Η κ. Αργυρώ Πίκουλα επικεφαλής  της παράταξης  «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών»  με επιστολή της  που έστειλε στην εφημερίδα «Σφυγμός» εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην επιλογή της να απέχει από της εκλογές της 26 Μαΐου 2019 .
 
 
Πιο κάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της.  
 
«Με αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και καθαρό λόγο απέναντι στον πολίτη-συνδημότη μας, ο δημοτικός συνδυασμός μας "Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών" ανακοινώνει την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη "γεννήθηκε" το 2010 από την ανάγκη των πολιτών ο Δήμος μας να απαλλαγεί από τις διαχρονικές παθογένειες ενός νοσηρού κομματικού συστήματος και να θέσει νέες βάσεις στην αντίληψη και στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησής του. 
 
Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε με την πεποίθηση, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπηρετεί τον δήμο και τον δημότη, την πόλη και τον πολίτη. Όχι το δημαρχιακό αξίωμα, όχι το κομματικό στέμμα.
 
Σε μια χρηστή Δημοτική Αρχή, θέση και λόγο έχει μόνον ο δημότης. Ο συνδυασμός μας έμεινε πιστός στις αρχές της διαφάνειας, της ανεξαρτησίας και της συνεργασίας. Η πορεία μας ήταν έντιμη και διάφανη. Ο αγώνας μας ήταν καθαρός και αξιοπρεπής. Ο ανεξάρτητος λόγος μας στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπούσε τον δημότη Ηλιούπολης και μόνον αυτόν.
 
Όμως, στην Ηλιούπολη, τα πρόσωπα, τα έργα και οι προθέσεις είναι πλέον σε όλους μας γνωστά. Με αυτό ως δεδομένο, γίνεται κατανοητό γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, κάθε προσπάθεια συναίνεσης και κοινού βηματισμού για το καλό όλων, γιατί κάθε απόπειρα ανάδειξης συνθετικών προτάσεων προς όφελος της πόλης και του πολίτη,  ήταν εξ΄ αρχής καταδικασμένες να πέφτουν στο κενό.   
 
Υποταγμένοι στις προσωπικές  τους φιλοδοξίες και στο κυνήγι της εξουσίας και της αυτοπροβολής, τόσο τα γερασμένα άλογα κούρσας, εκείνοι που διέρρεαν ότι αποσύρονται από τη διεκδίκηση των σκήπτρων εξουσίας, όσα και οι προσφάτως αναδυόμενοι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες,  πρώην συμπορευτές της απερχόμενης δημοτικής αρχής και νυν αποσπασθέντες, αλλά και αντιγραφείς των αρχών και των προγραμματικών θέσεων και προτάσεων της δημοτικής μας παράταξης, επιδίδονται σήμερα στη μάχη του εντυπωσιασμού με στόχο… μια θέση. 
 
Και τελικά, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να στρώνουν το χαλί για τη δημιουργία μιας νέας "δημοτικής" αρένας, έτοιμης να φιλοξενήσει παλαιές και νέες τακτικές και στρατηγικές συναλλαγής με την εξουσία.
 
Η ανεξάρτητη δημοτική μας απέχει συνειδητά από κάθε παιχνίδι συναλλαγής με την εξουσία και είναι έτοιμη να συνεχίσει να έχει ουσιαστικό παρεμβατικό λόγο και να ασκεί γόνιμη κριτική, υπερασπιζόμενη πάντα το δίκαιο των συμπολιτών μας.
 
Θα είμαστε παρόντες, εκεί που οι άλλοι επιδιώκουν τη σιωπή και την ανοχή μας.
 
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνδημότες που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, όλα τα μέλη και τους υποψηφίους του συνδυασμού για την προσωπική τους προσφορά και τον κοινό τους αγώνα.»
 
Η επικεφαλής της παράταξης

Αργυρώ Πίκουλα 

 

Πηγή: https://sfygmosthsilioypolis.blogspot.com (εδώ)

Προβλήθηκε 232 φορές

«Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» Ηλιούπολη: Πρόγραμμα δωρεάν στέγασης για φοιτήτριες από την ΧΕΝ Ελλάδος

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ», στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Δίκη για ''Συνεργείο'': Βολές Μίχου κατά Χρυσής Αυγής και Λαγού

Σημάδια διάλυσης στη Χρυσή Αυγή καταδεικνύει η απολογία του Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιουπολη, τον Ιούλιο του 2013. Στράφηκε κατά του κόμματος και του νυν ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγού, αποδίδοντάς τους σοβαρότατες ευθύνες.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ (28/07/2019)

Ο Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απΆ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.