Τα μνημόνια μας τα επιβάλλανε.

Μου κόψανε 9.000 ευρώ το χρόνο δηλαδή 70.000 ευρώ μέχρι τώρα και τώρα, εν όψει των Ευρωεκλογών, μια βδομάδα πριν, μου δίνουν 300 Ευρώ, για να μην ψηφίσω θυμωμένος!

Η μουσική που ακούεται είναι από τα νταούλια της Δανειστών Ευρωπαίων και εγώ πρέπει να χορεύω στο ρυθμό τους για 300 Ευρώ!

Μας λένε ότι δεν υπήρχαν οι «δυνατότητες διαπραγμάτευσης».

Υπογράψαμε με τη πλάτη στο τοίχο, στριμωγμένοι από τις αγορές, από μη θεσμικά όργανα !

Με ποιούς διαπραγματευτήκαμε; Ποιοι ήταν αυτοί που δεν δέχθηκαν να μας ακούσουν;

Άτυπα Ευρωπαϊκά όργανα που τα εκπροσωπούσαν οι : Γιούνκερ, Μέρκελ, Σόϊμπλε, Ντάϊσεμπλουμ, Ολι Ρεν και λοιποί όμοιοί τους!

Τώρα εν όψει των Ευρωεκλογών, τι θα κάνουμε;

Τι πρέπει να ξέρουν «οι Ευρωπαίοι Συμπολίτες μας» για εμάς; Για την περιπέτειά μας;

Μήπως είναι η ώρα «να διαπραγματευτούμε» με αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία στην Ευρώπη;

Τους «Ευρωπαίους Συμπολίτες μας»;

Θα ενημερώσουμε τους «Ευρωπαίους Συμπολίτες» και με ποιο τρόπο για:

-τους εκβιασμούς που υποστήκαμε στο όνομά τους ;

-τα λάθη στα προγράμματα «διάσωσής» μας ;

-για τους πειραματισμούς μη «θεσμικών οργάνων» που μιλούσανε εξ ονόματός τους;

-για τις πολιτικές επιλογές φτωχοποίησης της χώρας μας για στήριξη των Τραπεζών;

-για τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους για την απόλυτη εξυπηρέτηση των Αγορών;

Θα ενημερώσουμε και θα καταγγείλουμε στους «Ευρωπαίους Συμπολίτες» μας τρομάρα μας, τους Γιούνκερ, Μέρκελ, Σόϊμπλε, Ντάϊσεμπλουμ, Μοσκοβισί, Τούσκ και τους λοιπούς αξιωματούχους!

Τους δικούς μας, Παπανδρέου, Βενιζέλο , Σαμαρά , Μητσοτάκη αλλά και για τον δικό μας τον αριστερό, αυτόν που έτρεχε να καταθέσει στεφάνια στη Καισαριανή και όπου αλλού υπήρχε μνημείο αριστερό, τον Τσίπρα ντε.., που θα έσκιζε σε μια νύχτα τα μνημόνια, που φτωχοποιήσανε τον Ελληνικό λαό;

Τον Τσίπρα που έκανε το 65% ΟΧΙ του Ελληνικού λαού εν μια νυχτί ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ!!!

Τι θα κάνουμε με όλους αυτούς

Θα ενημερώσουμε «Ευρωπαίους Συμπολίτες» μας για τα μεγάλα συμφέροντα που αγοράσανε «μπιρ παρά» την Ελλάδα ;

Θα ενημερώσουμε τους «Ευρωπαίους Συμπολίτες» μας, πως το «προσφυγικό» που πληρώνει πιο πολύ η Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα αποφάσεων «άτυπων οργάνων» για του πολέμους στη Μέση Ανατολή;

Θα ενημερώσουμε τους «Ευρωπαίους Συμπολίτες μας» πως δεν πρέπει να μας υπολογίζουν ως «Συμπολίτες» τους αν δεν αποδώσουν ευθύνες στις προσεχείς Ευρωεκλογές;

Θα ενημερώσουμε τους «Ευρωπαίους Συμπολίτες μας» πως για την κατάντια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας, των Δήμων μας, των πόλεών μας, την ευθύνη φέρνει κάποιος Νόρμπερτ Μπάρτλε διάδοχος του κ. Φούχτελ που μας το «παίζει» εδώ «φιλέλληνας» καθοδηγητής και στην ουσία συνοδός – τοποτηρητής μας στο δρόμο για την καταστροφή μας!

