Το ''Ηλιούπολη για όλους'' έχει στη διάθεσή του, το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Μπαλτά

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ»
“πάντα παρών στη κοινή δράση και το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο”.

Μετά από δωρεάν παραχώρηση, για δημοσίευση, αποσπασμάτων του βιβλίου που αναφέρονται στην ιστορία των Δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη, προχωράμε στη δημοσίευση προσφέροντας στους αναγνώστες μας, μια «γεύση» ιστορίας της πόλης μας!

Εκλογές 1998

Έτος: 1998 Έδρες : 31 Εγγεγραμμένοι : 44913 Ψήφισαν : 36112 / 34619 Έγκυρα : 33061 / 29360

Στις εκλογές του 1998 διεκδίκησαν την ψήφο των Δημοτών της Ηλιούπολης 6 Δημοτικές Παρατάξεις με υποψηφίους Δημάρχους τους επικεφαλής τους κ. κ. Γεωργάκη Θεόδωρο, Δελλαπόρτα Κωνσταντίνο, Κανελλόπουλο Κυριάκο, Κωνσταντέα Αναστάσιο, Καλαντίδη Δημήτρη & Σόφη Γιώργο.

Ο κ. Θόδωρος Γεωργάκης είναι οκτώ χρόνια Δήμαρχος και πετυχαίνει πολύ εύκολα την επανεκλογή του για τρίτη φορά.

Η διάσπαση τόσο της συντηρητικής παράταξης όσο και της Αριστεράς είναι βούτυρο στο ψωμί του Θόδωρου Γεωργάκη. Οι συνθήκες γι` αυτόν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στη Κυβέρνηση με το Σημίτη και η προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων απαιτούν ενεργότερη συμμετοχή των Δήμων στην επιτυχία των.

Το κλίμα ευνοεί φιλοκυβερνητικές υποψηφιότητες..

Η συντηρητική παράταξη κατεβαίνει διασπασμένη με δύο υποψηφιότητες των κ. κ. Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα που επανέρχεται στο προσκήνιο και του κ Αναστάσιου Κωνσταντέα.

Ο Γιάννης Αναγνώστου, προηγούμενος ενωτικός υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης δεν κατορθώνει να επιβάλει την αναγκαία γραμμή ενότητας και να διεκδικήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις εκλογές.

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών του 1994 θεωρήθηκαν «μη ικανοποιητικά» για τον σκληρό πυρήνα της συντηρητικής παράταξης και οδήγησαν στην επανάκαμψη του Δελαπόρτα και την ουσιαστική διάσπαση της παράταξης.

Η Αριστερά, κυρίως η διάδοχος Αριστερά του Δημήτρη Κιντή καταβάλλει προσπάθεια να διεκδικήσει ενωμένη την ψήφο των Δημοτών της Ηλιούπολης και να αξιοποιήσει τη διάσπαση της συντηρητικής παράταξης.

Ο στόχος για τη δεύτερη θέση δεν είναι ουτοπία!

Με το Ιστορικό στέλεχος της Δημοτικής Ενότητας Κυριάκο Κανελλόπουλο διαφοροποιεί την «Δημοκρατική Ενότητα» και μετεξελίσσεται σε «Συμπαράταξη Δημοκρατικής Ενότητας – Κίνησης Πολιτών!

Με το σχήμα αυτό, ο Κυριάκος Κανελλόπουλος προσπαθεί να εκφράσει μια ευρύτερη συμμαχία δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας.

Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν και πολλά στελέχη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που στις προηγούμενες εκλογές συμπαρατάχθηκαν με τον Παναγιώτη Πατσαβό.

Ο Κυριάκος Κανελλόπουλος καταφέρνει να βελτιώσει τα ποσοστά της παράταξης του από 15,15% σε 18,60% ποσοστό που λίγο έλειψε να τον φέρει στον Β΄ γύρο των εκλογών.

Για 601 ψήφους ο Κυριάκος Κανελλόπουλος δεν πέρασε στο Β΄ γύρο για να αναμετρηθεί με τον Θόδωρο Γεωργάκη.

Ο Δημήτρης Καλαντίδης κατακτά το 4,3% του εκλογικού σώματος και η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επί πλέον η κίνηση του Δημήτρη Καλαντίδη θεωρήθηκε «υπεύθυνη» για την απώλεια της δεύτερης θέσης από τον Κυριάκο Κανελλόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκαν πολλά στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Για την Ριζοσπαστική Αριστερά το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από αυτό των εκλογών του 1994 και, όπως είναι φυσικό, ανοίγει ένας νέος κύκλος προβληματισμού και αναζήτησης των αιτίων της αποτυχίας και των προοπτικών.

Ο Κώστας Κονδύλης την τετραετία 1994-1998 έντονα προβληματισμένος με τα αποτελέσματα του 1994, δεν έχει ενεργό ανάμειξη στα Δημοτικά πράγματα της Ηλιούπολης.

Υπό το βάρος και των επαγγελματικών του υποχρεώσεων παρακολουθεί «εκ του μακρόθεν» προβληματιζόμενος έντονα για το μέλλον της Ριζοσπαστικής Αριστεράς!.

(συνεχίζεται) 

Προβλήθηκε 682 φορές