2ο γραφείο ίδρυσε ο Δήμος Ηλιούπολης στο κοιμητήριο της πόλης.

Όχι δεν θα παρακολουθούνται οι νεκροί, ούτε τα οστά τους από το 2ο γραφείο. Απλά οι παπάδες θα ΄χουν 2 γραφεία.

Εκείνο που ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου δια έργων του τότε υπεύθυνου αντιδημάρχου Θωμά Μηλούλη δημιούργησε και το Νο 2. Εκ των εν όντων τότε, βρήκε θέση το κουβούκλιο του επιταφίου ως προσκυνητάρι της εικόνας της Ανάστασης εντός του Ναού, στήθηκε το γραφείο με μεταφορά επίπλων από τον Δήμο και αγοράστηκε ψυγείο.

Και αυτό μέσα στο φυσικό χώρο του παπά, στο ναό. Έτσι λειτουργεί μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Πλέον ο εφημέριος του κοιμητηρίου θα έχει και δεύτερο γραφείο και βέβαια κανείς δεν θα μπορεί να μας εξηγήσει τον λόγο ύπαρξης του.

Είναι το παλιό γραφείο του διευθυντή του κοιμητηρίου το οποίο έως πριν λίγες μέρες ήταν χώρος για το προσωπικό καθαριότητας.

Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάποιοι ιερείς που κατοικούν εκτός Ηλιουπόλεως δεν προλαβαίνουν να πάνε στο σπίτι τους για γεύμα και μεσημεριανή ανάπαυση, μάλιστα όταν οι κηδείες γίνονται νωρίς το απόγευμα και πολλές φορές εξαντλείται το διάλειμμα 12:00-16:00, η απόσταση των ναών από το κοιμητήριο δεν ξεπερνά σε χρόνο οδικώς το πεντάλεπτο.

Οπότε αν κάποιος κληρικός έχει ανάγκη απομόνωσης, αφού αυτό παρέχει το νέο γραφείο, θα μπορούσε να μεταβεί στο ναό του.

Τι να σκεφτεί λοιπόν κάποιος να ρωτήσει το πρωτόκολλο του Δήμου αν υπάρχει έγγραφο αίτημα των εφημεριών ή έστω του προϊσταμένου;

Απάντηση, προεκλογικές πομφόλυγες. Μεγαλοβδομαδιάτικα έσπρωξαν τα οστά για να δημιουργηθεί χώρος για τους υπεύθυνους καθαριότητας, οι οποίοι βγήκαν από τον χώρο τους για να μπει μια εικόνα που βγήκε από το κυλικείο και να ονομαστεί γραφείο εφημεριών. Το 2ο γραφείο.

Έχουμε μάθει να μας κοροϊδεύει η Δημοτική αρχή.

Με αποκορύφωμα την ολοκλήρωση της "τοιχογραφίας".

Χωρίς φυσικά να μπορούν να μας το αποδείξουν.

Είπαν ψέματα ότι πήραν την άδεια της Αρχιεπισκοπής, αλλά τέτοια δεν υπάρχει, αφού δεν υποβλήθηκαν τα προβλεπόμενα για την έγκριση της Αγιογραφίας, παρά μόνο για το θέμα της "χρηματοδότησης" από εθελοντική εργασία των μαθητών της Αδαμαντίας Γιαννοπούλου στο εργαστήρι αγιογραφίας στο Δήμο.

Από κει και πέρα τίποτα νόμιμο δεν έγινε, ούτε η εικόνα του ολοκληρωμένου έργου δείχνει ολοκλήρωση.

Πέραν των αγιογραφικών λαθών, άγιοι με διαφορετικά χέρια, παράτερα ενδύματα, παραποιημένα χαρακτηριστικά κ.λπ, τα οποία προσβάλουν τα εικονιζόμενα πρόσωπα, την ιστορία και την ίδια την αγιογραφία, κάποια κενά τα κάλυψαν με μπλε μπογιά και άλλα πολλά έμειναν στα προϋπάρχοντα χρώματα.

Και ενώ μας ζάλισαν με τους πολιούχους της Ηλιούπολης, αφού όλες οι πόλεις έχουν έναν πολιούχο η Ηλιούπολη καμιά εικοσαριά, και παρά το ότι είπανε και σε αυτό ψέματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, για το δυτικό μέρος του Ναού, η εικόνα της μιάς και μοναδικής πολιούχου της πόλης, δεν υπάρχει στο περιβόητο ολοκληρωμένο έργο, αλλά ο πρόσφατα επονομασθείς καθεδρικός ναός, μένει να τιμάται από το υπόγειο.

Και ενώ οι νεκροί μένουν μέρες άταφοι, οι παπάδες θα ‘χουν δύο γραφεία, οι οστεοθήκες, παρά τις προχειοδουλίες στην κατασκευή τους, τελικά θα καλύψουν τον ήλιο, αλλά και τα σκουπίδια θα έχουν στέγαστρο, για το γινάτι εκείνου που εμποδίζει να γίνουν ακόμα παραπάνω από 100 τάφοι στο κοιμητήριο.

Έλεος πια, κάτι χρήσιμο σε αυτό το κοιμητήριο θα γίνει ποτέ; 

πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου

το διαβάσαμε εδώ

Προβλήθηκε 311 φορές

Από την ελαστικότητα εργασίας στην ελαστικότητα της κοινωνίας (Χαρά Καφαντάρη)

Άρθρο της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας, αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα KONTRA (Κυριακή 31/05).

Πανδημία:  «Ευκαιρία» οπισθοδρόμησης και στην Παιδεία (Τούλα Πάντου)

Η πανδημία και ο εγκλεισμός όλων μας στα σπίτια υπήρξε ο τέλειος σύμμαχος της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση όλων, όσα είχαν προεκλογικά σχεδιάσει επί χάρτου για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»