Η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «το Εργαστήρι» διοργανώνει νέα έκθεση Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Χειροποίητων από τις 11 έως τις 18 Μαΐου 2019  στον περιβάλλοντα χώρο «ΒΑΓΟΝΙ» στην Ηλιούπολη.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει το δρώμενο τέχνης και πολιτισμού επισημαίνει μεταξύ άλλων:

‘’Οι δημιουργοί στην παρούσα εικαστική διαπραγμάτευση μέσα από την στοιχειώδη λεπτομέρεια εκφράζουν καταθέσεις και προσεγγίσεις εμφορούμενες από ενορχηστρώσεις της έντεχνης αποκάλυψης.

Ξεκινούν από την ρεαλιστική και υπερρεαλιστική απεικόνιση και συνεχίζουν στις προχωρημένες απόψεις, στην κατασκευαστική τέχνη και στην αγιογραφία. Προσωποποιούν μοτίβα, σκέψεις ,εικόνες και στιγμές που μεταλλάσσονται από τους νόμους της ογκολογικής βαρύτητας και της διαχρονικής αντίληψης απέναντι στην απόδοση.

Τα επιτεύγματα τους παρουσιάζουν ιδιότυπους συνδυασμούς, ιδεογραφικές ενατενίσεις και αρμονικότητα προτάσεων . Η γραφή τους αποδεικνύεται λειτουργική στην προβολή ενός πλαισίου θέσεων, στάσεων και τάσεων που γίνεται μάθημα και συνείδηση για τους θεατές. 

Είναι πρόκληση και πρόσκληση σε ένα περίγυρο αναφορών, που αποθησαυρίζει συνειδητά την σοφία της παρέμβασης με ταχύτητα απορρόφησης. Η προσφορά τους καθοδηγεί προς στις οδούς που πρέπει να διανύσουμε για να εμπεδώσουμε τις άμεσες προθέσεις απέναντι σε αξίες που απαιτούν ουσιαστικότερη προσοχή.

Με ευπρόσδεκτα μυρώματα χρόνου αναπαριστούν στέρεα νοήματα επιτρέποντας στην υπαρξιακή εξομολόγηση να προσδιορίζει την ψυχολογία της ανάτασης. Οι ποικίλες αντιπαραθέσεις με δομημένη τεχνική επισημαίνουν την άριστη γνώση στην χρήση των υλικών .

Μοιράζουν την έμπνευση των ζητήσεων ,τις εκλεπτυσμένες λήψεις και τις πρωτογενείς εκφάνσεις με μια διάτρητη σύνθεση.

Με συνέπεια διάστασης εμπεριέχουν την μοναδικότητα και την απαράμιλλη αισθαντικότητα . Απόρροια της διάθεσης αυτής είναι η συγκίνηση ,οι προσωπικές εντάσεις και η έμφαση στην τυπολογία που προβάλλει διαφοροποιήσεις στην πορεία του κλίματος.

Εκφράζοντας καθαρά την ουσιώδη ζωτική αίσθηση οι συλλήψεις με ειλικρίνεια διαθέτουν διακριτική θεωρητική οντότητα , λόγο λιτό, πλήρη και συνοπτικό.’’

Ο πρόεδρος της Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» Στέλιος Μαρούλης, η γενική γραμματέας Μαίρη Σταθουλοπούλου και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου επιφυλάσσουν στο κοινό μια ακόμη εντυπωσιακή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο αυτή την φορά .  

Προβλήθηκε 493 φορές

Νέο παιδικό βιβλίο της Νάντιας Λιαρέλλη: Η κόκκινη κότα και ο Προκόπης ο τεμπέλης

Το νέο παιδικό βιβλίο με δύο παραμύθια της Νάντιας Λιαρέλλη με τίτλο «Η κόκκινη κότα και ο Προκόπης ο τεμπέλης» έχει τις αφηγηματικές αρετές και την απλότητα της αφήγησης των γιαγιάδων.

Action Sigma Webtv#30/5/2020#: ''Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΧΕΙ ΑΡΩΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ''

Τι συμβαίνει όταν δύο wanna be ραδιοφωνικοί παραγωγοί πιάνουν τα μικρόφωνα; Η είδηση και η καθημερινότητα μπερδεύονται. Το on air και το off air σε ένα γλυκό αλαλούμ. Ακούγονται αυτά που δεν πρέπει να ακουστούν και τα σημαντικά γίνονται μουσική.

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: ''Ένα ποτάμι μουσικής και αγώνα την Πέμπτη το βράδυ''

«Ένα πραγματικό ποτάμι από μπάντες, μουσικούς, τραγουδιστές, νότες και ενθουσιασμό για αυτά που μπορούμε θα πλημμυρίσει την Αθήνα, τις συνοικίες αλλά και πλατείες και δρόμους άλλων πόλεων την Πέμπτη το βράδυ!

''Ο κρυμμένος θησαυρός'': Κυκλοφόρησε το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας, για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.