Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος - Συγγραφέας
[email protected]

Ο γράφων πάντα θαύμαζε τους ανθρώπους που έμεναν ακλόνητοι στις αρχές τους. Που τις υπερασπίζονταν κατά τρόπο αμετάκλητο. Που διατηρούσαν τις φάλαγγες τους απαρασάλευτα ετοιμοπόλεμες!

Μεμφόταν λίγο όσους πισωπατούσαν, όσους κιότευαν, να πούμε. μα δεν τους κατηγορούσε. Ποιος, άλλωστε μπορεί να μένει για πάντα θαρρετός;

Ανθρώπινο κάποτε να κάνεις πίσω. Ανθρώπινο και να πηγαίνεις μπροστά.

Ποιο είναι το πιο ανθρώπινο, αυτό το αποκρίνεται η ζωή!

Εκείνο, όμως, που ο γράφων θεωρούσε εξωφρενικό, ήταν να ποδοπατάει κάποιος τις αρχές του , υποστηρίζοντας, ταυτόχρονα, πως παραμένει ασάλευτος σε αυτές. Να λέει, δηλαδή πως δε γυρίζει σαν το νερό στο χείλος του αγωγού αποχέτευσης, αλλά ότι, αντίθετα, γυρίζει γύρω του ο αγωγός!

Αφορμή του παρόντος εγκωμίου, υπήρξε " συνέντευξις" νεοφανούς Υποψηφίου , ο οποίος, ως ποταμός ειλικρίνειας, μας δίδαξε πως δεν είναι ο ίδιος που άλλαξε, αλλά όσοι τον μέμφονται, ότι δεν φταίει αυτός για τις κινήσεις ευελιξίας που αποκαλύπτουν τη θλίψη της τεθλασμένης του, αλλά τα μάτια μας που δεν διακρίνουν την ευθεία κίνηση του.

Αφορμή, επίσης στάθηκε,το τάχα παράπονό του, πώς, δηλαδή, κάποιοι "λίγοι" φίλοι του, αντί να κάτσουν να ακούσουν τις σοφίες του, του " έκοψαν την καλημέρα"! Κι εκείνο το "λίγοι" τι νόημα κρύβει!

Λες και χρειάζεται, για να καταδικάσεις κάτι, να μην το μπορείς ο ίδιος με βάση τις αρχές σου, αλλά να πρέπει να συγκαλέσεις και συνέλευση.

Κι εκείνο το άλλο, το θαυμάσιο, πως κανείς δεν τον ξέρει καλύτερα από τον ίδιο!

Αχ! Άτυχος ο δόλιος Σωκράτης. Αν ζούσε μέχρι σήμερα και γνώριζε τον δικό μας Υποψήφιο, θα συναντούσε τον μοναδικό στην ιστορία άνθρωπο που έκανε πράξη το μέγα ζητούμενο από το Μαντείο των Δελφών: το "Γνώθι σαυτόν"!

Ο γράφων πάντα θαύμαζε όσους έμεναν ασάλευτοι στην "ρευστότητά" τους!

"Αυτές, λοιπόν, κύριοι, είναι οι αρχές μου, " κραυγάζει ο "Ακλόνητος" Υποψήφιος". ..... κι αν δεν σας αρέσουν.. εντάξει.. έχω κι άλλες". Γκράουτσο Μαρξ (Groucho Marx-1890- 1977).

Θα ολοκληρώσουμε το εγκώμιό μας με τα λόγια πάλι του Γκράουτσο Μαρξ:
" Ποτέ δε ξεχνώ ένα πρόσωπο.... αλλά στη δική σου περίπτωση θα κάνω μια εξαίρεση"! 

Προβλήθηκε 608 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.