ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΒΑΛΕΝΤΗ
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κεντρικού τομέα με την Ανυπότακτη Αττική


Βαλέντη Ιφιγένεια του Απόστολου και της Μαργαρίτας

Γεννημένη το 1983, παντρεμένη με τον Κώστα Καραγεώργο και κάτοικος Ηλιούπολης.

Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί ως εμποροϋπάλληλος και υπάλληλος γραφείου.

Μέλος της Λαϊκής Ενότητας Ηλιούπολης και υποψήφια βουλευτής το 2015.

Με ενεργή συμμετοχή σε δίκτυα αλληλεγγύης και κινήματα όπως το άρθρο 16, το κίνημα της πλατείας Συντάγματος, τους αντιφασιστικούς αγώνες, το κίνημα για το άνοιγμα της ΕΡΤ και κάθε αγώνα των τελευταίων ετών ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα. Είχε ασχοληθεί ενεργά με θέματα του δήμου Ηλιούπολης ως πρώην μέλος δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Αποφάσισε να στηρίξει την Ανυπότακτη Αττική, ένα αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα που έχει σκοπό να εκφράσει ένα πόλο αντίστασης κοντά στα κινήματα που αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων, εργαζομένων, ανέργων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, προσφύγων, μεταναστών.

Η Ανυπότακτη Αττική θα σταθεί ενάντια στη τσιμεντοποίηση των ρεμάτων της Αττικής και την ιδιωτικοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων.

Βασικοί στόχοι της Ανυπότακτης Αττικής

• Υπεράσπιση κάθε μορφής κοινωνικής αναδιανομής, με ενίσχυση των πρωτοβουλιών στην εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και προστασία, την πολιτική προστασία. Ενίσχυση των δικτύων κοινωνικής προστασίας, των κέντρων υγείας, των παιδικών, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

• Κατάργηση των αντιδημοκρατικών νόμων «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη». Δημοκρατική και ανοιχτή στη συμμετοχή των πολιτών στην αυτοδιοίκηση. Ενίσχυση των πόρων της Αυτοδιοίκησης.

• Υπερασπιζόμαστε ένα οικονομικό προϋπολογισμό για την Περιφέρεια, όπου οι κοινωνικές ανάγκες σε εργασία, υγεία, αθλητισμό, πολιτισμό και φύση θα είναι απόλυτη προτεραιότητα. Αποκρούουμε κάθε χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων για να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους με χρήματα των συμπολιτών μας.

• Χρηματοδότηση μόνιμων και καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας στην Περιφέρεια, προσανατολισμένων στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Φραγμός στις κακοπληρωμένες θέσεις μετέωρων συμβασιούχων και στην εργασιακή επισφάλεια. Αποκρούουμε την ανάληψη από την Περιφέρεια του ρόλου του μεσίτη για ευρωπαϊκά προγράμματα υποαπασχόλησης, μερικής απασχόλησής και ανασφάλειας.

• Διασφάλιση και επέκταση των ελεύθερων χώρων πρασίνου, δημόσια προσβάσιμων για όλους και όλες. Αποκρούουμε τη χρηματοδότηση κάθε έργου τσιμεντοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος, κατάληψης των ελεύθερων χώρων από επιχειρηματικά συμφέροντα

• Προϋπολογισμό προσανατολισμένο σε προγράμματα και υποδομές για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και σε έργα μακράς πνοής, αντιπλημμυρικά, πυροπροστασίας, προστασίας του φυσικού πλούτου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

• Πρόληψη και αποκέντρωση στη διαχείριση απορριμμάτων. Όχι στην υποβάθμιση περιοχών της Αττικής.

• Αποτρέπουμε τις ζημιογόνες για το δημόσιο συμβάσεις με επιχειρηματίες και απαιτούμε το δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο των υπηρεσιών αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Αποτρέπουμε ρυπογόνες πρακτικές.

• Ανατροπή της αντιδημοκρατικής πολιτικής της βίας, της καταστολής, με δημοκρατικές κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων και του λαού. Καταδίκη των φασιστικών πρακτικών.

• Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων θιγόμενων κοινωνικών κατηγοριών. Ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο προγραμμάτων για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην απασχόληση.  Δημιουργία δομών υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών θυμάτων βίας και προστασίας των παιδιών τους.

• Προστασία, υποδομές και ουσιαστική προσβασιμότητα για ΑμΕΑ στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων.

• Προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων στα κοινωνικά αγαθά της εκπαίδευσης, της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

• Περιφερειακό σχέδιο αντιμετώπισης της αστεγίας με δομές διαμονής, παροχής σίτισης, προγράμματα εργασιακής ένταξης.

• Πάλη ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό.

https://anypotaktiattiki.gr

Προβλήθηκε 916 φορές

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.