Λοιπόν, θέλω να αναλάβω τις ευθύνες μου!

Θέλω να ομολογήσω και ταυτόχρονα να προστατέψω «τα πνευματικά μου» δικαιώματα επί ενός «όρου» που εισήγαγα στο δημόσιο προεκλογικό διάλογο στην Ηλιούπολη.

Ναι εγώ ο Γιώργος Μπαλτάς, ο εκ Φραγκουλεϊκων, χρησιμοποιώ σε δημοσιευμένα κείμενά μου τον όρο «ενδιάμεσος-παρένθετος ιδιοκτήτης»!

Χαρακτηρίζω λοιπόν το Ελληνικό Δημόσιο ως «ενδιάμεσο-παρένθετο ιδιοκτήτη» για να καταδείξω πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης των οικοπέδων Νάστου δεν είναι το Δημόσιο αλλά ο Δήμος Ηλιούπολης.

Το Ελληνικό Δημόσιο «σφετερίστηκε» τα οικόπεδα και τα μεταβίβασε στο Υπερταμείο για να ξεπουληθούν στους δανειστές .

Η χρήση του όρου «ενδιάμεσος-παρένθετος ιδιοκτήτης», προκάλεσε την αντίδραση νομικών της πόλης μας, του ενός, «ιδιαίτερου φίλου μου», ο οποίος εξανέστη για την «λάθρα» «παρείσφρηση» μου στο χώρο της κλειστής συντεχνίας των Νομικών.

«Ποιος είσαι ρε συ Μπαλτά, μη πτυχιούχε ενός Πανεπιστημίου Νομικής, όπως ο κ. Αλιβιζάτος ή ο μακαρίτης Δημήτρης Τσάτσος;».

Ομολογώ λοιπόν πως δεν διαθέτω πτυχίο Νομικής επιστήμης.

Μην ανησυχείτε λοιπόν κ.κ. Δικηγόροι, δεν έχω δικαίωμα να παραστώ στα δικαστήρια και να «σας πάρω τη δουλειά»!

Δικαίωμα λόγου έχω ως πολίτης και αυτού του δικαιώματος κάνω χρήση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως, ως πολίτης, δεν «γνωρίζω» ή δεν έχω «σπουδάσει» ή δεν έχω «προσεγγίσει» την πολιτική διάσταση της Νομικής επιστήμης, για να ασκώ το δικαίωμα του πολίτη.

Οι πολίτες «διδάσκονται» με πολλούς τρόπους, θα έχετε ακούσει τα περί «διά βίου μάθησης» ή αυτό που λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «γηράσκω αεί διδασκόμενος»!

«Διδάχτηκα» λοιπόν την «νομική» με ιδιαίτερα μαθήματα, σε κατά καφετέρια, πρωινές παραδόσεις, σε ολιγομελή τμήματα 3-5 μαθητών με διακεκριμένους και «μαχόμενους» νομικούς! Κανονικές μεταπτυχιακές σπουδές δηλαδή!

Για να μη σας μπερδεύω όμως, ας γίνω σαφής.

Πληροφορώ λοιπόν τους αγαπητούς μου συνδημότες πως «παρακολούθησα» αποκλειστικά μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα 4-5 μαθητών, τριών ωρών ημερησίως, 3-4 ημερών εβδομαδιαίως, για 6 και πλέον χρόνια.

Με άλλα λόγια και λογαριασμούς έχουμε: 3 ώρες Χ 3 ημέρες την εβδομάδα Χ 50 εβδομάδες τον χρόνο Χ 6 χρόνια = 2.700 ώρες!!

Ποιος σπουδαστής, οιουδήποτε Πανεπιστημίου Νομικής επιστήμης, έχει την τύχη να απολαύσει 2.700 ώρες private διδασκαλίας ;

Ίσως κάποιοι Πρίγκηπες!!

Εε λοιπόν, κάπως έτσι «αισθάνομαι» έχοντας «διδαχθεί» την Νομική Επιστήμη από τον φίλο Νίκο Καραβέλλο επί 2.700 ώρες!

Με ένα καφέ των 2-3 ευρώ, με 4-5 ποτήρια νερό και 2-3 «τραβήγματα» νερού στα WC των καφετεριών, κατορθώσαμε να «ρίξουμε έξω» μια καφετέρια και να απειλήσουμε άλλες!

Πετύχαμε επί πλέον, εγώ ο «επιμελέστερος μαθητής» του «ολιγομελούς γκρούπ» να «ξεπεράσω τον δάσκαλο» και να χρησιμοποιήσω πρώτος ένα όρο που μέλει «καταχωρηθεί» στα νομικά λεξικά.

Τούτο το «αμάρτημά μου», κανένας δάσκαλός δεν θα συγχωρούσε και του κανόνα δεν ξέφυγε και ο φίλος μου Νίκος!

Που πας ρε … βλάχο … Μπαλτά από τα Φραγκλέϊκα;

Δυστυχώς «οι άτιμες εκλογές» επηρέασαν τη συνοχή στο «ολιγομελές τμήμα πολιτικού και νομικού προβληματισμού».

Δεν αντέξαμε, στο χρόνο, στα κύματα , στις διαφορές μας!

«Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» ή αλλιώς «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη»!

Οι λαϊκοί με τους λαϊκούς και οι άριστοι με τους αρίστους

Ήρθε και αυτός ο Γιώργος Χατζηδάκης που έσπασε τη «κρούστα», την «αμάκα» του καθεστώτος και ανέπνευσε η πόλη!

Εγώ λοιπόν τάχτηκα με το Γιώργο Χατζηδάκη, ο φίλος ο Βασίλης «πήρε τα βουνά» αλλά μένει στη παρέα, ο φίλος ο Θάνος Κατσώνης υποψήφιος με το Γιώργο Χατζηδάκη αλλάζει δραστικά το προεκλογικό κλίμα, ξαναφέρνοντας τη πολιτική στην Ηλιούπολη!

Η παρέα αντέχει!

Οι εκλογές θα περάσουν και η παρέα με νέες εμπειρίες, σε νέες συνθήκες, ανανεωμένη θα συνεχίσει!!!

Ο φίλος, ο Νίκος Καραβέλος τράβηξε το δικό του δρόμο της προσφοράς υπηρεσιών επιχείρησης «αποδόμησης των μέχρι χθες, μαθητών της παρέας της Ηλιούπολης»!

Έτσι ξαφνικά! Έτσι ξαφνικά;

Και «τα ρεπούμπλικα» που λάνσαρε πρώτος ο φίλος Νίκος;
Πάνω που αγοράσαμε τα ρεπούμπλικα, πάει το κίνημα με τα ρεπούμπλικα;

Τώρα «για τα άλλα», για τα «κοσμητικά επίθετα», για τα «υπονοούμενα» αποδόμησης και απαξίωσης 2.700 ωρών διδασκαλίας μόνο ως «αριστοκρατικές» «κακιούλες» τα εκλαμβάνω από τον, επί εξαετία και πλέον, φίλο.

Αδυνατώ να κάνω την «εξαίρεση» και να τον ξεχάσω.

Εύκολα ξεχνάς κοντά 900 καφέδες, 2.700 ώρες δημιουργικών συζητήσεων με συγκρούσεις , με αντιπαραθέσεις, με αγωνιστικές συμφωνίες;

Αυτό το αφήνω στον χρόνο και στους άλλους, σε όσους τους «πάει» , τους κάνει να νοιώθουν καλύτερα !

 

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 11.5.2019
 

Προβλήθηκε 1301 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.