Εν όψει των επικείμενων εκλογών η βασική πολιτική κατεύθυνση σε ότι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης κατά την άποψή μου συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση του Δήμου με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά:

Τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, την πίστη πως καθήκον είναι να συμβάλλουν στην αλλαγή της πραγματικότητας που ζούμε, του σεβασμού και προστασίας των δημοσίων χώρων και του περιβάλλοντος, που θα απεχθάνονται δημαρχοκεντρικές λογικές που αφυδατώνουν τις συλλογικές διαδικασίες και δημιουργούν χώρο μόνο για παράγοντες και σχέσεις συναλλαγής, που θα επενδύουν στην Παιδεία όχι με το άγχος των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αλλά με το άγχος της δημιουργίας και της προσφοράς στη νεολαία της πόλης, που θα φέρνουν τον πολιτισμό κοντά στον πολίτη , που θα στοχεύουν στην ποιότητα ζωής, που θα εκμεταλλεύονται τις νέες τεχνολογίες, που θα είναι απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι και η δημοτική κίνηση « ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ». Μια δημοτική κίνηση που διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης όχι για να αλλάξει πολιτική στο Δήμο αλλά να αλλάξει τον τρόπο που παράγεται η πολιτική. Μία δημοτική κίνηση που έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο να μιλήσει.

Που κάνει εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τη λογική των δημοσίων σχέσεων , των τραπεζωμάτων και των δεξιώσεων. Μια δημοτική κίνηση που ακούει τους πολίτες και άρα επιδιώκει να επιστρέφει τις εξουσίες πίσω, εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στους Πολίτες.

Μακριά από ξεπερασμένες λογικές που θέλουν το Δήμο σε ρόλο διαχειριστή και παράρτημα της κεντρικής κυβέρνησης. Με τη λογική αντίθετα ότι μπορεί να δημιουργήσει σταδιακά ένα Δήμο-σύμμαχο του πολίτη.

Πολιτική της «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» με την οποία και συμφωνώ βέβαια είναι πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένας Δήμος χωρίς να αφήνει χώρο στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν οι σύλλογοι και οι αθλητές να μην έχουν λόγο για τον αθλητισμό. Οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να μην έχουν άποψη για τις επιλογές στην Παιδεία. Δεν μπορεί οι υπάλληλοι του Δήμου να μην έχουν λόγο για τη διοίκηση.

Η «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» είναι μια πραγματική συλλογικότητα με ικανούς ανθρώπους και όχι άθροισμα υποψηφίων που ο ένας ανταγωνίζεται τον άλλο όπως, δυστυχώς, εσχάτως παρατηρούμε στην πόλη μέσα από εκδηλώσεις και «παρουσιάσεις προσωπικών θέσεων» άλλων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Χωρίς επαγγελματίες Δημοτικούς συμβούλους που μετρούν δεκαετίες και ψήφους αλλά ανθρώπους διατεθειμένους να δοκιμασθούν και να προσφέρουν.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο μάλιστα που καθιερώνει την απλή αναλογική βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση να μιλήσουμε πολιτικά πάνω σε πραγματικά προβλήματα και σε συγκεκριμένη βάση.

Έτσι αντιμετωπίζουμε την απλή αναλογική ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προγραμματικές συγκλίσεις, συνθέσεις και διάλογο. Γι’ αυτό επιδιώξαμε και ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος στην εκπόνηση ενός ρεαλιστικού, ολοκληρωμένου προγράμματος.

Αυτό το πρόγραμμα θα τεθεί υπόψη των πολιτών προεκλογικά και πάνω εκεί θα αναζητήσουμε συγκλίσεις μετεκλογικά.

Γιατί είναι στοίχημα δημοκρατίας η προώθηση πολιτικών συμφωνιών.

Είναι στοίχημα να δοκιμαστεί η ικανότητα των Δημοτικών Συμβούλων και των παρατάξεων να παράγουν πολιτική πρωτογενώς στην πόλη ΓΙΑ την πόλη.

Είναι στοίχημα να περιθωριοποιηθούν πρακτικές συναλλαγής με μοναδικό κριτήριο τη νομή της εξουσίας . Κι αν το θέλετε είναι και δική μας ευθύνη να φροντίσουμε να πετύχει, να φροντίσουμε να λειτουργήσει, επειδή η απλή αναλογική ήταν ένα πάγιο αίτημα και για την «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» αλλά και την αριστερά γενικότερα.

Στον αντίποδα δυστυχώς, από την πλειοψηφία των υπόλοιπων παρατάξεων που διεδικούν το Δήμο Ηλιούπολης παρατηρούμε ένα κοκτέϊλ ιδεολογικών και πολιτικών απογοητεύσεων διανθισμένο με προσωπικές ατζέντες και φιλόδοξους «παράγοντες» που προσπαθεί να επιβιώσει εκλογικά αλλά εις μάτην.

Οι υπόλοιπες αναζητήσεις (δημοτικές παρατάξεις) μοιάζουν με μάχες επιγόνων - τέλος εποχής. Διακηρύσσουν το «νέο» βουτηγμένοι σε ό,τι πιο παλιό και αντιδραστικό υπάρχει.

Όμως είναι πια φανερό ότι η ιστορία αφ’ ενός δεν επαναλαμβάνεται αφ’ ετέρου συνήθως εκδικείται.

Τώρα που τελειώνει η θητεία της Δημοτικής Αρχής θα ζήσουμε την εκκωφαντική της σιωπή. Πόσο άλλωστε μακριά είναι από την Αγία Πετρούπολη το Ανταναρίβο;

«Δρυός πεσούσης πια εγώ δεν ξυλεύομαι».

Μαης 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

 

Προβλήθηκε 899 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.