Η Σοφία-Ελένη Αθανασάτου γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1978. Κατάγεται από την Κεφαλονιά, είναι μόνιμη κάτοικος Ηλιούπολης και παντρεμένη με το Φώτη Δαλμυρά με τον οποίο έχουν δύο παιδιά.

Κατέχει Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc), με εξειδίκευση στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και στα Ναυτιλιακά από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (2001), καθώς και Mεταπτυχιακό τίτλο (MSc) με έπαινο στη Διοίκηση Διεθνών Μεταφορών, με έμφαση στις Θαλάσσιες μεταφορές, από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ – SUNY MariAme College (2003).

Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει πάνω από 15 έτη στο διεθνή ναυτιλιακό χώρο, σε εταιρείες διαχείρισης ποντοπόρων δεξαμενοπλοίων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων στο αντικείμενό της και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Ενεργό μέλος πολιτιστικών συλλόγων με συνεχή προσφορά και με ιδιαίτερη ενασχόληση στο σύλλογο του τόπου καταγωγής της.

Παράλληλα συμμετέχει τακτικά σε συλλογικές δράσεις για την προστασία των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Δημότης με ζωντανό ενδιαφέρον και τακτικές παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα στην αγαπημένη της πόλη όπου έχει επιλέξει να ζει με την οικογένειά της και ελπίζει να συνεισφέρει για μία ποιοτικά αναβαθμισμένη και ανθρώπινη πόλη όπως μας αξίζει.

Η Σοφία-Ελένη Αθανασάτου στο facebook

ΗλιουπΟλοι μαζί 

Προβλήθηκε 185 φορές

«Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» Ηλιούπολη: Πρόγραμμα δωρεάν στέγασης για φοιτήτριες από την ΧΕΝ Ελλάδος

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ», στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Δίκη για ''Συνεργείο'': Βολές Μίχου κατά Χρυσής Αυγής και Λαγού

Σημάδια διάλυσης στη Χρυσή Αυγή καταδεικνύει η απολογία του Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιουπολη, τον Ιούλιο του 2013. Στράφηκε κατά του κόμματος και του νυν ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγού, αποδίδοντάς τους σοβαρότατες ευθύνες.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ (28/07/2019)

Ο Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απΆ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.