Μας δέσανε χέρια και μάτια, μας κάνανε να πιστέψουμε στη πλήρη ανικανότητά μας και μας στείλανε τον κ. Φούχτελ συνοδό ΑμεΑ και τώρα τον αντικαταστήσανε με τον κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε !

Ποιες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και με ποιες συνεργασίες και συμμαχίες στη Ευρώπη θα ζητήσουν, στις προσεχείς Ευρωεκλογές οι Ευρωπαίοι πολίτες να καταψηφίσουν τα κόμματά των παραπάνω Ευρωπαίων αξιωματούχων για τις πολιτικές που εφάρμοσαν στο πετσί του Ελληνικού Λαού;

Φοβάμαι, πως εμείς, θύματα ενός ιδιότυπου «Μιθριδατισμού», εμείς που «βγάλαμε» δύο φορές τη Μέρκελ με τον Σόϊμπλε και τους χριστιανοδημοκράτες της, πρώτο κόμμα στη Γερμανία, θα «πάρουμε στη πλάτη» μας την «ενότητα» της Ευρώπης και όχι μόνο θα σιωπήσουμε αλλά και θα τους λέμε και ευχαριστώ!

Θα «παρακολουθούμε» τους παραπάνω Ευρωπαίους αξιωματούχους να κοκορεύονται πως «ΠΕΤΥΧΑΝ» ως Ευρωπαίοι, γιατί πέτυχαν να σώσουν την Ελλάδα, και εμείς , οι δικοί μας πολιτικοί, τα δικά μας πολιτικά κόμματα, θα συνομολογούμε «ευπειθέστατοι» !

«Ευπειθέστατοι» και «εκλιπαρούντες» την «μεγαλοθυμία» τους για μια «προσωρινή ευνοϊκή ρύθμιση» των συντάξεων με αντάλλαγμα τη «προσμέτρησή» μας στις «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις, αντάμα με τον Σόϊμπλε, την Μέρκελ, τον Τούσκ, τον Γιούνκερ , τον Νταϊσεμπλουμ και τους λοιπούς ομοίους τους!

Ο πόνος και τα δάκρυα του λαού, του Ελληνικού Λαού, θα λογιστούν ως «θυσίες» για την δίκαιη απονομή δικαιοσύνης των αφεντών μας Ευρωπαίων Ηγετών, προσμετρούμενες στο συμφέρον των «Ευρωπαίων Συμπολιτών μας».

Διακόσια χρόνια μετά τον Εθνικό ξεσηκωμό του 1821 οι ηγεσίες μας, και κυρίως τα κόμματα που αναδεικνύουν την ηγεσία μας , δεν απαλλαχθήκανε από την αντίληψη του «αδύναμου» που αναγνωρίζει την αδυναμία του και σχεδιάζει, δρα, συμπεριφέρεται κατά πως συμφέρει τους «προστάτες» του!

Με τέτοια εθνική επιλογή να διατρέχει το «μυϊκό» σύστημα της χώρας, τέτοιους «διαπραγματευτές» έχουμε!

Πρόκειται για συμπεριφορά που εξελίχθηκε σε εθνική «ιδεολογία» που με τη σειρά της έχτισε ένα σύστημα γεννημένο να χάνει και να κερδίζει μόνο ό τι του χαρίζει ο «αφέντης» χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε καν να σταθεί στα πόδια του!

Τι μπορούμε να προσδοκούμε αν δεν λύσουμε το πρόβλημα στην ιδεολογική του βάση;

 

Γιώργος Μπαλτάς
12.5.2019

 

Προβλήθηκε 332 φορές

Η τρομοκρατική νεκρώσιμη ακολουθία αριθμών κρουσμάτων και τεθνεώτων από τον Κορονοϊό (COVID 19), τι εξυπηρετεί; (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Κάθε εσπέρα, έξι ακριβώς, την ώρα που βραδιάζει, ο καθηγητής, μέχρι πρότινος και ο Πρωθυπουργός, εμφανίζεται στο γυαλί και ψάλλει Άμωμοι εν οδώ...