Στην Ηλιούπολη υπάρχουν κάποιοι ενεργοί πολίτες, λίγοι αλλά δραστήριοι. Άνθρωποι που αφιερώνουν τον λιγοστό τους ελεύθερο χρόνο για να κάνουν γνωστά κυρίως στο διαδίκτυο τα προβλήματα της πόλης.

Αυτοί οι άνθρωποι έγιναν τις τελευταίες μέρες αντικείμενο χλευασμού και ειρωνίας από στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Λίγο ή πολύ γράφτηκε ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι στημένες για να κάνουν κακό και να διαβάλουν το έργο των δημοτικών αρχόντων μας.

Σε κάποια άλλη χώρα θα μύριζε ήδη μήνυση, έλα όμως που οι «καταγγελίες» δεν αφορούν ονομαστικά συγκεκριμένα άτομα, αλλά μιλούν γενικά και αόριστα. Έξυπνο, τους το δίνω.

Εκτός από την μαγκιά που έχει την τιμητική της στην στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σε πολίτες που τολμούν να έχουν την αντίθετη άποψη υπάρχει και μια αλαζονία. Χάσταγκ «Δώστε μας δύναμη από την πρώτη Κυριακή», ακολουθώντας το παράδειγμα παράταξης όμορου δήμου.

Σε μια μάχη, στην οποία συμμετέχουν 9 παρατάξεις (αν δεν κάνω λάθος), η απερχόμενη δημοτική αρχή ζητά πλειοψηφία, ισχυρό ποσοστό και ισχυρή εντολή.

Δέχομαι το γεγονός ότι έχουν τον τίτλο του φαβορί.

Δέχομαι ότι οι πιθανότητες μπορεί και να είναι με το μέρος τους.

Δεν μπορώ να δεχτώ όμως ότι απαξιώνονται έτσι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που δίνουν τη δική τους μάχη, αυτό άλλωστε είναι και το ωραίο στη δημοκρατία, η πολυφωνία, οι διαφωνίες, οι συμφωνίες, η ποικιλομορφία, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην κοινωνία.

Θα σταθώ ακόμα μια φορά στο γεγονός ότι χλευάζονται σε κάθε ευκαιρία άνθρωποι που έχουν να πουν κάτι, αλλά αυτό το κάτι δεν συνάδει με τα θέλω και τις απόψεις των αρχόντων μας.

Θα σταθώ στο γεγονός ότι 9 χρόνια δεν αποδέχτηκαν κανένα λάθος ή παράλειψή τους.

Πάντα έφταιγε κάποιος άλλος, ο καιρός, ο αέρας, το κακό μάτι, ο ανάδρομος Ερμής, η αρνητικη ενέργεια.

Ποτέ όμως δεν έγινε αναφορά σε λάθη της διοίκησης. Είναι και αυτή η αστερόεσσα που κυματίζει σε διάφορα σημεία της πόλης και δίνει άλλο αέρα όπως και να’χει, ευρωπαϊκό, από τα Παρίσια και τα Λονδίνα.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή χρησιμοποίησε το διαδίκτυο από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πριν 9 χρόνια και καλά έκανε. Χρησιμοποίησε ένα σύγχρονο, γρήγορο και άμεσο μέσο για να προβληθεί.

Ταυτόχρονα όμως χρησιμοποίησε και τις στρατιές των γκρούπις (οπαδών ντε) για να κάνει επιθέσεις σε πολίτες που είχαν την αντίθετη άποψη.

Αυτό ξεκίνησε από την πρώτη σχεδόν μέρα με χυδαίες επιθέσεις, οι οποίες καλύπτονταν από τον μανδύα του «υποστηρικτή». Σου λένε οι άρχοντες «δεν φέρουμε ευθύνη για όσα μπορεί να γράφει ένας υποστηρικτής μας». Έξυπνο και αυτό, τους το δίνω.

Άσχετα από το ελλιπές και ανεπαρκές έργο αυτών των 9 χρόνων οφείλουμε να κρίνουμε την στάση, την παιδεία και την συμπεριφορά αυτών που μας διοικούν. Αυτό ίσως είναι σημαντικότερο από κάποια φτιαγμένα πεζοδρόμια.

Σαν πολίτες μιας δημοκρατικής κοινωνίας έχουμε χρέος να προωθήσουμε την νηφαλιότητα, τον μεστό λόγο, την παιδεία και τον πολιτισμό. ΠΑΙΔΕΙΑ, μία μικρή λέξη, η οποία όμως κρύβει την λύση απέναντι σε πολλά από τα προβλήματα της κοινωνίας μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ απέναντι στην αλαζονεία. Διαλέξτε και πάρτε.

Αυτά είχα να πω και γράμματα γνωρίζω.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Προβλήθηκε 276 φορές

Τα απαραίτητα συστατικά για την κυβερνησιμότητα των δήμων (του Χάρη Κουγιουτζόπουλου)

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα της Απλής Αναλογικής όπως εφαρμόστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές νομοθετήθηκε πρόχειρα, στο πόδι και αγνοώντας την ελληνική πραγματικότητα και τις διοικητικές αρχές.

ΝΑΙ για την αστική υπόγεια σήραγγα της Ηλιούπολης, αλλά... (του Κώστα Σεφτελή)

Αυτοί που εξαπατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Ηλιουπολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο με ψέματα, πως το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής Ν. 4277/2014, δήθεν προβλέπει πως με την λειτουργία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ οι κεντρικοί δρόμοι της Ηλιούπολης, αυτόματα μετατρέπονται σε δρόμους τοπικής σημασίας και διαχείρισης...

Παρακαλώ κύριοι υπουργοί, να σηκώνετε το τηλέφωνο (Δημήτρης Καμπουράκης)

Ξέρω ότι το αφεντικό σας έβαλε πολλή δουλειά και ξαφνικά δεν σας φτάνει ο χρόνος για να πάτε ούτε μέχρι την τουαλέτα. Είστε και στην αρχή, έχετε να φτιάξετε γραφείο, να δείτε υπηρεσιακούς που περιμένουν ουρά για να ενημερώσουν και φορείς που απαιτούν συνάντηση αμέσως.