Το ''Ηλιούπολη για όλους'' έχει στη διάθεσή του, το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Μπαλτά

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ»
“πάντα παρών στη κοινή δράση και το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο”.

Μετά από δωρεάν παραχώρηση, για δημοσίευση, αποσπασμάτων του βιβλίου που αναφέρονται στην ιστορία των Δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη, προχωράμε στη δημοσίευση προσφέροντας στους αναγνώστες μας, μια «γεύση» ιστορίας της πόλης μας!

Εκλογές 1994

Στις εκλογές του 1994 διεκδικούν την Διοίκηση του Δήμου 5 Δημοτικές Κινήσεις- Παρατάξεις.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στερήσανε την επανεκλογή του Θόδωρου Γεωργάκη από την πρώτη Κυριακή για κάπου 120 ψηφοδέλτια ή 0,39%.

Έτος: 1994 Έδρες: 31 Εγγεγραμμένοι: 42816

Ψήφισαν: 34781 / 33885 Έγκυρα : 31709 / 28318

 Ο Κώστας Κονδύλης στις εκλογές του 1994 είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης επικεφαλής της οποίας είναι ο Παναγιώτης Πατσαβός.

Η «Δημοτική Ενότητα» συνεχίζει και συμμετέχει στις εκλογές με επικεφαλής τον Κυριάκο Κανελλόπουλο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στην Ηλιούπολη, από τους βασικούς συνεργάτες του Δημήτρη Κιντή.

Τα ποσοστά (15.15%) που εξασφαλίζει η «Δημοτική Ενότητα» της επιτρέπουν να εκλέξει 2 Δημοτικούς Συμβούλους διατηρώντας την κυρίαρχη θέση στο χώρο της Αριστεράς.

Ο Παναγιώτης Πατσαβός με την Παράταξη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης» εκλέγει ένα Δημοτικό Σύμβουλο, τον ίδιο.

Για την Ριζοσπαστική Αριστερά παρά την εκλογή του Παναγιώτη Πατσαβού το αποτέλεσμα υπήρξε απογοητευτικό και προκάλεσε μια σειρά συζητήσεων για το μέλλον της.

Για τη βαθιά διχασμένη συντηρητική παράταξη, έστω και αν αυτό δεν εκφράζεται στις υποψηφιότητες, ο Γιάννης Αναγνώστου ήρθε να εκφράσει την πεποίθηση πως πρέπει επί τέλους να «απαλλαγεί» από την «εμμονή» στον Δελαπόρτα.

Ο Γιάννης Αναγνώστου, μια «σώφρων» υποψηφιότητα ήπιων τόνων και ως εκ τούτου ενωτική, δεν κατορθώνει να εκφράσει εκλογικά τη συντηρητική παράταξη και αυτό το χρεώνεται.

Άλλωστε η κρίση στη συντηρητική παράταξη «σοβεί» χρόνια τώρα!

(συνεχίζεται) 

Προβλήθηκε 875 φορές