Ανακοίνωση ΜΑΧ.Ηλιούπολης για την εκδηλωση Δούρου

Προκλητική παρουσία στην πόλη μας πραγματοποίησε η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία μίλησε σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Και τι δεν είπε η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου: Για τις προτεραιότητες, τις δυσκολίες αλλά και την «ακούραστη συμβολή» των αντιπεριφερειαρχών και των συμβούλων της σε όλους τους τομείς, προκειμένου να γίνουν πράξη όσο το δυνατόν περισσότερα έργα υποδομής, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Με αλαζονεία, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής…

Μην κουράζεστε άλλο κυρία Δούρου και λοιποί κυβερνητικοί (αλλά και επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας πολιτικής).

Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και της Αττικής έχουν πλέον τη δική τους πείρα για το έργο της Περιφέρειας.

Οι τραγωδίες στο Μάτι και στην Μάνδρα (με πάνω από 125 νεκρούς, πόσο ειρωνικό ακούγεται το όνομα της παράταξης «Δύναμη Ζωής») αποτελούν τα πιο τρανταχτά γεγονότα μιας ολόκληρης πορείας εγκατάλειψης των κοινωνικών αναγκών και σύνθλιψης των δικαιωμάτων στη μνημονιακή πρέσα.

Ταυτόχρονα, η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρέτησε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αδειοδοτώντας και χρηματοδοτώντας τα σχέδια του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, του Ιδρύματος Νιάρχος στην παραλία και πρόσφατα της Cosco στον Πειραιά, με 137 εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Τουλγαρίδης, επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική.

Πράσινο φως στην επέλαση των κερδοσκόπων άναψε η περιφέρεια στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, στα Αστέρια Γλυφάδας, στη χωματερή της Φυλής κλπ.

Η αποφασιστική καταδίκη της παράταξης της Ρένας Δούρου, όπως και των άλλων συστημικών μνημονιακών κινήσεων (Γ. Πατούλης, Γ. Σγουρός και σία) αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη θετική απάντηση στα καυτά κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Αττικής.

Η ψήφος και η ισχυροποίηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική θα δώσει ώθηση στην αντεπίθεση του κινήματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι παρουσίες στην προεκλογική παράσταση της κυρίας Δούρου.

Όπως αναμενόταν παρευρέθηκε όλος ο κομματικός και αυτοδιοικητικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ από την Ηλιούπολη και τους γύρω δήμους, χωρίς να λείπει ο επικεφαλής της «Ηλιου-πόλις» Χρήστος Κοκοτίνης.

Είναι όλοι μαζί συνυπεύθυνοι για την πολιτική της κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Εντύπωση προκάλεσε όμως η παρουσία, μάλιστα στην πρώτη σειρά του αμφιθεάτρου, του Αποστόλη Στασινόπουλου, υποψήφιου δημάρχου με το συνδυασμό «Συνεργοί με την Ηλιούπολη»!

Η παρουσία του επικεφαλής ενός συνδυασμού σε μια προεκλογική εκδήλωση δεν είναι δείγμα «πολιτικού πολιτισμού» αλλά ουσιαστικής συμπόρευσης και συνέργειας με την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική της Δούρου!

Τελικά πόσες κυβερνητικές παρατάξεις, πόσους «ΣΥΡΙΖΑ» έχει η Ηλιούπολη;

Και το ρωτάμε αυτό γιατί το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος, αν και απεχώρησε πριν την ολοκλήρωσή της.

Εκπρόσωπός του πήρε τον λόγο και ανέδειξε την «άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας» για την υλοποίηση «σημαντικών έργων στην πόλη μας».

Δεν αμφιβάλλουμε, την ίδια πολιτική υπηρετούν…

Ο Β. Βαλασόπουλος ως δήμαρχος υλοποίησε την κυρίαρχη μνημονιακή πολιτική, συνεργαζόμενος με την κυβέρνηση και την περιφέρεια, χωρίς να διεκδικήσει μια διαφορετική πορεία, όπως αποκαλύφθηκε στην υπόθεση των δημόσιων ακινήτων που έχει αρπάξει (και) από την Ηλιούπολη το Υπερταμείο.

Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ)

https://maxome-ilioupoli.blogspot.com/
fb.me/MAXomeniIlioupoli
maxomeilioupoli@gmail.com 

Προβλήθηκε 441 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.

Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Επιστολή 9 Δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': ''ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ''

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.