Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία που θα εφαρµοσθεί και παρέχονται οδηγίες για τις ακολουθητέες ενέργειες στα διάφορα στάδια συγκέντρωσης και µετάδοσης των αποτελεσµάτων των Ευρωεκλογών και τον Αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Τα αποτελέσµατα των εκλογών για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και των συνδυασµών των περιφερειακών και δηµοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, θα συγκεντρωθούν σε κάθε νοµό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία, το Υπουργείο, θα τα διοχετεύει στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο – διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων.
 
Έτσι, το Υπουργείο θα συγκεντρώσει από τις Περιφερειακές Ενότητες τα αποτελέσµατα υπέρ συνδυασµών και υποψηφίων των πολιτικών κοµµάτων και των συνασπισµών κοµµάτων που θα συµµετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ για τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές θα συγκεντρώσει τα αποτελέσµατα µόνο για τους συνδυασµούς και όχι εκείνα µε τους σταυρούς προτίµησης των υποψηφίων. 
 
Επίσης, δεν µεταδίδονται στο Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσµατα των συνδυασµών για τα συµβούλια κοινότητας.
 

www.aftodioikisi.gr 

Προβλήθηκε 1190 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.