Το ''Ηλιούπολη για όλους'' έχει στη διάθεσή του, το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Μπαλτά

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ»
“πάντα παρών στη κοινή δράση και το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο”.

Μετά από δωρεάν παραχώρηση, για δημοσίευση, αποσπασμάτων του βιβλίου που αναφέρονται στην ιστορία των Δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη, προχωράμε στη δημοσίευση προσφέροντας στους αναγνώστες μας, μια «γεύση» ιστορίας της πόλης μας!

Εκλογές 2002

Ο Κώστας εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2002, στις οποίες συμμετείχαν έξι (6) παρατάξεις όσες καμιά άλλη φορά έδωσαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Έτος: 2002 Έδρες : 31 Εγγεγραμμένοι : 54789 Ψήφισαν : 44788 / 42297 Έγκυρα : 41645 / 37009


Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα εκλέχτηκαν οι παρακάτω Πολίτες - Δημότες της Ηλιούπολης ως Δημοτικοί Σύμβουλοι για την περίοδο 2003-2006.

Από την Παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ του Θόδωρου Γεωργάκη εκλέχτηκαν: 1) Χρήστος Αποστολόπουλος, 2) Δημήτριος Πανταζόπουλος, 3) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, 4) Σπύρος Προβιάς, 5) Ευάγγελος Σκούρας, 6) Γεώργιος Αναστόπουλος, 7) Ευαγγελία Βαρλάμη-Λεβογιάννη, 8) Αικατερίνη Χωματά, 9) Ευφημία Ζαννιά, 10) Μάρθα Μαρτσούκα, 11) Βασίλειος Βαρώτσης, 12) Αθανάσιος Κουρέτσης, 13) Αρετή Μυρισιώτη-Φουντουκίδου, 14) Αγγελική Κακολύρη, 15) Αντώνιος Γαλαίος, 16) Χρήστος Γιαννάκης, 17) Ελευθέριος Σαπουντζής, 18) Κωνσταντίνος Λύτρας, 19) Μαριάνθη Μεσσήνη-Μπούρα

Από την Παράταξη ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ του Γιάννη Αναγνώστου εκλέχτηκαν: 1) Ιωάννης Αναγνώστου, 2) Δημήτριος Κιάτος, 3) Γεώργιος Φύτρος, 4) Αργυρώ Πίκουλα, 5) Αναστάσιος Ευσταθίου, 6) Ιωάννης Μπότος, 7) Νικόλαος Παπανικολάου, 8) Θωμάς Μηλούλης,

Από την Παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκλέχτηκαν: 1) Δημήτριος Καλτσώνης, 2) Χ. Λαμπούδη.

Αργότερα, όταν παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καλτσώνης τη θέση του πήρε ο Λευτέρης Μακρυκώστας.

Από την Παράταξη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ του Ευάγγελου Γεωργάκη εκλέχτηκε ο ίδιος ο Ευάγγελος Γεωργάκης.

Από την Παράταξη «Ηλίου - Πόλις ανθρώπινη πόλη» του Κώστα Κονδύλη εκλέχτηκε ο ίδιος ως επικεφαλής της Παράταξης.

Στις εκλογές του 2002 στην Ηλιούπολη, το πολιτικό κλίμα είναι σημαντικά διαφορετικό από αυτό του 1998.

Ο Θόδωρος Γεωργάκης είναι κυρίαρχος του ΠΑΣΟΚογενούς χώρου, παρά την διάσπαση που του δημιουργεί ο συνεπώνυμός του και συμπατριώτης του Ευάγγελος Γεωργάκης.

Η συντηρητική παράταξη απαλλαγμένη από τον Κώστα Δελλαπόρτα που αποχωρεί από την ενεργό πολιτική, κατεβαίνει ενωμένη με τον επανερχόμενο «ενωτικό» Γιάννη Αναγνώστου και δημιουργεί προϋποθέσεις επιτυχίας για την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ηλιούπολης επιτέλους παραδέχθηκαν την πραγματικότητα που επέβαλλε τον «απογαλακτισμό» της από τον Κώστα Δελλαπόρτα!

Στην Αριστερά, ιδιαίτερα με τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αποκλείεται οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία σε τοπικό επίπεδο.

Οι πολιτικοί κληρονόμοι του Δημήτρη Κιντή συσπειρώνονται γύρω από τον Δημήτρη Καλτσώνη που καλείται να εκφράσει μια πορεία προς την ιδεολογική καθαρότητα, ζητούμενο που προέκυψε με τη κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο στόχος της ιδεολογικής καθαρότητας δεν μπορεί να συνυπάρξει με την αναγκαία ενότητα, ιδιαίτερα σε εκείνη τη στιγμή που για την Αριστερά, σε παγκόσμιο επίπεδο λαμβάνουν χώρα κοσμογονικές μεταβολές.

Παρά την φαινομενική ενότητα στη παράταξη της Κομμουνιστικής Αριστεράς, τη διάδοχο παράταξη του Δημήτρη Κιντή, σύντομα ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Καλτσώνης παραιτείται και αποχωρεί από την ενεργό ανάμειξή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Δημοτική παράταξη του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων με αυτή δυνάμεις και προσωπικότητες ακολουθούν μια πιο «κλειστή» ιδεολογική πορεία με τις ανάλογες επιλογές!

Ο Δημήτρης Καλτσώνης ακολουθεί μια πετυχημένη Πανεπιστημιακή πορεία και συχνά πυκνά κάνει αισθητή τη παρουσία του στην Ηλιούπολη με τις παρουσιάσεις του πλούσιου συγγραφικού του έργου.

Στη θέση του προωθήθηκε ο Λευτέρης Μακρυκώστας ο οποίος στις αμέσως επόμενες εκλογές είναι ο επικεφαλής της παράταξης.

Η «εξωκοινοβουλευτική Αριστερά» επιλέγοντας και αυτή την περί καθαρής ιδεολογικής συνοχής θεωρία , συνεχίζει την πορεία της, εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με τον καθηγητή Γιώργο Σόφη.

(συνεχίζεται)
 

Προβλήθηκε 1151 φορές