2ο γραφείο ίδρυσε ο Δήμος Ηλιούπολης στο κοιμητήριο της πόλης.

Όχι δεν θα παρακολουθούνται οι νεκροί, ούτε τα οστά τους από το 2ο γραφείο. Απλά οι παπάδες θα ΄χουν 2 γραφεία.

Εκείνο που ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου δια έργων του τότε υπεύθυνου αντιδημάρχου Θωμά Μηλούλη δημιούργησε και το Νο 2. Εκ των εν όντων τότε, βρήκε θέση το κουβούκλιο του επιταφίου ως προσκυνητάρι της εικόνας της Ανάστασης εντός του Ναού, στήθηκε το γραφείο με μεταφορά επίπλων από τον Δήμο και αγοράστηκε ψυγείο.

Και αυτό μέσα στο φυσικό χώρο του παπά, στο ναό. Έτσι λειτουργεί μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Πλέον ο εφημέριος του κοιμητηρίου θα έχει και δεύτερο γραφείο και βέβαια κανείς δεν θα μπορεί να μας εξηγήσει τον λόγο ύπαρξης του.

Είναι το παλιό γραφείο του διευθυντή του κοιμητηρίου το οποίο έως πριν λίγες μέρες ήταν χώρος για το προσωπικό καθαριότητας.

Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάποιοι ιερείς που κατοικούν εκτός Ηλιουπόλεως δεν προλαβαίνουν να πάνε στο σπίτι τους για γεύμα και μεσημεριανή ανάπαυση, μάλιστα όταν οι κηδείες γίνονται νωρίς το απόγευμα και πολλές φορές εξαντλείται το διάλειμμα 12:00-16:00, η απόσταση των ναών από το κοιμητήριο δεν ξεπερνά σε χρόνο οδικώς το πεντάλεπτο.

Οπότε αν κάποιος κληρικός έχει ανάγκη απομόνωσης, αφού αυτό παρέχει το νέο γραφείο, θα μπορούσε να μεταβεί στο ναό του.

Τι να σκεφτεί λοιπόν κάποιος να ρωτήσει το πρωτόκολλο του Δήμου αν υπάρχει έγγραφο αίτημα των εφημεριών ή έστω του προϊσταμένου;

Απάντηση, προεκλογικές πομφόλυγες. Μεγαλοβδομαδιάτικα έσπρωξαν τα οστά για να δημιουργηθεί χώρος για τους υπεύθυνους καθαριότητας, οι οποίοι βγήκαν από τον χώρο τους για να μπει μια εικόνα που βγήκε από το κυλικείο και να ονομαστεί γραφείο εφημεριών. Το 2ο γραφείο.

Έχουμε μάθει να μας κοροϊδεύει η Δημοτική αρχή.

Με αποκορύφωμα την ολοκλήρωση της "τοιχογραφίας".

Χωρίς φυσικά να μπορούν να μας το αποδείξουν.

Είπαν ψέματα ότι πήραν την άδεια της Αρχιεπισκοπής, αλλά τέτοια δεν υπάρχει, αφού δεν υποβλήθηκαν τα προβλεπόμενα για την έγκριση της Αγιογραφίας, παρά μόνο για το θέμα της "χρηματοδότησης" από εθελοντική εργασία των μαθητών της Αδαμαντίας Γιαννοπούλου στο εργαστήρι αγιογραφίας στο Δήμο.

Από κει και πέρα τίποτα νόμιμο δεν έγινε, ούτε η εικόνα του ολοκληρωμένου έργου δείχνει ολοκλήρωση.

Πέραν των αγιογραφικών λαθών, άγιοι με διαφορετικά χέρια, παράτερα ενδύματα, παραποιημένα χαρακτηριστικά κ.λπ, τα οποία προσβάλουν τα εικονιζόμενα πρόσωπα, την ιστορία και την ίδια την αγιογραφία, κάποια κενά τα κάλυψαν με μπλε μπογιά και άλλα πολλά έμειναν στα προϋπάρχοντα χρώματα.

Και ενώ μας ζάλισαν με τους πολιούχους της Ηλιούπολης, αφού όλες οι πόλεις έχουν έναν πολιούχο η Ηλιούπολη καμιά εικοσαριά, και παρά το ότι είπανε και σε αυτό ψέματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, για το δυτικό μέρος του Ναού, η εικόνα της μιάς και μοναδικής πολιούχου της πόλης, δεν υπάρχει στο περιβόητο ολοκληρωμένο έργο, αλλά ο πρόσφατα επονομασθείς καθεδρικός ναός, μένει να τιμάται από το υπόγειο.

Και ενώ οι νεκροί μένουν μέρες άταφοι, οι παπάδες θα ‘χουν δύο γραφεία, οι οστεοθήκες, παρά τις προχειοδουλίες στην κατασκευή τους, τελικά θα καλύψουν τον ήλιο, αλλά και τα σκουπίδια θα έχουν στέγαστρο, για το γινάτι εκείνου που εμποδίζει να γίνουν ακόμα παραπάνω από 100 τάφοι στο κοιμητήριο.

Έλεος πια, κάτι χρήσιμο σε αυτό το κοιμητήριο θα γίνει ποτέ; 

πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου

το διαβάσαμε εδώ

Προβλήθηκε 170 φορές

Τα απαραίτητα συστατικά για την κυβερνησιμότητα των δήμων (του Χάρη Κουγιουτζόπουλου)

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα της Απλής Αναλογικής όπως εφαρμόστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές νομοθετήθηκε πρόχειρα, στο πόδι και αγνοώντας την ελληνική πραγματικότητα και τις διοικητικές αρχές.

ΝΑΙ για την αστική υπόγεια σήραγγα της Ηλιούπολης, αλλά... (του Κώστα Σεφτελή)

Αυτοί που εξαπατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Ηλιουπολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο με ψέματα, πως το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής Ν. 4277/2014, δήθεν προβλέπει πως με την λειτουργία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ οι κεντρικοί δρόμοι της Ηλιούπολης, αυτόματα μετατρέπονται σε δρόμους τοπικής σημασίας και διαχείρισης...

Παρακαλώ κύριοι υπουργοί, να σηκώνετε το τηλέφωνο (Δημήτρης Καμπουράκης)

Ξέρω ότι το αφεντικό σας έβαλε πολλή δουλειά και ξαφνικά δεν σας φτάνει ο χρόνος για να πάτε ούτε μέχρι την τουαλέτα. Είστε και στην αρχή, έχετε να φτιάξετε γραφείο, να δείτε υπηρεσιακούς που περιμένουν ουρά για να ενημερώσουν και φορείς που απαιτούν συνάντηση αμέσως.