτήριο αλλά και άριστο νομικό επιστήμονα.

Ο αγώνας έληξε νικηφόρα μετά, από κοντά 40 χρόνια, σοβαρής συλλογικής υποστήριξης.

Εδώ αρχίζει να στραβώνει και να παρεισφρέουν επικίνδυνες μεθοδεύσεις:

Συντονιστής, ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος ως εκ της θέσης του ως Δημάρχου Ηλιούπολης, πόλης με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Χωρίς μελέτη του νέου περιβάλλοντος, χωρίς «ΟΜΑΔΑ» διαχείρισης της νέας κατάστασης και αυτοσχεδιάζοντας γίνεται αποδεκτή, ως τετελεσμένο γεγονός, η αδιαμφισβήτητη ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ επί των οικοπέδων.

Με αυτή τη παραδοχή που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα της ΕΤΑΔ τα λάθη και οι παραλήψεις , ακολουθούν το ένα το άλλο!

Ποια λάθη; Ποιες παραλείψεις;

@-Αδρανεί η διαδημοτική ομάδα νομικών και ο κάθε Δήμος ακολουθεί δική του πολιτική.

@-Στο Δήμο Ηλιούπολης δεν συγκροτείται ομάδα εργασίας από νομικούς και ειδικούς συμβούλους που θα συμβουλεύουν το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου αυτό να χαράξει τη πολιτική στο νέο περιβάλλον.

@-Δεν καθορίζονται κανόνες και κυρίως επίπεδα αρμοδιοτήτων και τεχνική για τις διαπραγματεύσεις.

@-Ο Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος «παίρνει» την υπόθεση πάνω του. Αγνοεί κάθε κανόνα, κάθε πρωτόκολλο «τεχνικής των διαπραγματεύσεων» και συνεπικουρούμενος από τον κ. Κοκοτίνη της μείζονος αντιπολίτευσης προχωρά στην υλοποίηση προσωποπαγούς πολιτικής.

Ο κ. Κοκοτίνης οποίος τα τελευταία τρία κρίσιμα χρόνια, ταλανίζεται, ταλαντεύεται μεταξύ παραίτησης και μη παραίτησης από επικεφαλής της παράταξης του, δείχνει ένα «ιδιαίτερο πνεύμα συνεργασίας» στους χειρισμούς του κ. Βαλασόπουλου.

@-Μιλάνε παντού και όλοι, για ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ, δένοντας και ενισχύοντας όλο και πιο γερά τις θέσεις της, αδιαφορώντας για την εικόνα των συμφερόντων του Δήμου .

@-Δεν διεκδικούνε δικαιώματα απορρέοντα από την μέχρι τώρα ¨γραμμή» πως όλα τα οικόπεδα ανήκουν στο Δήμο.

@-Ο Δήμος παραλείπει, την αμέσως επόμενη ημέρα της έκδοσης της δικαστικής απόφασης να δηλώσει έγγραφα, ρητά και κατηγορηματικά τη κυριότητά του επί των οικοπέδων και να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία της χώρας!

@-Ο Δήμος δεν απαιτεί από την κυβέρνηση, με νομικές ενέργειες, να μη προβεί σε καμιά ανανέωση συμβάσεων μίσθωσης επί καταστημάτων και οικοπέδων που του ανήκουν ως «παρένθετου ιδιοκτήτη» αλλά στην ουσία ανήκουν στο Δήμο!

@-Ολιγωρεί, σκόπιμα ή όχι δεν έχει σημασία, δίνει χρόνο, και παραχωρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ΕΤΑΔ.

@-Ο Δήμος ενώ έχει πληροφορίες πως η κυβέρνηση μεταβιβάζει τα οικόπεδα στην ΕΤΑΔ δεν καταθέτει καμιά έγγραφη διαμαρτυρία, προς την κυβέρνηση, δεν εξετάζει τις δυνατότητές για άλλη νομική διαδικασία που θα κάνει αισθητή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δήμου και κυρίως δεν κινητοποιεί το λαό της Ηλιούπολης για τον κίνδυνο που προκύπτει από την μεταβίβαση της Δημοτικής περιουσίας στο Υπερταμείο!

@-Ο Δήμος αποδέχεται να διαπραγματευτεί με την ΕΤΑΔ συμφερόντων του Υπερταμείου των δανειστών, αναγνωρίζοντας του ρόλο, «γλείφοντας» τη καραμέλα περί δυνατοτήτων της ΕΤΑΔ να παραχωρεί ακίνητα για κοινωφελή χρήση!

@- για να «χρυσώσουν το χάπι» προχωράει από τη Περιφέρεια η έγκριση πίστωσης για το Βιοκλιματικό πάρκο υπό τον όρο «απόδειξης» της ιδιοκτησίας του χώρου στο Χαλικάκι!

Το τυρί της φάκας καλά καμουφλαρισμένο!

@-Ο Δήμος, παρακολουθεί και σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζεται απόλυτα στην προώθηση των συμφερόντων της ΕΤΑΔ.

@-Η ΕΤΑΔ προχωράει σε παρατάσεις συμβάσεων, προχωράει σε νέες πράξεις μισθώσεων, (Έξη, Ασπιώτη) και ποιος ξέρει πόσες άλλες!

Ο Δήμαρχος δεν βλέπει τίποτα επιλήψιμο και δηλώνει: «Βεβαίως, ισχύει αυτό που είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι όχι μόνο αυτός ο χώρος, αλλά και οι υπόλοιποι χώροι είναι αυτή την στιγμή υπό διαπραγμάτευση».

Μέσα σε όλα αυτά ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος αποφασίζει να διεκδικήσει τη συνέχεια της Δημαρχίας του για μια ακόμα τετραετία.

Το μεγάλο έργο, της τύχης της Δημοτικής περιουσίας, εκατοντάδων εκατομμυρίων είναι μπροστά!!

Όλα τα παραπάνω, κυρίως οι παραλήψεις, η ολιγωρία ο αλλοπρόσαλλος τρόπος δουλειάς, ο αυτοσχεδιασμός, με πολύ «τσαμπουκά» φέρανε την γνωστή κατάπτυστη επιστολή της ΕΤΑΔ προς το Δημοτικό Συμβούλιο!

Τι διαπραγματεύσεις και τι παζάρια έγιναν ερήμην του λαού, πίσω από κλειστές πόρτες και κατεβασμένες κουρτίνες;

Το πρόβλημα της Δημοτικής Περιουσίας της Ηλιούπολης, γιατί περί Δημοτικής Περιουσίας πρόκειται, είναι πολιτικό θέμα και ως πολιτικό θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Μοναδικός συζητητής του Δήμου πρέπει να είναι μόνο η Κυβέρνηση.

Η οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση!

Διαπραγματευτική δύναμη του Δήμου είναι οι Ηλιουπολίτες, ο λαός της Ηλιούπολης!

Καταφύγιό του η δικαιοσύνη!

Η ιστορία θα γραφτεί αργότερα και θα έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της!

 

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 7.5.2019

(Στο επόμενο: Τα μεγάλα συμφέροντα στα ακίνητα της Κεντρικής Πλατείας και της Κάτω Ηλιούπολης. Τι κρύβει η επιστολή της ΕΤΑΔ;)  

Προβλήθηκε 749 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...